Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Santorini

Om Santorini

Santorini - det vakreste av Hellas

Santorini er karakteristisk, ekte og imponerende vakkert. De hvite husene med blåmalte dører står i sterk kontrast til de høye klippene og overdådige solnedgangene. De vakreste feriebildene fra det greske øygruppen er utvilsomt tatt her. 

Vakker, vakrere, Santorini
Uansett hvor dere ser, så vil dere nyte Santorini. Den vakre øya er et resultat av et vulkanutbrudd for tusener av år siden. Kontrastene står i kø – vestkysten er bratt og fjell-aktig, mens østkysten er flat og spekket med kilometerlange sandstrender med sort lavasand. Naturen er den største attraksjonen, men dere møter også gresk vennlighet for ikke å glemme det gode, greske kjøkken i toppklasse.

Vulkaner og varme kilder
Santorinis natur bare venter på dere. Her finnes det en lang rekke spennende opplevelser. Dra f.eks. på båttur til noen av de fantastiske lavaøyene, hvor dere kan bade i de varme kildene. De skal sies å ha en foryngende effekt. Dere kan også ta turen på toppen av en vulkan, eller gå den flotte turen fra hovedstaden Fira, til den nordligste byen Oia. Dette kan virkelig anbefales! Herfra er noen av de mest bildeskjønne scenene, som må foreviges.

Selve definisjonen på romantikk
Santorini er uten tvil en av de mest romantiske stedene i verden. Den greske øya er et svært populært reisemål for forelskede par og nygifte på bryllupsreise fra fjern og nær. Dette er med god grunn, for den vidunderlige naturen, de romantiske solnedgangene og innbydende tavernaene danner de perfekte, romantiske rammene for ferien.

Legenden om Atlantis
Liker dere spennende kulturelle opplevelser, så må dere besøke de arkeologiske utgravingene i Akrotiri. De forteller en spennende historie om høytstående kulturer, som allerede eksisterte for mer enn 3.500 år siden. Her hadde alle husstander badekar, toalett og kloakksystem – imponerende nok for tidsalderen. Mange mener at Legenden om Atlantis nettopp stammer herfra, på grunn av de voldsomme vulkanutbruddene og jordskjelvene som var med på å ødelegge disse byene.

Gresk gastronomi
Det er ikke for ingenting at gresk mat roses opp i skyene. Det greske kjøkken er en del av det sunne middelhavskjøkkenet, og er kjennetegnet ved enkel mat som er fremstilt av få, men velsmakende og ferske råvarer. Grekerne legger stor vekt på å bruke ferske råvarer – fisk rett fra fiskebåtene, urter og grønnsaker rett fra fjellskråningene og frukt rett fra trærne. Gå på oppdagelse i den kulinariske verden. Her er det faktisk umulig å bli skuffet!

Været på Santorini
I sommermånedene er været stort sett alltid bra på Santorini. Gjennomsnittstemperaturen om dagen er 28-29 grader, og natt-temperaturene ligger på 16 grader. Vanntemperaturen er lun og ligger på ca. 22 grader.

Rundt på Santorini
Santorini er virkelig en opplevelse! En god måte å oppleve lya på er å leie bil eller en firehjuling. Kjør f.eks. en tur til Pyrgos og gå på oppdagelse i byens labyrint av gater, besøk spøkelsesbyen Mesa Gonia og opplev den utrolige stillheten. Et must er også byen Oia, hvor størstedelen av motivene på de greske postkortene er tatt. Her får du også en av verdens vakreste solnedganger. Besøk byen, så forstår du straks hvorfor.

Om Santorini
Santorini er en vulkanøy i det sørlige Egeerhavet nord for Kreta. Øya Santorini ligger i den greske øygruppen Kykladene. I oldtiden het øya Thira, som også er navnet på en oldtidsby. Som ble utgravd i det forrige århundre. 

 FAKTA OM SANTORINI

Avreise
Med Solia kan du reise til Santorini fra:
- Oslo

Flytid
Ca. 4 timer


Transfer

Transfertiden er tiden fra lufthavnen til det første hotellet i Santorini.
- Kamari: 15 minutter
- Imerovigli: 20 minutter
Dersom det er mye trafikk kan det ta lenger tid.

Tidsforskjell

+1 time i forhold til Norge

Valuta
Euro.

Strender

På Santorinis østkyst ligger Kamari. Her er det lange og sorte lavasandstrender med rullesten. Det er kun få steder hvor det er lavt vann.

Mat og drikke
På Santorini finner dere et vell av restauranter som serverer både internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Restaurantene ligger hele veien langs kysten og i ferieområdene. Mange av restaurantene har en formidabel utsikt! Nasjonalretten er moussaka, som består av aubergine, grønnsaker og hakket oksekjøtt – meget velsmakende. Fersk fisk og skalldyr hører også med til de gode, kulinariske opplevelsene på Santorini.

Transport

Det er enkelt å komme seg rundt på Santorini – både med offentlig transport, taxi og firehjuling. Taxi er forholdvis billig sammenliknet med Norge.

Elektrisitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeie
Det er en god idé å leie bil på Santorini, hvis dere vil se øya i deres eget tempo.

Shopping

Det er gode muligheter for shopping På Santorini. Dette gjelder spesielt i de større byene som f.eks.  Fira, hvor det finnes mange små butikker. I ferieområdene er det også mange butikker som selger suvenirer og spesialiteter.

Vår service
Reisen foregår på egenhånd (fleksibel pakkereise), og det finnes ingen skandinavisktalende reiseledere på destinasjonen. Det er selvfølgelig alltid mulig å kontakte Solia på telefon, dersom det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål.

Finn reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Hoteller

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet