Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Rhodos

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Rhodos

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Rhodos.

Se våre hoteller her >

Rhodos

Det er ganske lett å forstå hvorfor mange velger å reise til Rhodos igjen og igjen. Øyen er kjent for sin uvanlige gjestfrihet, flotte strender, hyggelige byliv og mange severdigheter.
Rhodos er en fantastisk blanding av nytt og gammelt. Her finner du fine strender, restauranter og et byliv side om side med middelalderborger og dype vollgraver omkring den gamle bydelen. En bydel som virkelig sjarmerer mange med sine brosteinsbelagte gater og greske atmosfære. Samtidig har øya et vell av spennende opplevelser som du kan oppleve på ferien.

Rhodos by er en stor severdighet
Rhodos by har mye å by på. For kulturinteresserte har du havnen med de gamle vindmøllene og gamlebyen. Inennfor bymuren til gamlebyen kan du oppleve mange historiske monumenter og serverdigheter som viser Rhodos' omtumlete tilværelse. Men her er også fine strender som lokker med krystallklart vann, og ikke minst byens intense puls og atmosfære med gode restauranter, shopping og livlige natteliv.

Faliráki er fantastisk for barnefamilier
Faliráki passer perfekt for barnefamilier som elsker å bade. Her ligger Rhodos' største badeland med mer enn 30 forskjellige attraksjoner. Stranden er innbydende og lavvannet, så det kan tilbringes mange gode, trygge og underholdende timer ved havet.

Ialysos og Ixia har alt du trenger
Ialysos og den litt mindre feriebyen Ixia ligger side om side på Ialysoskysten. Her finner du alt du trenger for en herlig sol- og badeferie. Nyt livet på de deilige strendene og besøk de hyggelige spisestedene. Området kan flotte seg med å ha Rhodos' beste utsikt til solnedgangene. Vindforholdene ved stranden gjør at plassen er spesielt egnet til vindsurfing.

Lindos – den hvite by
Lindos passer utmerket til deg som vil nyte livet i hyggelige, rolige og flotte omgivelser. De hvitkalkete husene, lyseblå takene og hyggelige stemningen er med på å skape en helt unik ferie. Samtidig finner du fine strender og gater som snor seg mellom husene, i tillegg til et hyggelig lokalliv kombinert med en av Rhodos stoltheter: Lindos akropolis. 

Om Rhodos
Rhodos er en gresk øy som ligger ca. 500 km fra havnebyen Pireus utenfor Athen. Det er den største øya i øygruppen Dodekanesene i Egeerhavet, og har et areal på ca. 1 400 km². Rhodos by er kjent for Kolossen på Rhodos, en stor statue av solguden Ílios som lå ved Mandraki-havnen og regnes som et av verdens sju underverker. 

 

FAKTA

Avreise
Med Solia kan du reise til Rhodos fra Oslo Lufthavn.

Flytid
Ca. 4 timer.

Transfer
Transfertiden er tiden fra flyplassen til det første hotellet
- Rhodos by: 25 minutter
- Faliraki: 30 minutter
- Ixia og Ialyssos: 20 minutter
- Lindos: 1 time

Dersom det er mye trafikk kan taxien bruke lengre tid.

Tidsforskjell
+1 time i forhold til Norge.

Valuta
Euro.

Miljøavgift
Fra og med 1-januar 2018 oppkrever myndighetene en obligatorisk miljøavgift for turister som heter ECOTAX. Formålet er å kompensere for det CO2-utsilppet som turismen medfører. Avgiften betales direkte til hotellet ved innsjekke eller utsjekk. Prisen avhenger av hotellets offisielle hotellkategori, men tilsvarer ca. 0,5-4,0 euro per rom per natt.

Strender
Rhodos har strender i alle varianter. Her finner du perfekte strender med langgrunt vann, brede og familievennlige badestrender, mer vindfulle strender med fantastiske forhold for vindsurfing, og også noen spennende områder som byr på gode dykkerforhold. På lyas vestlige side er strendene med små rullesteiner, mens øyens østlige side har fine sandstrender.

Mat og drikke
På Rhodos finner dere et vell av restauranter som både serverer internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Restaurantene ligger hele veien langs kysten, i ferieområdene og i den gamle bydelen i Rhodos by. Nasjonalretten er moussaka, som består av aubergine, grønnsaker og hakket oksekjøtt – meget velsmakende! Også fersk fisk og skalldyr hører med til de gode, kulinariske opplevelsene på Rhodos.

Transport
Det er enkelt å komme seg rundt på Rhodos – både med offentlig transport og taxi. Taxi er forholdsvis billig sammenliknet med Norge.

Leiebil
Hvis dere ønsker å oppleve øya på egenhånd og i deres eget tempo, er det en god idé å leie bil. Dere kan både leie bilen før avreise eller på reisemålet gjennom Bravo Tours’ reiseledere.

Sport og aktiviteter
Det er utallige sports- og aktivitetsmuligheter på Rhodos. Prøv f.eks. ridning, god-cart, bowling og minigolf. Det er også mulig å leie sykler og oppleve øyas vakre natur.

Shopping
I Rhodos by finner dere et stort utvalg av butikker.

Vår service
Vi tilbyr fleksible pakkereiser til Rhodos. Dette innebærer at dere selv kan velge når dere vil reise og hvor lenge dere vil feriere. Reisen foregår på egenhånd, men det er alltid mulig å kontakte Solia dersom det oppstår utfordringer eller dere har spørsmål.

Været på Rhodos

Været 

Sjekk temperaturer og værutsikter for din reise - året rundt.

Se været her >

Reisemål på Rhodos

Spennende serverdigheter og pulserende byliv
Populært feriested like ved Rhodos by
Sol- og badereisemål langs Rhodos østkyst
Badeby, perfekt for snorkling og dykking

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 3
  • 7
  • 10
  • 14