Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været i Dubrovnik

Deilig ferievær i Dubrovnik

Gjennomsnittstemperaturer i Dubrovnik

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

7 9 12 17 22 26 29 29 25 20 14 8
0 1 3 7 11 14 16 16 13 9 5 1
14 14 14 15 18 21 24 25 23 20 17 15

 DAG     NATT     HAV

 

 

Dubrovnik ligger ved Adriaterhavskysten, skjermet av Balkans nordlige fjellområder. Disse fjellene beskytter området mot kald vind fra nord, og derfor kan du oppleve lunt og deilig sommervær allerede i starten av mai. Det sommerlige været varer helt til slutten av september, og særlig badevannstemperaturene holder et flott nivå et stykke inn mot høsten.

Adriaterhavet er relativt smalt og den varme luften som har blitt varmet opp på vei over Sør-Italia, rekker dermed ikke å bli avkjølt før den rammer kysten av Kroatia. Dette betyr at dere er sikret å få lune briser på deres solbrune hud, når dere ferierer i Dubrovnik.

Været i Dubrovnik er derfor opplagt til badeferie, og når dere vil feriere et annet sted i Sør-Europa enn på de klassiske reisemålene. Dubrovnik er dessuten utrolig lekkert og kan virkelig anbefales!

Været i Dubrovnik gir varme dager og behagelige netter

Gjennomsnittstemperaturen i sommermånedene juni, juli og august ligger mellom 26 og 29 grader på dagtid. Noen dager er det varmere og andre dager er det en smule kjøligere. De varmeste dagene får dere dersom dere reiser i juli og august. Disse to månedene er de tørreste reisemånedene, og byr også på det varmeste badevannet.

Selv om været i Dubrovnik byr på varme og mange solskinnstimer, er nettene dog relativt kjølige. Om natten faller temperaturen gjennomsnittlig til under 20 grader, selv om dagene er varme. Dette gjør nettene svale og dermed blir også sovetemperaturene behagelige – noe mange av våre gjester setter pris på.

Det blir imidlertid ikke veldig kaldt om natten, så hvis dere heller vil bruke de mørke timer utendørs, så går det helt fint. Om våren og om høsten er det dog en god idé å ta med en genser/tynn jakke til de bare armene, dersom dere ferdes ute i de sene nattetimer. 

Massevis av solskinn

Hvis dere reiser til Dubrovnik for å få sol på nesen og farge på benene, så vil dere ikke reise skuffet hjem. Antall daglige soltimer i Dubrovnik er høyt, faktisk blant noen av de høyeste i Europa.

I høysesongen sender solen sine varme stråler fra himmelen i 13 timer om dagen! Solskinnsmessig er været her faktisk på nivå med Spanias Costa del Sol, som ellers tradisjonelt sett regnes som den mest solrike destinasjonen i Europa.

Del webadressen via epost.