Alle reiser
Premiumreiser
Rundreiser
 • Kreta med Solia

  Kreta

 • Kreta

 • Kreta

 • Kreta

 • Kreta

 • Kreta

 • Kreta

 • Kreta

 • Kreta

Kreta

Kreta med Solia

Kreta – snøkledde fjelltopper og langstrakte sandstrender

Kreta er den største øya i Hellas og ligger øst i Middelhavet, midt mellom Europa og Afrika. Denne populære ferieøya er vakker, med snøkledde fjelltopper, fruktbare sletter, raviner og grotter, små badebukter og lange sandstrender. Mangfoldet og skjønnheten i landskapet og det solsikre klimaet bidrar til at Kreta oppleves som et særdeles attraktivt reisemål blant kresne gjester lystne på sol, varme og opplevelser.

Navnet Kreta gir assosiasjoner til arkeologiske severdigheter, hyggelige, små landsbyer, blomstrende landskap, lange sandstrender, god mat og behagelig og ekte gjestfrihet.

Øyas historie er lang og dramatisk. Allerede 3.000 år f.Kr. oppsto en høykultur med den minoiske sivilisasjonen, noe man kan ta i øyesyn ved det delvis rekonstruerte Knossospalasset og i ulike museer rundt omkring på øya. Grekere, romere, det bysantinske riket, venetianere og tyrkere har alle satt sitt preg på det som utgjør Kreta i dag.

Kreta er en stor øy, 260 km lang og mellom 15 og 60 km bred. Vestlige Kreta regnes som den vakreste delen av øya. Den østre delen er litt mer karrig og mangler den variasjonen i landskapet som man finner i vest.

På sørsiden av øya ligger sandstrender som du må til langt sydligere strøk av verden for å finne makne til. De forrevne fjellene på øyas indre byr på spennende fotturmuligheter. Den mest kjente vandreturen går gjennom Samariaravinen, 16 naturskjønne og pinjetreduftende kilometer fra fjell til hav.

Solias Kreta

På nordvestkysten ligger den hyggelige og livlige byen Chania, som i sommermånedene er en veritabel feriemetropol.  Den vakre havnepromenaden er et ekko av Venezia, og om kvelden speiler lysene fra caféene og restaurantene seg mykt i havnebassenget. Oppover i de smale smugene i gamlebyen ligger spennende kunsthåndverksbutikker og barer som lokker deg inn.

Vest for Chania, i rolig distanse fra bylivet, ligger mange fine feriesteder som perler på en snor. Her er det sjelden lang vei til sand mellom tærne. Barnefamilier stortrives på de ofte langgrunne strendene, og det er alltid en skyggefull taverna innen rekkevidde.

Øst for Chania ligger rolige Kalives. Her bor feriegjestene tett på gresk hverdagsliv, og  stemningen er avslappet og ferievennlig, med kort vei til havet og naturen.

Velkommen til Solias Kreta!

Full frihet med leiebil

Kreta som reisemål har mye å by på bortenfor solparasollene. En utmerket måte å utforske øyas mangfold på er med leiebil. Oppdag fjellandsbyer og avsidesliggende badeviker på egen hånd. 

Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Utflukter med Solia på Kreta

Solias utfluktsprogram på Kreta tilbyr blant annet byvandring i Chania, fottur i Samariaravinen og latmannsliv om bord på en badebåt som kaster anker ved tropiske strender.

Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Premiumreise til Kreta

Solia tilbyr en opplevelsesrik Premiumreise til Kreta, med et gjennomtenkt utfluktsprogram og hyggelige fellesmåltider. Turen inkluderer blant annet besøk til Knossos og en reise hvor vi oppsøker det ukjente Kreta. Vi bor komfortabelt med all inclusive på Sirios Village på Chaniakysten.

Les mer om Premium Kreta her

Reiselederens tips:

” Kreta har mye å tilby i tillegg til utmerket klima og fristende strender. Jeg håper flere kan bli inspirert til å besøke øya. Et særpreg ved Kreta er det stadig skiftende landskapet. Du er aldri langt fra fjell eller hav, og på et ferieopphold her nede kan du utforske øya fra flere sider. En vandring gjennom Europas lengste ravine i naturreservatet Samaria er et mål for deg som liker å være aktiv i ferien. Det finnes i tillegg flere mindre kjente raviner og turstier, mange med fantastisk utsikt over fjell, daler og hav.

En annen måte å oppleve Kreta på er fra sykkelsetet. På smale landeveier sykler du blant oliventrær, sitrusplantasjer og sjarmerende landsbyer. Dette er en utmerket ferieaktivitet hvor du gjør deg kjent med øyas vakre landskap og de gjestfrie innbyggerne.

Om du dras mot havet er det mange alternativ å velge mellom. I tillegg til Solias båtturer og snorklingsutflukter vil jeg gjerne tipse om ”Stand Up Paddle”. Med en profesjonell turleder padler du stående på et brett langs stranden.”

Anna, Solia på Kreta

 

Reisemål på Kreta

Del webadressen via epost.