Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været i Istria

Herlig vær for en badeferie

Gjennomsnittstemperaturer i Istria

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

9 10 13 16 21 25 28 28 24 19 14 10
2 2 4 7 11 15 18 17 15 11 6 3
12 11 11 13 17 22 24 25 23 19 16 14

 DAG     NATT     HAV

Istria består av en hjerteformet halvøy, med sine bredder mot Adriaterhavets klare blå vann. Her sørger det smale farvannet mellom Kroatia og Italia for å holde temperaturene lune i sommerhalvåret, uansett om det gjelder luften eller vannet.

Fra starten av mai og til slutten av september, byr været i Istria på temperaturer over de sommerlige 20 grader. De to heteste månedene er juli og august, hvor gjennomsnittstemperaturen på dagen ligger på 28 grader.

Dersom dere fortsatt vil ha sommervær som legger opp til badeferie, men samtidig ha litt lavere temperaturer som ikke gir alt for mange svetteperler, så er juni og september helt fantastiske reisemåneder.

Da ligger gjennomsnittstemperaturen på dagtid omkring 25 grader, og dere kan dermed nyte solen ved bassengområdet eller på stranden. Samtidig blir det heller ikke for varmt for andre aktiviteter, som f.eks. sightseeing og sport.

Sommer i Istria

Været i Istria er generelt solfylt og lunt fra mai til september. Antall solskinnstimer ligger mellom 8 og 10 timer daglig – med flest i juli. Uansett når man reiser til Istria, så kan man risikere en byge eller to. De høye fjellene nord for halvøya, kan nemlig danne noen enkelte skyformasjoner, som kan drive sørover fra tid til annen.

Antall dager med nedbør i sommermånedene varierer og er avhengig av hvor i Istria man oppholder seg. En generell regel er at jo lenger sør man befinner seg, jo tørrere er været. Uansett hva, er det dog i de langt fleste tilfeller snakk om forbigående byger. Faktisk kan de varmeste månedene føles behagelige og svalende for en stund når det kommer en byge – frem til solen kommer tilbake og byr på deilig badevær igjen.

Fantastisk vær for en badeferie

Været i Istria har gjort halvøya til en av de nyere og populære destinasjoner, når det kommer til badeferier. Dette skyldes både at reisemålet er et av de mer budsjettvennlige, at flytiden er overkommelig og ikke minst at badestrendene er gode og mange.

Samtidig er badevannstemperaturene behagelige og helt fra juni til september befinner de seg over 22 grader. Vannet er dog varmest i august, hvor badevannstermometeret gjennomsnittlig stiger helt opp til 25 grader.

Velkommen til en fantastisk sommerferie i Istria!

Del webadressen via epost.