• London

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra London.
Se bilder og video her >

Været

Finn temperaturer og værutsikter hele året for din reise. 
Se været her >

Om London

London - den perfekte byen for en langhelg!

Den populære byen byr på et hav av spennende opplevelser og er kun en liten flytur unna. Dere behøver kun å tilbringe i underkant av 2,5 timer i kabinen, før dere er i storbyen. Dere velger selv hvor og når dere vil reise, og hvor mange dager dere ønsker å tilbringe i en av Europas mest populære byer. Når dere bestemmer dere, bestiller vi reisen for dere og sørger for at alt det praktiske er i orden fra dere forlater Gardermoen, og til dere er tilbake på norsk jord. 

Englands og Storbritannias hovedstad er en virkelig metropol, og med sine rundt 15 millioner innbyggere er London med forsteder den største byen i Europa. Selve London by har i underkant av 9 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt for omtrent 2000 år siden av romerne, under navnet Londinium. 

En klar storbyfavoritt
Det er oppgjort og vedtatt at vi nordmenn elsker London. Alt man drømmer om og ønsker seg i en storby er innenfor rekkevidde i den britiske hovedstaden. Shopping, fotball, kultur og pubene. Mulighetene er utallige og byen er kjent for alt fra sine musikaler på West End til utstillinger av kjente severdigheter, og Big Ben er selvfølgelig en av de man er nødt til å få med seg.

Et mylder av opplevelser
I London oppleves det ofte at opplevelsene står i kø. Gled dere blant annet til å utforske attraksjoner som Tower of London, Big Ben ved House of Parliament og Buckingham Palace. Vi må  heller ikke glemme Tower Bridge med sine to karakteristiske tårn, det store pariserhjulet London Eye eller Westminster Abbey.
London sover aldri - og det vil alltid være noe nytt å oppleve eller oppdage. Dette gjelder både nye og spennende utstillinger på et av de mange museene som alltid har noe nytt på programmet.

Hvis dere ønsker å oppleve kulturen på en annen måte, ligger mye av den britiske folkesjelen i fotballen og fansen, og dette vil være en begivenhet om man er ihuga fan eller ikke. Husk også å besøke en pub mens dere er der, gjerne på en kampdag - det er en like stor del av opplevelsen som å sitte inne på en stadion. Londons parker er også verdt et besøk, og de mest kjente er Hyde Park og Green Park. London er også kjent for mange mindre bydeler, alt fra de svært dyre områdene rundt Mayfair, til innvandrerområder som Brixton. 

Shopping, shopping og mer shopping
I dag kommer man nesten ikke utenom dette ordet når man snakker om London. Det er et mekka for de som elsker å gå å kikke i butikkene. Du kan vandre gatelangs i Oxford og Regent Street - her er det et mangfold av spennende butikker i alle prisklasser. Harrods er også verdenskjent i shoppingsammenheng, og Europas største kjøpesenter finner du i Stratford. 

Hvis dere vil oppleve en annen side av Londons fantastiske shoppingliv er det et must å besøke et av de mange markedene. Hvis dere ønsker å handle vintage eller gjenbruk må dere besøke Camden Market eller Spitalfields Market, og dersom dere vil prøve mange forskjellige, spennende matretter er Borough Market det rette stedet. Her er det garantert noe for alle.

Spise ute
London er en ekte metropol når det kommer til mat og spisesteder. Her finnes det restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner, i alle prisklasser. Mange asiater - særlig indere - har bosatt seg i London opp gjennom årene, og har satt stort preg på Londons matkultur. Det anbefales derfor å prøve seg på den indiske kjøkken, men husk å spesifisere styrken på maten - indisk mat kan være svært sterkt! Dere kan nyte utallige og forskjellige retter, i alle prisklasser. Prøv f.eks. Tikka Masala - en rett som virkelig har fått innpass i den engelske kulturen. 

Når er det best å reise til London? 
London er uten tvil en by for enhver sesong! Om vinteren byr byen på et flott og sjarmerende julemarked, og om sommeren er det mye liv i byens mange parker. Om våren og høsten er byen en perfekt storby, mens fargene på trærne forandrer seg og bringer med seg sin egen sjarme. 

Transport i London
Det er lett å komme seg rundt i London. Mange foretrekker å gå, og hvis man bor sentralt ligger det aller meste i nærheten. En annen måte å komme seg rundt på er ved hjelp av undergrunnen, og da kommer man seg raskt fra bydel til bydel.  På denne måten rekker man å se flere severdigheter, og man kan dele opp reisen etter bydelene. De ikoniske røde bussene er også fine å bruke, og man får også sett mye av byen på denne måten.

Hvis dere planlegger å kjøre mye buss, undergrunn eller tog anbefales det å kjøpe et Oyster-kort. Kortet minner om et månedskort, og det kan bestilles tidligst to uker før avreise hvis dere ønsker den beste prisen. Kortet kan selvfølgelig også kjøpes i London, men det vil være litt dyrere. Hvis kortet tømmes, er det veldig lett å legge til mer penger og det kan gjøres på alle stasjonene, og i kiosker som er merket med “Oyster”. 

Våre tjenester 
Når du reiser med Solia til London bestiller du en fleksibel pakkereise. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere på destinasjonen, men dere kan alltid kontakte Solia på vår servicetelefon hvis det oppstår spørsmål eller utfordringer i løpet av reisen.

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet
Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie