• Istria

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Istria.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller i Istria.

Se våre hoteller her >

Om Istria

Opplev Istria, Kroatias hjerteformede halvøy sør for italienske Trieste

Naturen her er usedvanlig vakker, og det er ikke uten grunn at området på folkemunne kalles "det nye Toscana". Istria dukker ofte opp på lister over "Beste reisemål." Tenk Italia, men med færre besøkende, lavere priser, like god mat og drikke, imponerende historie og spennende kultur, så har du Kroatia. Overalt kan du se de ulike kulturelle avtrykkene som de forskjellige folkeslagene har satt. Dette gjelder alt fra romere til kroatere, som alle har gitt regionen sitt særpreg. 

Kroatia og Istria har i mange år levd i skyggen av sin italienske nabo i vest. De senere årene har nordmenn virkelig fått opp øynene for dette utrolig flotte ferielandet, med sin nydelige kyst, flotte skjærgård og gode hoteller.

Denne kulturelle smeltedigelen har fått sitt navn etter den illyriske stammen Histri, som hersket i regionen før romerne. Romerne etterlot i sin tur tydelige avtrykk, og siden har slavere, venetianere, østerrikere, italienere og kroatene gjort sitt for å forme Istria til det området det er i dag.

Kroatias Eden
Istrias innland er en skattkiste fylt med store naturopplevelser. Naturen preges av olivenlunder og vingårder i et grønt, bølgende landskap. Mange steder skimtes fjellandsbyer fra Middelalderen, som ser ut som om de er hentet rett ut fra Ringenes herre-filmene. Det er de færreste som ikke blir forbløffet over de vakre scenene som utspiller seg i området.

Store opplevelser på et lite område
Halvøya Istria ligger ved den nordlige delen av Kroatias Adriaterhavskyst, og rommer tre av Kroatias mest attraktive kystbyer; Pula, Rovinj og Poreč. Spennende utflukter står i kø, med alt fra vrakdykking, fotturer, sykkelturer, hulevandring og historiske bygninger, til museer, båtturer og vinsmaking. 

Istria – en gourmetdestinasjon
De kuperte indre deler av halvøya er kjent for viner og olivenolje av høy kvalitet, sin utmerkede skinke og sist men ikke minst kronjuvelen i gastronomiens verden – trøffelen – som forekommer i eikeskogene i Mirnadalen, som er et av Europas aller beste trøffelområder. Alle har bidratt til å spre Istrias voksende rykte som gourmetdestinasjon.

Reisetips:

  • Istria er er et spennende reisemål med vakker natur, krystallklart vann, maleriske byer og veldig god mat. Beliggenheten tilsier at det er sterke påvirkninger av Italia og Slovenia. Byene Poreč, Rovinj og Pula er verdt et besøk.
  • Sett deg ned på en av de hyggelige konobas (små restauranter) som kanter de smale brosteinsgatene, og nyt god mat og velsmakende, lokale viner på menyen. Området har i de senere år blitt internasjonalt berømmet for sine viner.
  • Om det blir for mange avslappende dager på stranden kan en avstikker til Venezia kanskje lokke?
  • Besøk det romerske amfiteatret i Pula, et av verdens største! Det er mange kulturarrangementer på kalenderen i sommermånedene. Magisk og unik er to ord som beskriver Istria!” 


FAKTA OM ISTRIA

Avreise
Med Solia kan du reise til Istria fra Oslo.

Flytid
Ca. 2 timer og 45 minutter.

Transfer
Transfer/transport til og fra flyplassen foregår på egenhånd.

Tidsforskjell
Ingen.

Valuta
Den lokale valuta er kroatiske kuna (HRK)

Strender
Noen av hotellene har flotte strender, men de aller fleste steder bader man fra klippene eller fra steinstrender. Det kan derfor være en god idé å medbringe badesko.

Mat og drikke
I Istria finner du et vell av restauranter, som serverer både internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Restaurantene finner du både i byen, men også langs strandpromenaden.

Transport
Det er enkelt å komme rundt og det raskeste er å ta en taxi, men det går også buss i de fleste områder.

Elektrisitet
220 volt.

Turistskatt på hotellet
I Kroatia skal man som hotellgjest betale en turistskatt direkte på hotellet på ca. 10 HRK pr. person pr. natt. Denne avgiften er ikke inkludert i reisens pris.

Depositum på hotellet
Noen av hotellene tar en kopi av ditt kredittkort som depositum når du sjekker inn.

Vår service
Reisen foregår på egenhånd, og det er ingen reiseledere på destinasjonen. Du kan uansett alltid kontakte Solia dersom det oppstår utfordringer eller spørsmål.

Reisemål

Rolig ferieliv og gode opplevelser.
Her venter krystallklart vann og hyggelige gater.
Den perfekte miks av nytt og gammelt.

Været i Istria

Været

Finn temperaturer og værutsikter året rundt for din reise. 

Se mer her >

All Inclusive-hoteller

Len deg tilbake og nyt ferien uten ekstra kostnader. 

Se hoteller her >

Finn din reise til Istria

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 3
  • 7

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet
Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie