Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • været på kreta

På Kreta er det sommervær helt fra april til oktober

Gjennomsnittstemperaturer på Kreta

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

14 15 17 20 24 28 30 30 27 23 20 16
8 8 9 12 15 19 21 21 19 16 13 10
16 15 15 16 19 22 24 25 24 22 20 17

 DAG     NATT     HAV

Om været på Kreta

Været i Egeerhavet, hvor Kreta ligger, er Middelhavsklima på sitte beste. 

Her varmer solstrålene opp både luft, vann, hud og sand, mens deilige briser fra havet gjør det enda mer behagelig. Faktisk er været på Kreta like fantastisk som øya i seg selv. 

En liten forskjell på nord og sør 

Av de greske øyene er Kreta den øya som ligger lengst sør. Dermed har også Kreta det mildeste klimaet. Her frekkes varm luft fra det afrikanske kontinentet opp, mens det relativt varmer vannet rundt øya hjelper til med å holde temperaturene lune og behagelige. 

Det er likevel en smule forskjell på om dere ferierer i nord- eller på sørsiden av Kreta, da det på midten av øya ligger tre forskjellige fjellkjeder. Disse er nemlig både med på å skjerme en smule for de varme vindene fra sør på nordsiden, men også fra de kjølige vindene fra nord, når dere oppholder dere på den sørlige delen av Kreta.

Dette betyr at temperaturen på den nordlige delen av øya i sommerhalvåret ofte er noen grader lavere, enn på den sørlige delen av øya. De fleste turistdestinasjonene er beliggende nord på øya, hvor den gjennomsnittlige temperaturen på dagen ligger på 28-30 grader i sommermånedene.

Sommervær på Kreta fra april til oktober

Den største greske øya er verdt et besøk både om våren, om sommeren og om høsten. Hver årstid har sin egen sjarm.

Om våren kan man oppleve et blomstrende Kreta etter vinteren og nyte synet av hvite snøtopper på fjellkjeden Léfka Ori, mens man nyter lune temperaturer på gjennomsnittlig 20-24 grader. Våren er en opplagt tid å reise på dersom man gjerne vil gå i Samariakløften eller få andre spennende naturopplevelser, nettopp fordi temperaturene i april og mai fortsatt er behagelige, selv under fysisk aktivitet.

Om sommeren vår man derimot varme og badeferie for alle pengene, og om høsten kan man oppleve den flotteste sensommeren, mens dere fortsatt har lune dager med en lufttemperatur på 22-24 grader.

De beste badevannstemperaturene finnes fra juni til oktober. Dersom dere å bade i basseng, er det mange hoteller som har oppvarmede bassenger, som sikrer en stabil og behagelig vanntemperatur, uansett hvilken måned man velger å besøke øya.

Været på Kreta er generelt solrikt med 2800 solskinnstimer i året, og med svært lite nedbør i sommermånedene.

Del webadressen via epost.