Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • Kroatia med Solia

    Kroatia

Middelhavets vakreste skjærgård

Reis med Solia til Kroatia og opplev en av Middelhavets ferieperler, med et av Europas vakreste kystlandskap. Den fantastiske skjærgården, det krystallklare vannet, det behagelige middelhavsklimaet og mengder av severdigheter gjør Kroatia til et av Europas beste reisemål. Et land som for mange har blitt en favoritt, og hvor man kommer tilbake gang etter gang.

Mange hoteller med all inclusive

Solia tilbyr reiser til Dubrovnik hvor du blant annet kan velge mellom familievennlig ferie med all inclusive, behagelig opphold ved havet og luksusferie på Kroatias mest kjente hotell. 

Kroatia ligger på Balkanhalvøya i Syd-Europa, og har lang kystlinje. Dubrovnik ligger i Sør-Kroatia nær grensen til Montenegro og Bosnia-Hercegovina. Byen ligger ved Adriaterhavet ved foten av fjellet Srd. 

Opplev det kroatiske kjøkkenet!
Sør for Dubrovnik ligger ”Konavle”, et jordbruksområde hvor det bl.a. dyrkes vindruer, oliven, frukt og grønnsaker. Middelhavsklimaet med varme somre og milde vintre gir gode avlinger av olivenolje og vin, og Kroatia har blitt en stor vinprodusent. Kroatias gode mat og fine viner begynner å bli kjent blant turister fra hele verden. Mange steder brukes det ferske og økologisk dyrkede råvarer. Det kroatiske kjøkken er veldig påvirket av det italienske, og man ser ofte fisk, skalldyr, pizza og pasta på menyen. Når du er på reise i Kroatia må du prøve landets mest berømte matrett; Ćevapčići – sterke, grillede kjøttfarseruller. 

Interessante utflukter
Langs kysten ligger det mange klippe- og rullesteinsstrender. Det er veldig populært å seile rundt i Kroatias skjærgård eller å legge turen ut til noen av de mange øyene. Fly til Dubrovnik, og du er nær andre land på Balkanhalvøya, f.eks. Montenegro og Bosnia-Hercegovina. Hvorfor ikke slå flere fluer i en smekk? Byen Mostar er forførende vakker, og på en spasertur gjennom byen føler du historiens vingeslag. Samtidig kan du på nært hold se hva krigen etterlot seg, for byen er fortsatt ikke helt gjenoppbygget.Del webadressen via epost.