Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Platanias

Om Platanias

En berømt ferieby
Platanias er i dag et kosmopolitisk turistområde og er øyas mest berømte ferieby. Platanias har navnet sitt etter platantrærne, som vokser langs byens flodbred. Stedet er spesielt populært blant skandinavene, og er den største av mange feriebyer på som ligger på rekke og rad langs Chaniakysten. Stedet har alt hva en ekte ferieby skal inneholde. Byen er fylt med spisesteder, butikker, shopping og caféer, hvor det både er mulighet for å spise lokalt og internasjonalt. Om kvelden når mørket faller på, kan du la deg tiltrekke av barene og diskotekene i gågatens sentrum, dersom du ønsker litt byliv og høyere tempo. Du befinner seg i den moderne delen av byen, også kalt Kato Platanias.

Strender for enhver smak
Platanias har flere typer strender å by på. Beveger du deg til vest eller øst for byens havn, finner du kilometerlange strender – noen med sandstrand, andre med sand og sten. Finn det stedet du liker best, og som passer akkurat deg. Strendene som ligger mot øst og som strekker seg til nabobyen Agia Marina, er både barnevennlige og med fin sand.

Ekte gresk sjarme
Dersom du søker det mer rolige og autentiske, kan du gå fra den moderne delen av byen opp de litt bratte og hyggelige gatene. Så befinner du deg i Pana Platanias som er den gamle bydelen. De blomstrende og grønne åsene som ligger rundt, leder videre mot de høye fjellene. Det er dessuten populært å ta seg en gå- eller sykkeltur, hvor du underveis kan stoppe å nyte lunsjen din på en av de lokale tavernaene, som ligger i de små landsbyene, og som er omringet av olivenlunder. Her er det vakker utsikt over området og øya Theodoro, gjør besøket til det ekte, greske hverdagsliv.
Byen ligger nær både strand og by, samt at det er mulighet for å teste ut mange restauranter. Platanias kan virkelig anbefales og er et ideelt reisemål for alle.

Se også andre områder på Kreta: Agii Apostoli, Chania og Rethymnon.

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.