Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Kalives

    Kalives

Om Kalives

Kalives – tett på det greske

Ved Soudabukten 19 kilometer øst for Chania by ligger lille Kalives, et rolig reisemål med avslappet atmosfære og nærhet til naturen og havet. Dette er stedet for deg som ønsker å komme tett på gresk hverdagsliv og kultur.

I Kalives hersker det en rolig stemning. Her blir du møtt med gresk vennlighet, og på de lokale kafeene og tavernaene sitter de eldste og nyter en glass raki mens de spiller en runde tavli. Tilbudet av spisesteder er relativt begrenset, men nok til at gjestene har litt å velge mellom. Nattelivet er stille.

Kalives og nabobyen Almyrida er populære utfartssteder for Kretas egen befolkning, som gjerne legger søndagsturen hit for å nyte strandlivet og lange lunsjer med sjømat og annen lokal mat og drikke.

Strender og aktiviteter

Kalives har to gode sandstrender. Den ene strekker seg langs det meste av sentrumskjernen, og er langgrunn og barnevennlig, med tilbud om vannsportaktiviteter. Hovedstranden ligger like vest for Kalives og har mottatt EUs Blue Flag-utmerkelse for sitt rene, turkisklare vann.

I tillegg til late dager på stranden kan du gå korte eller lengre turer eller sykle i det flotte terrenget i området. De tre elvene i området rundt Kalives sørger for frodige og grønne omgivelser med mange utfartsmuligheter.

Det er bussforbindelse til Chania flere ganger daglig.

Kort sagt: Kalives er det perfekte feriealternativ om du søker småbystemning med gresk atmosfære og gode strender.

Opplev mer av Kreta

Kalives ligger mellom Chania og Rethymnon, ved innløpet til Soudabukten. Avstanden er kort til både Chania og Rethymnon, og hvis du har lyst på mer liv byr begge disse byene på stort utvalg av både spisesteder og uteliv. Det går lokalbuss til begge byene og det er også mulig å leie bil gjennom Solia hvis du vil utforske mer av Kreta på egen hånd.

Del webadressen via epost.