Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Kos

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Kos.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Kos.

Se våre hoteller her >

Om Kos

Den greske og sjarmerende øya - perfekt for feriegjester i alle aldre

Drømmer du om å sitte på en taverna, nyte en frappé og utsikten over havet? For deretter å gå en tur i smale smug eller slappe av på en nydelig strand hvor vannet er klart og feriestemningen er fantastisk? Da har vi svaret på hvor din neste feriedestinasjon bør være: Kos! Den lille, greske øya sjarmerer folk flest med blomster i gatene og små kaféer. Her får du en smakebit av det ekte Hellas!

Fantastiske strender
Strendene er ganske sikkert en av grunnene til at øya er et populært valg blant turister. I Tigaki finner du noen av de beste, men det er flotte sandstrender på hele øya. Det er også langgrunt – perfekt for alle aldre!

Se øya fra sykkelsetet
Etter du har kost deg på stranden i noen timer, bør du leie en sykkel. Man ser mye mer av øya enn om man kjører bil, og dette er helt klart den enkleste måten å komme seg rundt langs havet på. Ta for eksempel en tur inn til Kos by eller besøk noen av Kos’ mange skatter som du finner rundt på hele øya – alt fra venetianske slott til vakre vingårder.

Gøy for alle aldre
Det er mye å gjøre i Kos. Det gjelder også for øyas yngste gjester – dere kan blant annet besøke en av Hellas’ største vannparker, Lido Waterpark, som ligger plassert midt på øya. Her finner dere sklier, massevis av morsomme vannaktiviteter og andre fine fasiliteter. Besøker dere Lido Waterpark venter en morsom dag for alle aldre – og bor dere på Atlantis Hotel eller Kosta Palace går det shuttlebuss direkte til parken.

De flotteste områdene
Reis til flere forskjellige ferieområder på Kos. Du kan bo midt i Kos by, nær restauranter og opplevelser, i Tigiaki ved de brede sandstrendene, eller i de litt mer rolige områdene, som Lambi eller Psalidi. Du kan selvsagt kombinere flere steder på samme ferietur!

Været på Kos
I sommermånedene er været stort sett alltid bra på Kos. Gjennomsnittstemperaturen på sommerhalvåret ligger på rundt 26 grader – perfekt for deg som ønsker en ferietur mellom mai og oktober!

Lei bil eller sykkel
Det er lurt å leie bil eller sykkel dersom du vil utforske øya, alt ettersom hvor langt unna du vil dra. Leier du bilen hjemmefra, er den klar til deg når du ankommer øya. Det er masse å oppleve – alt fra gamle skatter til solnedgangen i Zia. Les mer om leiebil her.

Om Kos
Kos er ca. 295 km2 stor og har ca. 30 000 innbyggere. De fleste er bosatt rundt Kos by. 

 

FAKTA OM KOS

Avreise
Med Solia kan du reise til Kos fra Oslo Lufthavn. 

Flytid
Ca. 3,5 time.

Transfer
Transfertid er tiden fra flyplassen til første hotellstopp i området.
Kos by: 25 minutter 
Psalidi: 35 minutter
Lambi: 30 minutter
Tigaki: 15 minutter 

Dersom det er mye trafikk, eller om transferbussen skal til flere ferieområder, kan transfertiden ta lengre tid.

Tidsforskjell
+1 time i forhold til Norge.

Valuta
Euro.

Miljøavgift
Fra 1. januar 2018 krever myndighetene en obligatorisk miljøavgift av turister, kalt ECOTAX. Formålet med avgiften er å kompensere for CO2-utslippet som turismen medfører. Avgiften betales direkte på hotellet ved innsjekk eller utsjekk. Prisen avhenger av hotellets offisielle hotellkategori, men ligger på ca. 0,5-4,0 euro pr. rom pr. natt.

Strender
På Kos finner du mange ulike typer strender. Noen har sand mens andre har rullesteiner. De beste finner du i Tigaki. Mange av strendene er grunne, og passer dermed perfekt for barnefamilier.

Mat og drikke
På Kos finner du et hav av restauranter som serverer både lokale og internasjonale retter i alle prisklasser. Restaurantene ligger langs hele kysten, i byområdene og spesielt i Kos by. Nasjonalretten er moussaka, som består av aubergine, grønnsaker og hakket oksekjøtt. En svært velsmakende rett! Også fersk fisk og skalldyr tilhører de gode, kulinariske opplevelsene på Kos.

Transport
Det er enkelt å komme seg rundt på Kos, både med offentlig transport og taxi. Det er gode bussforbindelser fra Kos by. Taxi er forholdsvis billig sammenlignet med Norge.

Elektrisitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeie
Det kan være lurt å leie bil på Kos dersom du vil utforske øya i eget tempo. Du kan lese mer om billeie og leie bil før avreise her.

Shopping
Det er gode shoppingmuligheter på øya, spesielt i Kos by. Her selges alt fra klær til spesialiteter som olivenolje. 

Vår service
Solia tilbyr fleksible pakkereiser på våre reiser til Kos. Våre fleksible pakkereiser er uten reiselederservice og uten mulighet for transfer til/fra hotellet, men inneholder fly, hotell og pakkereisegaranti.

Når du bestiller en reise hos oss har du alltid full oversikt over om du bestiller charterreise eller fleksibel pakkereise.

Reisemål på Kos

  • Kos by

    Gode strender og spennende byliv

  • Lambi

    Hyggelige tavernaer, gode barer og små butikker

  • Tigaki

    Her finner du øyas aller beste sandstrender

Strandparadiset Kos

Været

Finn temperaturer og værutsikter året rundt for din reise. 
Se været her >

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.