Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været i Ras Al Khaimah

Varme temperaturer året rundt

Gjennomsnittstemperaturer i Ras al-Khaimah

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

24 25 29 34  38  41  41  41  39 36 31 26
13 14 17 20  24  27  29  29  26 22 18 15
23 23 23 25  29  31  32  33  32 31 28 25

 DAG   NATT    HAV

Med ørkenen i sør og mindre fjell i nord, som skaper ly for vinden, er været i Ras al-Khaimah varmt, tørt og solrikt.

Samtidig ligger Ras al-Khaimah ved kysten ved Persia-bukten. Farvannets avlukke sørger for at havtemperaturene forblir høye året rundt – og at vannet enkelt varmes opp i sommermånedene.

Det betyr at det ikke kun er været i Ras al-Khaimah som legger opp til en varm badeferie. Det gjør badevannet også med sine fristende og imponerende 33 grader i de varmeste månedene.

Veldig varm sommer

Temperaturene i Ras al-Khaimah er høye året rundt, og allerede fra mars er det 30 grader. Disse temperaturene varer ofte helt til desember. Varmest er det fra juni til september, hvor gjennomsnittstemperaturen på dagtid er over 40 grader – og enda varmere på utvalgte dager.

De fleste velger derfor å reise til Ras al-Khaimah i vintermånedene, hvor temperaturene ikke er fullt så høye. Den varme og tørre ørkenluften samt temperaturer over 40 grader kan nemlig være ubehagelig i lengre tid av gangen.

Været i Ras al-Khaimah er også herlig om vinteren

I desember, januar og februar er temperaturene like sommerlige som noen av de europeiske reisemålene er i høysesongen. I disse månedene kan du forvente gjennomsnittstemperaturer mellom 24 og 26 grader på dagtid samt badevannstemperaturer som matcher.

Ras al-Khaimah er derfor et opplagt valg dersom du gjerne vil ha sol på nesen og varme i kroppen i denne perioden, og spesielt om du ønsker en aktiv ferie. Sommerens varme kan nemlig gjøre det ubehagelig og risikabelt å være i fysisk aktivitet i lengre tid av gangen.

En ekstra fordel ved været i Ras al-Khaimah i vintermånedene er at nettene er kjøligere. De ellers høye temperaturene på nattestid i sommerperioden er fine når du er ute, men det blir i overkant varmt når du skal sove – de fleste sover best når temperaturene er kjøligere.

Del webadressen via epost.