• Roma

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Roma.
Se bilder og video her > 

Været

Finn temperaturer og værutsikter hele året for din reise. 
Se været her >

Om Roma

Benvenuti a Roma! Velkommen til Roma – den evige by, Italias hovedstad og landets største by. 

Få storbyer er så sjarmerende som Roma! Å gå gatelangs i Romas hyggelige gater er som å åpne en levende historiebok fylt med spennende fortellinger. Historien blir enda mer interessant når man i tillegg kan ta pauser på en autentisk, italiensk restaurant eller gå på oppdagelsesferd i de mange butikkene. Roma har noe for alle.

En unik by
Det er ikke ubegrunnet at mange forelsker seg i Roma ved første blikk. Byens historie, praktfulle palasser, eldgamle kirker, storslåtte romerske monumenter, elegante fontener, intime piazzaer, vatikanet og mye mer - gjør byen og stemningen helt unik. Byens historie strekker seg mer enn 2500 år tilbake i tid, og Roma er et levende vitnesbyrd om europeisk kultur og historie. 

Roma utforskes best til fots. Avstandene er sjelden store, og rundt hvert gatehjørne dukker det opp en severdighet. Det er lett å gå seg bort i labyrinten av smug i de historiske områdene og bydeler som sjarmerende Trastevere og Monti. Å oppleve Roma handler like mye om stemningen på en liten fortauscafé som det å bli henført av romerske minnesmerker og barokkfontener. Om byen tar pusten fra deg, kan du oppsøke den skyggefulle parken Villa Borghese eller en av de utallige iskrem- og kaffebarene. Å sitte på en benk og studere folkelivet utgjør en viktig del av «la dolce vita» i Roma.

Slå opp i historieboken
Romas gater flyter over av berømte monumenter. Storbyen er som en levende historiebok der man hele tiden blir møtt av templer og attraksjoner fra romertiden. Besøk både Colosseum og amfiteateret, der gladiatorkampene ble utkjempet. Når man står på de gamle tribunene kan man forestille seg hvordan det var da romerne kjempet for ære og liv i amfiteateret. En opplevelse som både er interessant og noe skremmende. Roma er rett og slett et levende museum og en 

arkeologisk skattekiste! Renessansekirker er bygd på tuftene av romerske ruiner, og nye interessante funn dukker opp hver gang det planlegges bygging i Roma. Monumentale byggverk som Colosseum og Forum Romanum står som vitner om det engang så mektige Romerriket. De vakre torgene med sine plaskende fontener er en hyllest til renessansens overdådighet. Dagens innbyggere lever komfortabelt side om side med det hele.

Spennende severdigheter
Det er få storbyer som byr på like mange opplevelser som Roma. Husk også å besøke Fontana di Trevi, verdens mest berømte fontene. På folkemunne lyder det at hvis man kaster en mynt over skulderen og ned i fontenen vil man returnere til Roma. Nettopp derfor er det viktig for mange å få besøkt den vakre fontenen. De spanske trappene er også en severdighet, og ligger flott til i sentrum av Romas shoppinggater. Perfekt hvis man trenger en hvil etter å ha travet rundt og kikket eller shoppet.

På besøk i Vatikanet
Det er ingen tvil om at St. Peterskirken og Vatikanstaten er noe man må se når man reiser til Roma. Kirken var verdens største frem til 1989, og er vakrere enn man kan forestille seg. Vatikanstaten er verdens minste stat, og her bor det kun 1000 mennesker. Det kan være fristende å kalle det en by i byen, i hjertet av Roma. Gå på oppdagelsesferd i den lille staten, det vil utvilsomt bli et uforglemmelig ferieminne.

Spise ute
Roma byr på fantastiske matopplevelser. Det italienske kjøkkenet omtales av mange som verdens beste. Nyt de klassiske rettene som pasta og pizza, eller begi deg ut i andre spesialiteter som f.eks. skalldyr. Begynn kvelden med antipasti, som betyr forretter, før hovedretten kommer på bordet. Ofte spiser italienerne sent, så det er en helt annen opplevelse å ta middagen utpå kvelden.

Når du vil, så lenge du vil
Når dere reiser til Roma med Solia bestemmer dere selv hvor lenge dere vil være borte. Det er deres fleksibilitet som gjelder. Roma er perfekt for en langhelg, men det finnes også mer enn nok å oppleve hvis man ønsker å være lenger. Flytiden er kort og man trenger kun tilbringe 3 timer i kabinen. Hvis dere velger Solia er dere også dekket av pakkereiseloven, som byr på trygghet fra start til slutt.

Våre tjenester og turistskatt
Når du reiser med Solia til Roma bestiller du en fleksibel pakkereise. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere på reisemålet, men dere kan alltid kontakte Solia på vår servicetelefon hvis det oppstår spørsmål eller utfordringer i løpet av reisen.

De italienske myndighetene krever en turistskatt for alle som besøker byen, og det betales direkte til hotellet. Det gjelder alle fra 10 år og oppover, og tilsvarer 3-7 euro pr. person pr. natt avhengig av hotellets offisielle kategori.

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 13

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet
Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie