Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
 • Italia

  Italia

Om Italia

Italia – sjarmerende byliv og gastronomiske opplevelser

Få land kan matche Italia i reiseopplevelser – historie, kulturelle severdigheter, kulinariske nytelser og praktfull natur går opp i en høyere enhet i dette spennende landet. Si Italia og mange drømmer seg bort til romantiske byer hvor de kan sitte på en liten café og nyte et glass vin eller en kruttsterk espresso. 

Mange forbinder Italia med pasta og fotball, men støvellandet har mye mer å tilby. Ordene ”la dolce vita” (”det søte liv”) brukes ofte for å beskrive den italienske kulturen, og du er alltid garantert en fantastisk opplevelse når du besøker landet. Benvenuti!

Fra fantastisk natur med snødekte fjell i nord og tørre, varme sletter og bølgede åser i sør til turkisblått hav i vest og det grønne Adriaterhavet i øst. Historiske severdigheter, vakre sandstrender, spennende kulturskatter og fristende gastronomiske opplevelser – Italia har noe for enhver smak. Flere av byene er koselige og autentiske med små, svingete gater, klesvask på ledningene flere meter over bakken, fruktboder, og sjarmerende gatemusikk og blomsterliv.

Atmosfæren er helt fantastisk enten du besøker det antikke Roma i vest, motehovedstaden Milano eller kjærlighetens by Venezia. Vi har et utvalg flotte hoteller til deg uansett hvilken storbyferie du drømmer om. 

Gastronomi på øverste nivå
Maten i Italia er et kapittel for seg selv! Det italienske kjøkkenet er elsket verden over, og Italia er virkelig drømmestedet for matelskere. Det mest kjente er vel pizza, pasta og lasagne – noe vi alle elsker – men Italia har flere godbiter å tilby. Fra lekre oster som parmesan, mozzarella og gorgonzola til parmaskinke, bresaola og himmelske desserter som tiramisu, profitterols, panna cotta og selvfølgelig den klassiske italienske iskremen av høyeste kvalitet.

Og la oss ikke glemme de fantastiske vinene! Ingen måltid er komplett uten et glass vin fra en av verdens ledende vinprodusenter. Variantene er mange, og det samme er smakene. Spør servitøren din hvilken vin du bør prøve for å få den beste gastronomiske kombinasjonen.

Du bør definitivt ikke gå glipp av disse opplevelsene når du besøker dette sjarmerende landet i sør.

Roma – en by utenom det vanlige
Få storbyer er så sjarmerende som Roma! Med sine verdensberømte monumenter og attraksjoner som Colosseum, Peterskirken og Vatikanstaten, er hovedstaden Roma virkelig en by utenom det vanlige. Små, koselige gater, fantastiske matopplevelser og historiske fortellinger er bare noen av tingene som får mange til å forelske seg i storbyen. Kast en mynt i den verdensberømte Trevifontenen, kjemp deg opp de mange trinnene i Spansketrappen, dra på shopping i Romas mange motebutikker eller la deg sjarmere av gatemusikantenes søte melodier mens du nyter et kjølig glass hvitvin i de stemningsfulle gatene. Roma er helt perfekt både for en helgetur eller mange ukers ferie – her er det mye å gjøre.

Milano - Italias elegante motehovedstad
Den sofistikerte storbyen er kjent for å ha et utvalg av butikker du bare kan drømme om, men tilbyr også mye mer enn bare det: fantastisk kunst og kultur, vakre fasader og et unikt kjøkken! Ta en spasertur i de små, svingete smugene hvor du finner et hav av fortauskaféer som tilbyr en rekke italienske retter og kalde forfriskninger. Kontrastene i bybildet er preget av mange ulike stilarter – alt fra den praktfulle katedralen til de sjarmerende trikkene, som kan dateres helt tilbake til 1920- og 1950-tallet. Når du besøker Milano er katedralen Duomo di Milano et absolutt must å besøke. Den store katedralen er flere hundre år gammel, og er i dag en av verdens største. Den bilfrie plassen foran katedralen er et populært oppholdssted og har underholdning på alle kanter.

Venezia - den unike kanalbyen
Europas smykkeskrin, Kjærlighetsbyen, Broenes by og Gondolenes by: den italienske byen Venezia har mange kallenavn og er utvilsomt ganske unik.  Det er ikke feil å si at du her finner romantikk og skjønnhet samlet i én og samme by. Venezia består av over 118 små øyer og er bygget på påler midt ute i lagunen. Byen har byttet ut asfalterte gater med vakre kanaler, og biler med båter. I Venezia er det mange attraksjoner. Markusplassen er en av verdens mest berømte torg og er et samlingssted for både lokale, turister og ikke minst duer. På Markusplassen finner du den vakre romersk-katolske domkirken Markuskirken, med sine gylne kupler som skinner i solen. Markuskirken er en av Venezias største attraksjoner.

Været i Italia
Italia har et fantastisk mildt klima takket være halvøyas plassering midt i den tempererte sonen, hvor landet beskyttes fra de kalde vindene av Alpene i nord og oppvarmes av de varme havstrømmene i Middelhavet. Temperaturene i sommerhalvåret ligger i gjennomsnitt på 24-25 grader i hele Italia, men kan i perioder krype helt opp til 35-40 grader.

Fakta
Italia, eller støvellandet som mange også kaller det, har lenge vært en av nordmenns favorittreisemål i Europa. Landet ligger ved Middelhavet i Sør-Europa, og grenser til Frankrike i vest, Sveits og Østerrike i nord og Slovenia i øst. Italia, med en kystlinje på ca. 7 600 km og et innbyggertall på litt over 61 millioner, regnes for å være et gammelt land ettersom de ble til en samlet nasjon allerede i 1860-1870. Landet omgir småstatene Vatikanstaten og San Marino, og hovedstaden er Roma. 

Reisemål i Italia

 • Milano

  Ta turen til Italias motehovedstad og nyt den elegante byen.

 • Roma

  Opplev Italias hovedstad fylt av historie og unik bystemning.

 • Venezia

  Reis til den unike kjærlighetsbyen, og opplev vakre kanaler.

Finn din reise til Italia

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14