• Dublin

Om Dublin

Dublin – irsk folkeliv og flotte severdigheter
Irland er kjent som ”den grønne øya” og landets hovedstad, Dublin, er kjent for sine mange kulturelle, historiske og populære attraksjoner. Den moderne storbyen byr på butikker, restauranter og puber, og severdighetene inkluderer flotte kirker, en manuskriptsamling skrevet av keltiske munker og en rekke spennende museer. Selve bykjernen er ikke stor, og avstandene er derfor korte og gjør at du kan gå til det meste. Det er lett å falle for denne sjarmerende byen, hvor kultur- og uteliv uanstrengt går hånd i hånd. Ikke glem å nyte et glass Guinness – Irlands mest ikoniske drikke!

Byens populære severdigheter
Listen over Dublins severdigheter er lang. Blant de opplevelsene du bør krysse av listen finner du den vakre Saint Patrick’s Cathedral, det spennende National Museum of Ireland, presidentboligen, den livlige hovedgaten O’Connell Street og Molly Malone-statuen, kjent fra ”Cockles and Mussels”-sangen som senere har blitt Dublins uoffisielle kjenningsmelodi.

Byens mest populære severdighet derimot, kommer kanskje som en overraskelse for mange: en gammel bok. Det er imidlertid ikke snakk om en hvilken som helst bok, men Book of Kells! Book of Kells er en samling manuskripter skrevet av keltiske munker som dateres helt tilbake til 800-tallet. Manuskriptene utgjør fire evangelier – et mesterverk av vestlig kalligrafi. Du finner Book of Kells i vakre omgivelser på Trinity College.

Shopping – fra merkevarer til gastronomiske delikatesser
I Dublin kan du virkelig se frem til shoppingturen! Ta med deg bankkortet til Grafton Street, som utgjør hjertet i hovedstadens shoppingmekka. Her kan du slå deg løs i det store kjøpesenteret Brown Thomas, eller kikke i sidegatenes mindre butikker. Vil du ha en annerledes shoppingopplevelse enn vanlig bør du besøke det flotte kjøpesenteret Powerscourt Centre, som en gang i tiden var vinterbolig for en velstående familie. Ønsker du heller å drømme deg bort i gastronomiske opplevelser, så besøk Fallon & Byrne, hvor du finner en vinbutikk, en restaurant og en mengde andre delikatesser.

Smaken av Dublin!
Ta med deg de såre shoppingføttene og sultne smaksløkene til Temple Bar-området. Her ligger de livlige irske pubene side om side og byr på godt humør – spesielt når mørket faller over hovedstaden. Slå deg ned i de myke stolene og nyt en deilig Irish Coffee. Du bør også unne deg et glass av Irlands legendariske stout, som finnes i hver irske pub med respekt for seg selv og den irske arven – Guinness! Denne mørke stouten, med sin ikoniske kraftige smak, er Irlands mest solgte alkoholholdige drikke og er kjent verden rundt. Så ta deg en skål med lokale irer, og lad opp til enda flere flotte opplevelser i den irske hovedstaden.

Vil du lære mer om historien til den irske stoltheten, Guinness, kan du besøke Guinness Storehouse. I toppen av bygningen åpner The Gravity Bar dørene for et godt glass Guinness og en storslagen panoramautsikt over Dublins hustak. Her er det ingen fare for å gå tørst hjem!

Fengende historier
Irland er hjem for en tung og anerkjent litterær arv. Denne kan du blant annet finne i Dublins mange sjarmerende, små bokhandler, som byr på det ene mesterverket etter det andre. Nyt for eksempel litt anerkjent ferielesing, eller kjøp med deg en suvenir, skrevet av forfatterne Oscar Wilde eller James Joyce.

Om det er historien om Dublins grunnleggelse som interesserer deg mest, får du litt skandinavisk historie med på kjøpet. Det var nemlig danske vikinger som på 800-tallet grunnla Dublin som handelsby. Denne spennende viking- og middelalderhistorien kan du fordype deg i på Dublinia-museet eller ved et besøk til Christchurch. Denne katedralen ble grunnlagt av vikingkongen Sitric Silkeskæg i 1028, og har i ettertid blitt erkebiskopsete og moderkirken for den katolske kirken i Irland.

Hoteller

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, dvs. ingen reiselederservice, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• Velg blant spesielt utvalgte hoteller.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.
• Transport til og fra flyplassen er ikke inkludert. Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
  • 14

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet
Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie