• Irland med Solia

  Irland

 • Irland

 • Irland

 • Irland

 • Irland

 • Irland

Om Irland

Velkommen til Irland ”The emerald Isle” – Smaragdøya
De fleste av oss har romantiske forestillinger om Irland – den grønne øya i vest, bak dramatiske og steinete klipper. Oftest er det forestillingene om landskapet som blir innfridd, for denne lille øya er tildelt en rundhåndet porsjon naturlig skjønnhet. Her brer de smaragdgrønne landskapene seg over praktfulle vidder og blir erstattet av flotte kyststrekninger i et lappeteppe av naturopplevelser. Gresset er grønnere i Irland enn de fleste andre steder, og landskapet domineres av enger, torvmyrer og innsjøer omgitt av åser og lave fjell. På vestkysten stuper bratte og forrevne klipper rett ned i Atlanterhavet. Naturen får selskap av spennende irske byer, deriblant hovedstaden Dublin, interessante severdigheter og livlig folklore som ønsker deg hjertelig velkommen. Legg til vennlige mennesker som elsker å slå av en prat med fremmede, så har du Irland i et nøtteskall.

Sjeldne naturopplevelser
I Irland kan du vente deg flere fantastiske naturopplevelser. Det anbefales derfor å leie bil dersom du ønsker å oppleve mest mulig. Kjør for eksempel den 179 kilometer lange ruten Ring of Kerry, som tar deg rundt Iveragh-halvøya. Her opplever du det mektige Atlanterhavet, blanke innsjøer, barske fjell og pittoreske landsbyer. Den ikoniske fjellkysten Cliffs of Mother er også verdt et besøk når du er i Irland. Fjellene strekker seg åtte kilometer langs kysten, og faller loddrett 230 meter ned i de kraftige bølgene. Om du vil oppleve et 350 millioner år gammelt landskap, anbefales det et besøk til nasjonalparken The Burren. Her strekker klippene seg over en tilsynelatende endeløs slette, og byr på flotte omgivelser for en fottur. Langs sletten finner du underjordiske grotter, vakre fossefall og rikt dyre- og planteliv samt mer enn 80 oldtidsgraver.

Overtro og mytologi finnes overalt på den irske landsbygda, og irsk litteratur og folkemusikk med handling fra gamle sagn er allemannseie. Et besøk på den lokale puben er en vitamininnsprøyting ikke bare av godt, irsk øl, men også av folkelig humor og festlig musikk hvor det rykker i foten. Irene elsker det å slå av en prat og en spøk så mye at de har et ord for det – craic.

Storbyferie i Dublin
Til tross for kallenavnet, er Irland kjent for mye mer enn bare vakre naturopplevelser. Hovedstaden Dublin ønsker deg velkommen til ekte storbyliv med severdigheter, historie, kultur og gastronomiske opplevelser. I byens gater kan du blant annet utforske spennende shoppingmuligheter, Dublin Castle, presidentboligen og Molly Malone-statuen, og i de sjarmerende, små bokhandlene kan du få et innblikk i landets overlegne litterære arv, som inkluderer forfattere som Oscar Wilde og James Joyce. Det er imidlertid én bok du spesielt bør få med deg, nemlig Book of Kells, som du finner på Trinity College – et virkelig ”must see” i Dublin!

Livlig folklore
Når Irlands mange severdigheter har tømt deg for energi, bør du komme deg til nærmeste pub. Hovedstaden Dublin, skal visstnok ha mer enn 1000 puber. Her finner du myke stoler, dempet belysning og kald Guinness – ekte rekreasjon! Eller kanskje du heller foretrekker å varme deg på en Irish Coffee? Unn deg til slutt et møte med det livlige, irske folket – slå av en prat på den lokale puben etter arbeidstid eller knytt bekjentskap over den tradisjonsrike, irske folkemusikken! Det er bare å si «tá Fáilte romhat» (taw fall-cha row-at), gælisk for hjertelig velkommen!

Reisemål

 • Dublin

  Irsk folkeliv og populære attraksjoner.

Finn din reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

 • 7
Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie