Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
 • Kreta med Solia

  Kreta

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Kreta.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Kreta.

Se våre hoteller her >

Om Kreta

Kreta med Solia

Fantastiske Kreta - høye fjelltopper og langstrakte strender

Kreta er den største øya i Hellas og ligger øst i Middelhavet, midt mellom Europa og Afrika. Denne populære ferieøya er vakker, med høye fjelltopper, fruktbare sletter, raviner og grotter, små badebukter og lange sandstrender. Mangfoldet og skjønnheten i landskapet og det solsikre klimaet bidrar til at Kreta oppleves som et særdeles attraktivt reisemål blant kresne gjester lystne på sol, varme og opplevelser. Navnet Kreta gir assosiasjoner til arkeologiske severdigheter, hyggelige, små landsbyer, blomstrende landskap, lange sandstrender, god mat og behagelig og ekte gjestfrihet.

Solias Kreta 

Kreta er en stor øy, 260 km lang og mellom 15 og 60 km bred. Vestlige Kreta regnes som den vakreste delen av øya, og det er også her Solia har de fleste hotellene. Den østre delen er litt mer karrig og mangler den variasjonen i landskapet du finner i vest. På sørsiden av øya ligger sandstrender som du må til langt sydligere strøk av verden for å finne maken til. De forrevne fjellene på øyas indre byr på spennende fotturmuligheter. Den mest kjente vandreturen går gjennom Samariaravinen, 16 naturskjønne og pinjetreduftende kilometer fra fjell til hav.
Sjekk ut Solias områder på Kreta; Agia Marina, Agii Apostoli, Chaniakysten, Platanias og Rethymnon.

Les mer > 

Opplev Kreta

Været på Kreta

Se mer her >

Reisemål på Kreta

Herlige sandstrender og hyggelig atmosfære
Bo barnevennlig, nær Chania
Badestedene ligger som perler på en snor
Autentisk og avslappet atmosfære
En fredelig og hyggelig ferieby
det beste valget for en avslappende og rolig ferie
Kretas mest berømte ferieby
Opplev historie, strandliv og shopping

Finn reise til Kreta

Finn din reise til Kreta

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

 • 1
 • 2
 • 4
 • 6
 • 8
 • 9
 • 11
 • 13

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Mer om Kreta

Strandparadiset for alle – Chaniakysten

På nordvestkysten, nærmere bestemt Chaniakysten, ligger den hyggelige og livlige byen Chania, som i sommermånedene er en veritabel feriemetropol. Den vakre havnepromenaden er et ekko av Venezia, og om kvelden speiler lysene fra kaféene og restaurantene seg mykt i havnebassenget. Oppover i de smale smugene i gamlebyen ligger spennende kunsthåndverksbutikker og barer som lokker deg inn. Vest for Chania, i rolig distanse fra bylivet, ligger de fine feriestedene som perler på en snor. Her er det sjelden lang vei til sand mellom tærne. Barnefamilier stortrives på de mange langgrunne strendene, og det er alltid en skyggefull taverna innen rekkevidde.

Nydelige sandstrender i Agia Marina

Agia Marina er et av de største feriestedene på Chaniakysten, og har vokst sammen med Kato Stalos i øst og Platanias i vest. Området passer for familier, og har alt man trenger i ferien. I gamle Agia Marina ligger det flere kaféer og tavernaer hvor det er populært å spise om kvelden.

Barnevennlige Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger fire kilometer fra Chania, og er områdets kanskje mest barnevennlige sted. Her er det flere langgrunne strender og badeviker å velge mellom, og tempoet er relativt lavt.


Den mest berømte feriebyen – Platanias

Platanias er det største feriestedet på Chaniakysten, og listen av hoteller, restauranter og butikker blir stadig lengre. Platanias er det eneste stedet med et natteliv som er verdt å nevne, uten at det tar helt av og forstyrrer omgivelsene.

Kombiner historie, strandliv og shopping i Rethymnon

Rethymnon er en autentisk liten by på Kreta, med en sjarmerende blanding av nytt og gammelt. Like utenfor hjertet av byen er det en 10 kilometer lang sandstrand, der krystallklare bølger skvulper inn. Om sommeren er byen en pulserende feriedestinasjon som tilbyr noe for enhver smak.

Kreta - en lang og dramatisk historie

Øyas historie er lang og dramatisk. Allerede 3 000 år f.Kr. oppsto en høykultur med den minoiske sivilisasjonen, noe man kan ta i øyesyn ved det delvis rekonstruerte Knossospalasset og i ulike museer rundt omkring på øya. Grekere, romere, det bysantinske riket, venetianere og tyrkere har alle satt sitt preg på det som utgjør Kreta i dag.

Fakta om Kreta

Avreise
Med Solia kan du reise til Kreta fra: 
- Oslo
- Bergen

Flytid
Ca. 4 timer

Transfer
Transfer er tiden det tar fra flyplassen til første hotellstopp.

- Chania: 25 minutter
- Agia Marina: 45 minutter
- Agii Apostoli: 35 minutter
- Platanias: 45 minutter
- Maleme: 45 minutter

Dersom det er mye trafikk, eller at transfer-bussen skal til flere ferieområder, kan det ta lengre tid.

Beliggenhet
Øst i Middelhavet mellom Europa og Afrika. Én av Middelhavets største øyer med et areal på 8.400 km2. 

Befolkning
Kreta har ca. 600.000 innbyggere, hvorav 70.000 bor i Chania. 

Språk
Gresk, men engelsk fungerer vanligvis utmerket. 

Valuta
Euro. Kredittkort aksepteres. Minibanker finnes i Chania by, Kato Stalos, Kalamaki, Agia Marina og i Platanias. 

Prisnivå
Rimelig. Utenfor hotellene og turisttråkkene er prisene som regel lave sammenlignet med norske priser.

Tidsforskjell
Norge +1 time. 

Miljøavgift
Fra og med 1.januar 2018 krever myndighetene en obligatorisk miljøavgift fra turister kalt for ECOTAX. Formålet er å kompensere for det CO2-utslippet som turismen medfører. Avgiften betales direkte til hotellet ved innsjekk eller utsjekk. Prisen avhenger av hotellets offisielle hotellkategori, men tilsvarer til ca. 1,0-5,0 euro pr. rom pr. natt. 

Strender og bading

Mange fine sandstrender, først og fremst nord på øya - hvor de aller fleste av Solias hoteller befinner seg. Fra Chania ligger det en 12 km lang sandstrand, kun avbrutt av klippeformasjoner. Flere områder  som f.eks. Agii Apostoli har veldig fine og barnevennlige strrender. Undervannsstrømmer forekommer når det er kraftig vind.

Aircondition

Det er vanlig at hotellene tar en avgift dersom man ønsker å benytte aircondition. Gjester kan forvente å måtte betale en avgift for aircondition på ca 5 euro per dag.  

Transport

Det er enkelt å komme seg rundt på Kreta - både med offentlig transport og med taxi. Fra alle stedene langs Chaniakysten er det gode bussforbindelser tur/retur Chania. Taxi er forholdsvis rimelig. 

Mat og drikke
På Kreta finner dere et vell av restauranter som serverer både internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Restaurantene ligger hele veien langs kysten, i byområdene og særlig i Chania. Nasjonalretten er mousaka - som består av aubergine, grønnsaker og hakket oksekjøtt. Denne retten må du bare prøve! Også frisk fisk og skalldyr hører med til de gode kulinariske opplevelser på Kreta. 

Sport og aktiviteter
Det er utallige sports- og aktivitetsmuligheter på Kreta. Prøv f.eks. ridning, go-cart, bowling og minigolf. Det er også mulig å leie sykler og oppleve øyas vakre natur. 

Shopping
Det er gode shoppingmuligheter på Kreta - særlig i de større byene som Chania og Rethymnon. I Chania kan dere finne det meste, og i den gamle bydelen finner dere også mange sjarmerende, mindre butikker. Her ligger også en gate hvor de selger skinn- og lærvarer til en god pris. Byen har også et marked hvor dere kan kjøpe spesialiteter som olivenolje, honning og krydder. 

Leiebil
Vi anbefaler våre gjester å leie bil i løpet av oppholdet. Med egen bil i et par dager har man mulighet til å oppleve den vakre øya på egen hånd. Bil kan forhåndsbestilles fra Norge til flyplassen/hotellet eller leies der nede
gjennom våre reiseledere. 

Vår service
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Kreta. Det betyr at du kan reise så lenge det passer deg! Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiseledere, men fortsatt med fly, hoteller og pakkereisegaranti.