Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
 • zakynthos

Om Zakynthos

Zakynthos - ferielivet på sitt aller beste

Et hav av strender, uberørte naturopplevelser og klart, blått vann. Dette er Zakynthos! Len deg tilbake og nyt både livet og vakre feriedestinasjoner på rad og rekke. Zakynthos representerer ferielivet på sitt beste!

Krystallklart vann og kritthvite sandstrender
Zakynthos er den sørligste av de joniske øyene, og er noe av det vakreste og mest frodige du kan forestille deg. Mange av de fantastiske drømmebildene av glitrende, krystallklart vann og kritthvite strender er tatt her. På Zakynthos finner du stranden som passer akkurat for deg. Langs Tsilivi og Kalamaki finner du langstrakte, hvite strender – noen med vannsportaktiviteter og andre med fullstendig fred og ro!

Herlige feriebyer
I feriebyene Argassi, Kalamaki og Tsilivi finner du et bredt utvalg av gode restauranter og tavernaer. Fra noen av dem kan du nyte havutsikt, det greske kjøkkenet og feriestemningen på én og samme plass. Du bør også ta en tur til den største byen, Zakynthos. Her finner du mange fine butikker, og i de små sidegatene ligger det flotte restauranter hvor grekerne selv liker å spille en runde backgammon.

De blå grottene
Det joniske havet tilbyr ikke kun endeløse, hvite badestrender. Her finner du også imponerende, naturskapte attraksjoner som blant annet de fantastiske blå grottene. Nyt en dagstur på båt, dans på dekk og utforsk grottene. Lysspillet du opplever her er vakkert!

Perfekt for barnefamilier
Zakynthos er perfekt for barnefamilier som gjerne vil ha fred og ro, men som samtidig ønsker seg et godt tilbud av aktiviteter. På øya finner du blant annet en flott vannpark, Water Village, hvor hele familien kan ha det moro sammen. Her er det også sklier, hoppeputer og lekeplass. Det er enkelt å komme seg hit med bil, og det kjører også shuttlebuss fra flere områder på øya.

Havskilpaddenes hjemland
Å se havskilpadder, Caretta Caretta, i sitt naturlige element er en fantastisk opplevelse. Dette må du ikke gå glipp av når du besøker Zakynthos! Havskilpadder er i fare for å bli utryddet, men her på øya er det fredede områder hvor de kan avle i fred og ro. Benytt deg av muligheten til å oppleve disse fantastiske skapningene på nært hold med en båttur utenfor kysten.

Flotte opplevelser
På Bohail, som også kalles Zakynthos’ balkong, er det vidunderlig og stemningsfylt utsikt over Zakynthos’ havn og by. Stedet er flott på dagtid, men om man tar turen dit på kveldstid, når mørket har falt og byen er opplyst, er utsikten helt eventyrlig!

I Zakynthos by er den største og flotteste attraksjonen St. Dionysos kirke. Kirken ligger midt i sentrum og er oppkalt etter byens helgen, Dionysos, hvis jordiske rester finnes i kirken. Kirken har i de senere årene blitt restaurert av russiske malere, så alle malerier fremstår som vakre, fargerike og fantastiske.

Været på Zakynthos
I sommermånedene er været stort sett alltid fint på Zakynthos. Gjennomsnittstemperaturen er 29°C på dagtid og 16°C om natten. Vanntemperaturen ligger på ca. 22°C. Med andre ord: perfekt ferie-vær!

Lei bil og utforsk den greske øya
Det kan være lurt å leie en bil og utforske området på egenhånd. Leier du bil før du reiser hjemmefra, kan den stå klar på hotellet ditt når du måtte ønske det. Du kan for eksempel besøke Anafonitria-klosteret, hvor Zakynthos’ helgen St. Dionysios var munk, eller ta en tur til den lille landsbyen Exo Hora, hvor øyas eldste og angivelig 3000 år gamle oliventre står. Underveis på turen finner du garantert noen helt spesielle steder – avsidesliggende strender, flotte utkikkspunkter i fjellene eller en lokal kafé. Det er nettopp disse stedene som gjør Zakynthos til noe særegent!

Om Zakynthos
Zakynthos er en liten, gresk øy i det joniske hav, og er en del av de joniske øyer som ligger i det vestlige Hellas. Øya ligger vest for den store halvøya Peloponnes, som er ca. 410 km2 stor og som har omkring 41 500 innbyggere. I 1953 ble øya rammet av et jordskjelv som ødela store deler av den største byen Zakynthos med ca. 13 000 innbyggere. Etter skjelvet ble byen gjenoppbygget.

FAKTA OM ZAKYNTHOS

Avreise
Med Solia kan du reise til Zakynthos fra:
- Oslo

Flytid
Ca. 3,5 timer

Transfer
Transfertiden er tiden fra flyplassen til første hotellstopp i taxi.
- Argassi: 15 minutter
- Kalamaki: 10 minutter
- Tsilivi: 30 minutter
Er det mye trafikk kan det ta noe lenger tid.

Tidsforskjell
+1 time i forhold til Norge

Valuta
Euro

Miljøavgift
Fra 1. januar 2018 krever myndighetene en obligatorisk miljøavgift av turister, kalt ECOTAX. Formålet med avgiften er å kompensere for CO2-utslippet som turismen medfører. Avgiften betales direkte på hotellet ved innsjekk eller utsjekk. Prisen avhenger av hotellets offisielle hotellkategori, men ligger på ca. 0,5-4,0 euro pr. rom pr. natt.

Strender
Tsilivi og Kalamaki er kjent for å ha noen av øyas beste strender. I Kalamaki er stranden hele ni kilometer lang. Strendene er flotte i Argassi også, men noen steder kan det være mye steiner og noen steder er det for smalt for solsenger. De brede og barnevennlige strendene Porto Zoro og Ionio ligger derimot under 10 kilometer unna, og er et godt alternativ. Liker du vannsportaktiviteter anbefaler vi et besøk til Vasilikos-halvøya og stranden St. Nicholas.

Mat og drikke
På Zakynthos finner du et hav av restauranter som både serverer internasjonale og lokale retter i alle prisklasser. Restaurantene ligger primært i feriebyenes hovedgater og i Zakynthos by. Den greske nasjonalretten er moussaka, som består av aubergine, grønnsaker og hakket oksekjøtt.  En svært velsmakende rett! Også fersk fisk og skalldyr tilhører de gode, kulinariske opplevelsene på Zakynthos.

Transport
Det er enkelt å komme seg rundt på Zakynthos, både med offentlig transport og taxi. Taxi er forholdsvis billig sammenlignet med Norge.

Elektrisitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeie
Det kan være lurt å leie bil på Zakynthos dersom du vil utforske øya i eget tempo. Du kan leie bil før avreise her.

Sport og aktiviteter
Det er mange muligheter for aktiviteter på Zakynthos, blant annet gokart, tennis og minigolf.

Shopping
Det er gode shoppingmuligheter i Zakynthos by, og feriebyene har mange suvenirbutikker. Her kan du også kjøpe ulike spesialprodukter.

Vår service
Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiselederservice – med mindre vi allerede har reiseledere på destinasjonen i den perioden du er der – og uten mulighet for transfer til/fra hotellet, men inneholder fly, hotell og pakkereisegaranti. Du kan alltid kontakte våre reisekonsulenter dersom du lurer på noe.   

Reisemål på Zakynthos

 • Argassi

  Gode restauranter og en herlig atmosfære

 • Kalamaki

  Bo ved én av Zakynthos lekreste strender

 • Tsilivi

  Barnevennlige sandstrender med krystallklart vann

Opplev fantastiske Zakynthos

Været

Finn temperaturer og værutsikter hele året for din reise.
Se været her >

Hoteller

Finn din reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

 • 7

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet