Alle reiser
Premiumreiser
  • Dubrovnik

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Dubrovnik.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller i Dubrovnik.

Se våre hoteller her >

Om Dubrovnik

Bli med Solia til Dubrovnik i Kroatia – en av verdens vakreste byer!

Med sin vidunderlige beliggenhet ved det blå Adriaterhavet regnes Dubrovnik som en av verdens vakreste byer. Den står som en selvfølge på UNESCOs verdensarvliste, og er Kroatias turistattraksjon nr 1. Byen var engang hovedstaden i den velstående sjøfartsrepublikken Ragusa, befolket av modige sjøfolk og dyktige forretningsfolk. Dagens tilreisende kommer heldigvis til Dubrovnik for å slappe av, ikke drive forretninger!

Bykjernen fra middelalderen ligger på en odde ved Adriaterhavet, og er omgitt av en nesten to kilometer lang ringmur. Dubrovniks store trekkplaster er den bilfrie gamlebyen med sine aristokratiske palasser og vakre barokk-kirker. Pločeporten i øst og Pileporten i vest utgjør inngangene til Gamlebyen, og de knytes sammen av gjennomfartsåren Stradun. Ut fra Stradun stråler det et nettverk av smale smug, ofte med bratte steintrapper. Her inne ligger det et utall butikker, kafeer og restauranter blandet med historiske severdigheter. Dette romantiske reisemålet må oppleves i et avslappet tempo og med en forventning om at nye opplevelser venter rundt hvert gatehjørne. Reis med Solia til nydelige Dubrovnik i dag! 

Les mer >

 

Opplev Dubrovnik

Fakta og vær

Se mer her >

All Inclusive hoteller

Se hoteller her >

Hotellkart

Finn din reise til Dubrovnik

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, dvs. ingen reiselederservice, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• Velg blant spesielt utvalgte hoteller.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Filter-svar

Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 4

Mer om Dubrovnik

Bestill din reise til Dubrovnik med Solia

Om du velger å reise til Dubrovnik med Solia kan du velge å bo på et strandnært hotell rett utenfor bykjernen i den vakre bydelen Lapad, på halvøya Babin Kuk eller på de hyggelige stedene Mlini og Cavtat sør for Dubrovnik. Herfra kan du ta taxi eller lokalbuss til sentrum. Nærheten til Dubrovnik gjør at du kan besøke Gamlebyen når som helst i ferien. En ferie i Dubrovnik er et minne for livet!

Strender i og rundt Dubrovnik

I Dubrovnik bader man som regel fra klipper, men det finnes også noen sandstrender. Legger du turen til den bilfrie øya Lopud nord for Dubrovnik kan du bade på en av Kroatias vakreste strender, Sunjstranden. Øya Lokrum ligger fint til i skjærgården utenfor Dubrovnik, ca. 10 minutter unna med båt. Lokrum har bl.a. en stor botanisk hage og nudiststrand. Reiser du til denne vakre øya kan du bade i utrolig klart vann. Banje er en av de mest kjente rullesteinsstrendene i Dubrovnik og har en fantastisk utsikt over Gamlebyen.

På halvøya Babin Kuk ligger Copacabana-stranden, en lang grus- og rullesteinsstrand. Det er enkelt å ta ferge fra havnen like utenfor Dubrovnik ut til en av de mange øyene i skjærgården utenfor Dubrovnik.

Øya Mljet rommer en nasjonalpark som virkelig er verdt et besøk. Her kan du leie sykkel og nyte bilfrie veier som slynger seg langs klippene og sjøen, og det er selvsagt mulig å bade mange steder.

Full frihet med leiebil

En utmerket måte å utforske Dubrovniks omgivelser på er med leiebil. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Utflukter og severdigheter

Et opphold i Dubrovnik byr på mange muligheter til å oppleve Kroatias fantastiske natur og spennende historie. Landet er kjent for sin vakre skjærgård, og det er veldig populært å seile rundt eller reise ut til noen av de fine øyene som ligger langs kysten.

En guidet rundtur i Dubrovnik gir deg et interessant innblikk i byens fascinerende historie. Fra Dubrovnik er det ikke langt til de andre landene på Balkanhalvøya – for eksempel Montenegro med sin vakre kyststripe, den naturskjønne Kotorbukten som minner om de norske fjordene og små byer hvor tiden har stått stille.

Ta en bussreise inn i Bosnia-Hercegovina og besøk Mostar der ulike kulturer og religioner gjennom århundrene har satt sine spesielle spor.

Se våre reisetips, og les om Solias utflukter på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Reiselederens tips

” Dubrovnik er reisemålet for deg som søker god mat, sol, bad og historie. Om det er din første reise til Dubrovnik anbefaler jeg at du går på byvandring i Gamlebyen for å få et innblikk i byens historie.

Om du er fan av tv-serien ”Game of Thrones” vil du kjenne igjen hus og gater som brukes under innspillingen. Det er absolutt verdt å prøve den gode iskremen de selger i Gamlebyen!

Sørg for å leie en bil og kjøre rundt i området. Veiene er fine, og nabolandene Montenegro og Bosnia-Hercegovina ligger kun en dagstur unna.

Om du som meg liker å sole deg og bade er det mange steder med krystallklart vann å velge mellom. De fleste av strendene er steinete, så ta med badesko. De selges overalt her nede.

Mitt favorittsted er en sandstrand som heter Sunjistranden, på øya Lopud utenfor Dubrovnik. Hit ut tar du deg med båt eller den lokale fergen.”

Elina, Solia i Dubrovnik