Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • Kreta med Solia

Kreta

Kreta med Solia

Kreta – høye fjelltopper og langstrakte sandstrender

Kreta er den største øya i Hellas og ligger øst i Middelhavet, midt mellom Europa og Afrika. Denne populære ferieøya er vakker, med høye fjelltopper, fruktbare sletter, raviner og grotter, små badebukter og lange sandstrender. Mangfoldet og skjønnheten i landskapet og det solsikre klimaet bidrar til at Kreta oppleves som et særdeles attraktivt reisemål blant kresne gjester lystne på sol, varme og opplevelser.

Navnet Kreta gir assosiasjoner til arkeologiske severdigheter, hyggelige, små landsbyer, blomstrende landskap, lange sandstrender, god mat og behagelig og ekte gjestfrihet.

Øyas historie er lang og dramatisk. Allerede 3 000 år f.Kr. oppsto en høykultur med den minoiske sivilisasjonen, noe man kan ta i øyesyn ved det delvis rekonstruerte Knossospalasset og i ulike museer rundt omkring på øya. Grekere, romere, det bysantinske riket, venetianere og tyrkere har alle satt sitt preg på det som utgjør Kreta i dag.

Kreta er en stor øy, 260 km lang og mellom 15 og 60 km bred. Vestlige Kreta regnes som den vakreste delen av øya, og det er også her Solia har de fleste hotellene. Den østre delen er litt mer karrig og mangler den variasjonen i landskapet du finner i vest.

På sørsiden av øya ligger sandstrender som du må til langt sydligere strøk av verden for å finne maken til. De forrevne fjellene på øyas indre byr på spennende fotturmuligheter. Den mest kjente vandreturen går gjennom Samariaravinen, 16 naturskjønne og pinjetreduftende kilometer fra fjell til hav.

Solias Kreta

På nordvestkysten ligger den hyggelige og livlige byen Chania, som i sommermånedene er en veritabel feriemetropol. Den vakre havnepromenaden er et ekko av Venezia, og om kvelden speiler lysene fra kaféene og restaurantene seg mykt i havnebassenget. Oppover i de smale smugene i gamlebyen ligger spennende kunsthåndverksbutikker og barer som lokker deg inn.

Vest for, i rolig distanse fra bylivet, ligger de fine feriestedene som perler på en snor. Her er det sjelden lang vei til sand mellom tærne. Barnefamilier stortrives på de mange langgrunne strendene, og det er alltid en skyggefull taverna innen rekkevidde.

Øst for Chania ligger rolige Kalives og Almyrida. Her bor feriegjestene tett på gresk hverdagsliv, og  stemningen er avslappet og ferievennlig, med kort vei til havet og naturen.

Velkommen til Solias Kreta!

 

Hotellkart

Bilder og video

Reisemål på Kreta

Del webadressen via epost.