Fantastiske tilbud hele sommerferien

Reis fra kun 5.995,-

Opplev Kreta i juli. Se våre tilbud og finn din favoritt.
Bestill her  >

Reis fra kun 5.795,-

Finn et tilbud i august og nyt den fantastiske sommeren på Kreta.
Bestill her  >


To anbefalinger til ferien

Gregory Comfort Hotel ***+

AGII APOSTOLI

✔ Frokost inkludert ✔ Lekkert, nyoppusset hotell
✔ Avstand til strand: 750 m  ✔ Balkong/terrasse
✔ Avstand til lokalt sentrum: 500 m ✔ Bassengbar
✔ Avstand til sentrum: 4 km ✔ Restaurant
✔ Svømmebasseng ✔ WiFi

Bestill her >>

 

 

 

Sirios Village ****

AGII APOSTOLI

✔ All Inclusive ✔ Romslige leiligheter
✔ Avstand til strand: 500 m  ✔ Lekeplass
✔ Avstand til lokalt sentrum: 300 m ✔ Mange aktivitetsmuligheter
✔ Avstand til sentrum: 4 km ✔ Restaurant
✔ Basseng og barnebasseng  ✔ WiFi

Bestill her >>


 

 

 

Om Kreta

Fantastiske Kreta - høye fjelltopper og langstrakte strender

Kreta er den største øya i Hellas og ligger øst i Middelhavet, midt mellom Europa og Afrika. Denne populære ferieøya er vakker, med høye fjelltopper, fruktbare sletter, raviner og grotter, små badebukter og lange sandstrender. Mangfoldet og skjønnheten i landskapet og det solsikre klimaet bidrar til at Kreta oppleves som et særdeles attraktivt reisemål blant kresne gjester lystne på sol, varme og opplevelser. Navnet Kreta gir assosiasjoner til arkeologiske severdigheter, hyggelige, små landsbyer, blomstrende landskap, lange sandstrender, god mat og behagelig og ekte gjestfrihet.

Solias Kreta 

Kreta er en stor øy, 260 km lang og mellom 15 og 60 km bred. Vestlige Kreta regnes som den vakreste delen av øya, og det er også her Solia har de fleste hotellene. Den østre delen er litt mer karrig og mangler den variasjonen i landskapet du finner i vest. På sørsiden av øya ligger sandstrender som du må til langt sydligere strøk av verden for å finne maken til. De forrevne fjellene på øyas indre byr på spennende fotturmuligheter. Den mest kjente vandreturen går gjennom Samariaravinen, 16 naturskjønne og pinjetreduftende kilometer fra fjell til hav. 
Sjekk ut Solias områder på Kreta; Agia MarinaAgii ApostoliChaniakystenPlatanias og Rethymnon.

Les mer > 

Utflukter på Kreta

Båttur
Båttur – for alle aldre

I dag drar vi ut på verdenshavene med piratskipet «Black Pearl». Båten kjører ut om formiddagen og forbi flere bukter, hvor vi blant annet ser flere borger som har beskyttet kystens byer.

I nærheten av en av øyas strender, kaster vi anker og det blir mulighet for en svømmetur i det krystallblå havet. Vi gjør flere liknende stopp i løpet av dagen, bl.a. ved den vakre Marathi-stranden, hvor det også serveres lunsj om bord på båten.

På veien tilbake ser vi bl.a. «Fortezza», som ble bygget i 1571 og som er en av de mest betydningsfulle på øya. Vi kommer tilbake til havnen sent på ettermiddagen.

Utflukten er med skandinavisktalende reiseleder.
Lunsj er ikke inkludert.

Veiledende pris:
Voksen kr. 450 pr. person
Barn kr. 220 pr. barn

Utfluktsdatoen er veiledende. Den endelige datoen for utflukten opplyses ved ankomst til destinasjonen.

Det ekte Kreta
Det ekte Kreta

Vår mest populære utflukt på Kreta!

Vi starter dagen med å besøke Fisika, som er en liten og lokal såpefabrikk. Hovedingrediensen er olivenolje, og vi får lov til å komme innenfor og høre hvordan produksjonen foregår. Videre går turen til Eremitten Johannes’ Grotte, som i dag fungerer som en kirke. Vi fortsetter videre forbi et av de eldste oliventrærne i hele verden. Treet her er ca. 4.000 år gammelt! Deretter blir det lunsjtid og her er det mulighet for å kjøpe seg et ekte, kretasisk måltid på en restaurant i landsbyen Neriana. Vi besøker også en liten, lokal vingård, hvor vi hører om deres vinproduksjon. Det blir selvfølgelig også mulighet for å smake på disse deilige vinene.

Utflukten er med skandinavisktalende reiseleder. Lunsj er ikke inkludert.

Veiledende pris:
Voksne kr. 385 pr. person
Barn kr. 180 pr. barn.

Utfluktsdatoen er veiledende. Den endelige datoen for utflukten opplyses ved ankomst til destinasjonen.

Knossos-palasset
Knossos-palasset

Bli med på eventyr når vi besøker de 4000 år gamle ruinene av sagnkongen Kong Minos’ palass. Knossos er ansett som Europas eldste by og er det største arkeologiske området på Kreta. Knossos-palasset ble utgravd tidlig på 1900-tallet og var et stort monumentalt palass, men også det politiske sentrum for den fascinerende minoiske kulturen. På denne utflukten får du et innblikk i den gamle kulturen og den greske mytologien, mens vi går rundt i noen av de ca. 1.500 rommene med lekre veggmalerier og imponerende keramikk. Mange av rommene hadde innlagt rennende vann, og vakre gullobjekter ble funnet i samtlige rom under utgravingen. Mye av palasset er nå gjenoppbygget, så derfor kan vi for alvor få innblikk i hvordan det 22.000 m2 store palasset så ut i sin storhetstid. Etter besøket i Knossos blir det tid til å utforske de vakre bygningene, de lekre greske restaurantene, eller de mange spennende butikkene som Kretas hovedby Heraklion har å by på.  

Prisen er eksklusiv lunsj og entré til Knossos-palasset, da prisen avhenger av alder. Utflukten er på egenhånd.

Veiledende pris:
Voksne kr. 519 pr. person
Barn kr. 240 pr. barn

Utfluktsdatoen er veiledende. Den endelige datoen for utflukten opplyses ved ankomst til destinasjonen.


Samaria-juvet
Samaria-juvet

Samaria er Europas lengste og vakreste juv. Den frodige naturen og de bratte fjellsidene, gjør at vi får en fantastisk utsikt allerede på vei nedover i juvet. Juvets utseende forandres gjennom hele året, avhengig av vær og vind. Dermed opplever vi vidt forskjellige landskaper nå vi starter på vår 16 kilometers gåtur gjennom juvet. De høye og slanke trærne erstattes av stengrunn med vakre asaleaer spredt sporadisk mellom de små rislende kilder, og opplevelsen er helt unik! Vi avslutter gåturen i en idyllisk liten havneby, hvor det blir tid til å gå på oppdagelse, nyte en lokal lunsj eller ta en dukkert i Middelhavet. Herfra tar vi båt i ca. 1 time tilbake til Sougia, da bussen ikke kan plukke oss opp i juvet. Videre herfra kjører vi tilbake til hotellene.

Turen gjennom juvet er utfordrende, da terrenget er litt kronglete og kupert. Det krever derfor en viss fysikk for å fullføre turen.

Utflukten er med engelsktalende lokalguide. Prisen inkluderer ikke lunsj, inngang til Samaria-juvet, samt båttur (da prisen avhenger av alder). Dette betales lokalt på destinasjonen.

Veiledende pris:
Voksne kr. 395 pr. person
Barn kr. 180 pr. person

Utfluktsdatoen er veiledende. Den endelige datoen for utflukten opplyses ved ankomst til destinasjonen.

Elafonissi
Solnedgang i Elafonissi

Opplev en av Kretas beste strender, nemlig den berømte Elafonissi-stranden. Stranden er også kjent som Kretas Maldivene og dersom du ser nøye etter, så forstår du hvorfor stranden også er kjent for sin rosa/lyserøde sand.

Vi ankommer stranden på ettermiddagen, mens solen fortsatt varmer. Her blir det tid til å slappe av og bade. På denne tiden har de fleste andre strandgjestene begynt å reise hjem, og vi får mer ro til å oppleve de vakre omgivelsene.
Etter noen deilige timer drar vi til en flott restaurant, hvor det er god mulighet for å nyte en deilig middag og ikke minst den vakre solnedgangen.

Dette er en herlig dag ved en av Europas mest fantastiske strender.

Utflukten er med skandinavisktalende reiseleder.
Mat og drikke, samt evt. leie av solsenger og parasoller er ikke inkludert.

Veiledende pris:
Voksen kr. 380 pr. person
Barn kr. 185 pr. barn

Utfluktsdatoen er veiledende. Den endelige datoen for utflukten opplyses ved ankomst til destinasjonen.

Limnoupolis vannland
Limnoupolis vannland

En avslappende dag på Kretas beste, hyggeligste og mest besøkte vannland! Her har dere kommet til barnas paradis, hvor de kan boltre seg i den store parken med mange vannsklier og badebassenger. Vannlandet er selvfølgelig også en sikker hit for voksne vannelskere. Gled dere til en morsom og underholdende dag for hele familien.

Utflukten er på egenhånd og kan kjøpes direkte på reisemålet.

Finn reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, dvs. ingen reiselederservice, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• Velg blant spesielt utvalgte hoteller.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.
• Transport til og fra flyplassen er ikke inkludert. Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7

Mer om Kreta

Strandparadiset for alle – Chaniakysten

På nordvestkysten, nærmere bestemt Chaniakysten, ligger den hyggelige og livlige byen Chania, som i sommermånedene er en veritabel feriemetropol. Den vakre havnepromenaden er et ekko av Venezia, og om kvelden speiler lysene fra kaféene og restaurantene seg mykt i havnebassenget. Oppover i de smale smugene i gamlebyen ligger spennende kunsthåndverksbutikker og barer som lokker deg inn. Vest for Chania, i rolig distanse fra bylivet, ligger de fine feriestedene som perler på en snor. Her er det sjelden lang vei til sand mellom tærne. Barnefamilier stortrives på de mange langgrunne strendene, og det er alltid en skyggefull taverna innen rekkevidde.

Nydelige sandstrender i Agia Marina

Agia Marina er et av de største feriestedene på Chaniakysten, og har vokst sammen med Kato Stalos i øst og Platanias i vest. Området passer for familier, og har alt man trenger i ferien. I gamle Agia Marina ligger det flere kaféer og tavernaer hvor det er populært å spise om kvelden.

Barnevennlige Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger fire kilometer fra Chania, og er områdets kanskje mest barnevennlige sted. Her er det flere langgrunne strender og badeviker å velge mellom, og tempoet er relativt lavt.


Den mest berømte feriebyen – Platanias

Platanias er det største feriestedet på Chaniakysten, og listen av hoteller, restauranter og butikker blir stadig lengre. Platanias er det eneste stedet med et natteliv som er verdt å nevne, uten at det tar helt av og forstyrrer omgivelsene.

Kombiner historie, strandliv og shopping i Rethymnon

Rethymnon er en autentisk liten by på Kreta, med en sjarmerende blanding av nytt og gammelt. Like utenfor hjertet av byen er det en 10 kilometer lang sandstrand, der krystallklare bølger skvulper inn. Om sommeren er byen en pulserende feriedestinasjon som tilbyr noe for enhver smak.

Kreta - en lang og dramatisk historie

Øyas historie er lang og dramatisk. Allerede 3 000 år f.Kr. oppsto en høykultur med den minoiske sivilisasjonen, noe man kan ta i øyesyn ved det delvis rekonstruerte Knossospalasset og i ulike museer rundt omkring på øya. Grekere, romere, det bysantinske riket, venetianere og tyrkere har alle satt sitt preg på det som utgjør Kreta i dag.

FAKTA OM KRETA

Avreise
Med Solia kan du reise til Kreta fra: 
- Oslo
- Bergen

Flytid
Ca. 4 timer

Transfer
Transfer er tiden det tar fra flyplassen i taxi til det første hotellet:

- Chania: 25 minutter
- Agia Marina: 45 minutter
- Agii Apostoli: 35 minutter
- Platanias: 45 minutter
- Maleme: 45 minutter

Dersom det er mye trafikk, eller at transfer-bussen skal til flere ferieområder, kan det ta lengre tid.

Beliggenhet
Øst i Middelhavet mellom Europa og Afrika. Én av Middelhavets største øyer med et areal på 8.400 km2. 

Befolkning
Kreta har ca. 600.000 innbyggere, hvorav 70.000 bor i Chania. 

Språk
Gresk, men engelsk fungerer vanligvis utmerket. 

Valuta
Euro. Kredittkort aksepteres. Minibanker finnes i Chania by, Kato Stalos, Kalamaki, Agia Marina og i Platanias. 

Prisnivå
Rimelig. Utenfor hotellene og turisttråkkene er prisene som regel lave sammenlignet med norske priser.

Tidsforskjell
Norge +1 time. 

Miljøavgift
Fra og med 1.januar 2018 krever myndighetene en obligatorisk miljøavgift fra turister kalt for ECOTAX. Formålet er å kompensere for det CO2-utslippet som turismen medfører. Avgiften betales direkte til hotellet ved innsjekk eller utsjekk. Prisen avhenger av hotellets offisielle hotellkategori, men tilsvarer til ca. 1,0-5,0 euro pr. rom pr. natt. 

Strender og bading

Mange fine sandstrender, først og fremst nord på øya - hvor de aller fleste av Solias hoteller befinner seg. Fra Chania ligger det en 12 km lang sandstrand, kun avbrutt av klippeformasjoner. Flere områder  som f.eks. Agii Apostoli har veldig fine og barnevennlige strrender. Undervannsstrømmer forekommer når det er kraftig vind.

Aircondition

Det er vanlig at hotellene tar en avgift dersom man ønsker å benytte aircondition. Gjester kan forvente å måtte betale en avgift for aircondition på ca 5 euro per dag.  

Transport

Det er enkelt å komme seg rundt på Kreta - både med offentlig transport og med taxi. Fra alle stedene langs Chaniakysten er det gode bussforbindelser tur/retur Chania. Taxi er forholdsvis rimelig. 

Mat og drikke
På Kreta finner dere et vell av restauranter som serverer både internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Restaurantene ligger hele veien langs kysten, i byområdene og særlig i Chania. Nasjonalretten er mousaka - som består av aubergine, grønnsaker og hakket oksekjøtt. Denne retten må du bare prøve! Også frisk fisk og skalldyr hører med til de gode kulinariske opplevelser på Kreta. 

Sport og aktiviteter
Det er utallige sports- og aktivitetsmuligheter på Kreta. Prøv f.eks. ridning, go-cart, bowling og minigolf. Det er også mulig å leie sykler og oppleve øyas vakre natur. 

Shopping
Det er gode shoppingmuligheter på Kreta - særlig i de større byene som Chania og Rethymnon. I Chania kan dere finne det meste, og i den gamle bydelen finner dere også mange sjarmerende, mindre butikker. Her ligger også en gate hvor de selger skinn- og lærvarer til en god pris. Byen har også et marked hvor dere kan kjøpe spesialiteter som olivenolje, honning og krydder. 

Leiebil
Vi anbefaler våre gjester å leie bil i løpet av oppholdet. Med egen bil i et par dager har man mulighet til å oppleve den vakre øya på egen hånd. Bil kan forhåndsbestilles fra Norge til flyplassen/hotellet eller leies der nede gjennom våre reiseledere i høysesong (juni-august). 

Vår service
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Kreta. Det betyr at du kan reise så lenge det passer deg! Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiseledere, men fortsatt med fly, hoteller og pakkereisegaranti. 

Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie