Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Venezia

Om Venezia

Europas smykkeskrin, Kjærlighetsbyen, Broenes by og Gondolenes by: den italienske byen Venezia har mange kallenavn og er utvilsomt ganske unik.  Det er ikke feil å si at du her finner romantikk og skjønnhet samlet i én og samme by. Venezia består av over 118 små øyer og er bygget på påler midt ute i lagunen. Byen har byttet ut asfalterte gater med vakre kanaler, og biler med båter.

Severdigheter i Venezia
I Venezia er det mange attraksjoner. Markusplassen er en av verdens mest berømte torg og er et samlingssted for både lokale, turister og ikke minst duer. På Markusplassen finner du den vakre romersk-katolske domkirken Markuskirken, med sine gylne kupler som skinner i solen. Markuskirken er en av Venezias største attraksjoner.

Et absolutt must når du er på ferie i Venezia, er en gondoltur på Canal Grande. Med sine 4 kilometer er dette den største vannveien i Venezia. Kanalen snor seg gjennom byen, og er en fantastisk og sjarmerende måte å oppleve byen på. Det er ikke uvanlig om sjåføren din begynner å synge italienske serenader mens dere flyter avgårde.

En annen kjent attraksjon er Rialtobroen, som er en av de eldste og mest ikoniske broene i Venezia. På Rialtobroen har du utsikt over den vakre Canal Grande. Nær broen ligger det et flott matmarked som også er verdt et besøk.

Restauranter og uteliv
Venezia har, i likhet med de fleste italienske byer, mange restauranter hvor det blir servert alt fra italienske spesialiteter til internasjonale retter. Dersom du vil finne de små, lokale restaurantene må du ofte inn i smågatene. Her ligger de autentiske restaurantene gjemt.

Venezia har mange dagsturister og derfor stenger mange av kaféene rundt midnatt. Men når de mange dagsturistene reiser tilbake til fastlandet, våkner kanalen Rio della Misericoridia opp. Her finner du en rekke små barer hvor mange har terrasser ut mot vannet. Her kan du både spise og drikke til sent på natt.

Shopping i Venezia
Venezia er en gullgruve av spesialbutikker og små verksteder med arbeidende kunstnere. Utstillingsvinduene florerer av fargede sko og vesker, flott keramikk og marmorerte skrivesaker. Venezias styrke er utvilsomt de små, morsomme spesialbutikkene, men dersom du er på jakt etter spesielle merker, kan du finne disse i Merceria-området, som har mange, små gater med eksklusive butikker.

Transport i Venezia
I det gamle Venezia foregår all transport enten til fots eller i båt. Det er med andre ord gode muligheter for å oppleve den fantastiske atmosfæren og skjønnheten byen har å tilby. For å komme deg til Venezia kan du enten ta bussen til Piazzale Roma, hvor all motortrafikk stopper, eller du kan ta toget som stopper på den andre siden av Canal Grande.

Vår service
Når du reiser med Solia til Venezia, bestiller du fleksibel pakkereise. Det betyr at du flyr med rutefly og dermed selv kan bestemme hvor lang tid du til tilbringe i Venezia – alt fra en helgetur til flere ukers opphold. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere ved reisemålet, men du kan alltid kontakte Solia dersom det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål i løpet av reisen.

Finn din reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Hoteller

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet