Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Chaniakysten med Solia

    Chaniakysten

Reis til den vakre Chaniakysten

Chaniakysten, på nordvest-siden av Kreta, strekker seg 38 kilometer fra Chania by til Kissamos. Kyststrekningen utgjøres av byen Chania og alle badestedene som ligger som perler på en snor vest for byen.

Badestedene på Chaniakysten glir ofte over i hverandre, og her ligger hotellene tett langs de fine, langgrunne strendene. Solia har hoteller som passer alle typer feriegjester på populære steder som Agii Apostoli, Agia Marina, Kato Daratso, Gerani og Platanias.

Alle disse småstedene ligger kun 10-20 minutter unna Chania med taxi. Veien fra rolig strandtilværelse til byens fristelser med shopping og uteliv er altså kort. Chania er uten tvil en av Kretas mest interessante og sjarmerende byer, med mange minnesmerker fra kulturer som gjennom ulike perioder har satt sitt preg på byen. Området nede ved havnen er spesielt trivelig, med sine kaféer, tavernaer og fine fiskerestauranter.

Agii Apostoli ligger fire kilometer fra Chania, og er områdets kanskje mest barnevennlige sted. Her er det flere langgrunne strender og badeviker å velge mellom, og tempoet er relativt lavt.

Agia Marina er et av de største feriestedene på Chaniakysten, og har vokst sammen med Kato Stalos i øst og Platanias i vest. Området passer for familier, og har alt man trenger i ferien. I gamle Agia Marina ligger det flere kaféer og tavernaer hvor det er populært å spise om kvelden.

Kato Daratso er nabo med Agii Apostoli, og her er det et godt utvalg av butikker og restauranter. Stranden er barnevennlig, og barna elsker å besøke Golden Fun Park med lekeområder og masse aktiviteter.

Gerani ligger 16 kilometer fra Chania by, og er et relativt nytt hotellområde med en bred grovkornet strand. Her er det rolig og barnevennlig, md et begrenset utvalg butikker og spisesteder. Herfra går det minitog inn til Platanias. Stranden i Gerani er klekkeplass for havskilpadder av den truede arten Caretta Caretta. Vennligst ikke besøk stranden på nattestid, og ikke rør beskyttelsen rundt klekkestedene.

Platanias er det største feriestedet på Chaniakysten, og listen av hoteller, restauranter og butikker blir stadig lengre. Platanias er det eneste stedet med et natteliv som er verdt å nevne, uten at det tar helt av og forstyrrer omgivelsene.

 

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Værstatistikk og info om Kreta

Del webadressen via epost.