Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Ras Al Khaimah

    Ras Al Khaimah

Om Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah i De forente arabiske emirater er ensbetydende med sandstrender, hav og en stressfri hverdag! Om du vil bort fra vinterkulden tilbyr Solia en reise til Ras Al Khaimah som du sent vil glemme.

Flotte hoteller i verdensklasse
Ras Al Khaimahs femstjerners luksushoteller har det meste av det en kresen feriegjest kan ønske seg.  Velkommen til flotte hotell like ved sandstrender med en servicenivå langt utenom det vanlige. Koble av under vaiende palmer mot en knallblå himmel og bli bortskjemt med deilig mat fra måltidsbufféer av alle mulige slag. 

Shopping i Ras Al Khaimah
Butikkområdet rundt gaten Al Kuwaity Street er en fristende reise  tilbake i tid. Det gamle senteret Al Waha henvender seg først og fremst til et lokalt publikum, med butikker fulle av sko, vesker, krimskrams og fargerike indiske klær. Shoppingsentret Manar Mall ligger midt i hjertet av Ras Al Khaimah, og har et litt bredere og mer moderne shoppingutvalg og flere velkjente matkjeder. 

Severdigheter i Ras Al Khaimah
En rundtur i emiratet Ras Al Khaimah byr på spennende kultur og historie. I Ras Al Khaimah finner du emiratenes eldste moské, et historisk museum og et gammelt fiskemarked. Mange av Ras Al Khaimas rundkjøringer er utsmykket med kunstverk inspirert av områdets historie. De vakre kjempeperlene symboliserer tiden for hundre år siden da det ikke var oljen, men perlefisket som drev emiratets økonomi. 

Persiabuktens vakreste landskap
Fjellkjeden Hajar er kjent for sin skjønnhet og sitt dramatiske landskap. I fjelldalene har regnvann skapt naturlige basseng, såkalte ”Wadis”, med krystallklart vann. Ved solnedgang forvandles fjellene farge, og kan nærmest ligne et gyllent vulkanlandskap. 

Dykking
Vannet rundt spissen nord for Ras Al Khaimah tilbyr dykking i verdensklasse. Det er mange skipsvrak og koraller som lokker til seg fisker i alle regnbuens farger. Ras Al Khaimahs nordspiss og Hormuz-stredet kalles ofte ”Østens Norge”, med sine mange og krokete fjorder. Området er omkranset av landet Oman, og var et tilholdssted for tidligere tiders pirater. Det sies at den mytiske Sinbad Sjøfareren herjet på disse trakter under sine mange reiser.

Ørkeneventyr
Bli med på en spennende og actionfyllt utflukt med firehjulsdrevne jeeper i ørkenen. Dagen avsluttes med en grillkveld i en ørkenleir hvor vi beundrer solnedgangen i en oase som tilbyr suvenirer, røyking av vannpipe og hennatatoveringer. Kveldens underholdning byr også på arabisk magedans. 

Dubai
Knapt en time fra Ras Al Khaimah ligger den store verdensmetropolen Dubai med alle sine imponerende severdigheter. Her er verdens største vannparker, museer, toppmoderne infrastruktur med hotell, underholdning og shopping i verdensklasse.

Kombinasjonsreise
Solia kan tilby en kombinasjon av det beste av to verdener: Herlig avkobling og en stressfri hverdag på bekvemmelig hotell i Ras Al Khaimah koblet med stobypuls og imponerende severdigheter i verdensmetropolen Dubai.

FAKTA OM EMIRATENE

Beliggenhet:
De forente arabiske emirater ligger på den arabiske halvøyas sørøstre spiss ut mot Den persiske gulf (Ras Al Khaimah, Abu Dhabi og Dubai). Landets østkyst ligger mot Det indiske hav (Fujairah).

Befolkning:
Ca. 9,5 mill. innbyggere, hvorav ca. 80% utlendinger. Dubai har ca. 2,3 mill. innbyggere, Abu Dhabi ca. 950.000, Fujairah ca. 150.000 og Ras Al Khaimah vel 200.000 innbyggere.

Språk:
Arabisk. Engelsk fungerer som regel godt.

Klima:
Tropisk ørkenklima.
Ca. 24-30 grader om vinteren med lav luftfuktighet.

Tid:
Norge +3 timer.

Flyplass:
Når du reiser med Solia lander du på Dubai Internasjonale flyplass (DXB).

Reisetider etter landing:
Tidene nedenfor er beregnet fra flyplassen (DXB) til flertallet av hotellene. Bemerk at reisetiden tar lenger tid ved tett trafikk.

Flyplass – Dubai: 30-45 min.
Flyplass – Ras Al Khaimah: Ca. 1,5 time
Flyplass – Fujairah: Ca. 1,5 - 2 timer

Valuta:
Dirham (AED). 1 AED = ca. 2 kroner. Kort som Visa, Mastercard og Amex fungerer bra på hotellene og i de fleste restauranter og butikker.

Prisnivå:
Varierende. I Dubai finner man kanskje verdens mest eksklusive butikker. På markedet er prisnivået uansett delvis avhengig av din evne til å prute.

Shopping:
Lokale markeder (souqer) med bl.a.juveler, smykker, antikke våpen og keramikk.
Det er også gallerier og flere enorme, førsteklasses butikksentre i Dubai.

Restauranter:
Det er nærmest et ubegrenset og flerkulturelt tilbud i Dubai. Våre guider gir deg gjerne gode råd avhengig av smak og lommebok. Gode hotellrestauranter i Fujairah og Ras Al Khaimah.

Bademuligheter:
Fine sandstrender like ved hotellene i Fujairah og Ras Al Khaimah. Hotellene i Dubai har fine bassengområder. Den beste stranden er Jumeirah Beach. Abu Dhabis kystlinje er ca. 400 km lang og har fantastiske sandstrender.

Kleskode i Emiratene:
Som europeisk turist i et muslimsk land er det viktig å ha respekt for de kleskodene som gjelder. Betrakt det som en erfaring og en del av den arabiske kulturen og religionen. Utenfor hotellets område bør du som kvinne dekke skuldre og knær. Dette gjelder til og med på stranden, også like utenfor hotellet. Av hensyn til lokalbefolkningen bør du heller ikke gå rundt i badetøy inne. Ta altså med, utenom de vanlige sommer- og badeklærne, også flere klær som skjuler skuldre og knær. Det vil si lange bukser, kjoler som går under knærne, t-skjorter med kort erme osv. Ved restaurantbesøk om kvelden må man gå med langbukser.

Pass/Visum:
Visum får man gratis som norsk statsborger ved ankomst til Emiratene. Dette visumet gjelder i 30 dager. Kontroller ditt pass i god tid før avreisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder fra innreisedatoen til Emiratene. Du kan bli nektet innreise dersom ditt pass har kortere gyldighetstid. Alle barn må ha eget pass. Det er ikke mulig å reise til De forente arabiske emiratene med ødelagt eller midlertidig pass. OBS! Israelske inn/utreise-stempler i passet kan medføre nektet innreise. 

Ingen sider i passet må på noen måte være skadet.  Skadet pass er ugyldig og medfører nektet ombordstigning.  Utenlandske innbyggere anmodes om å ta kontakt med sitt lands ambassade for å få beskjed om passregler og visumkrav. Solia har ikke ansvar for problemene dersom den reisende ikke har gyldig pass eller visum ved innsjekking. Ugyldig pass eller eventuelt mistet visum fører også til nektet ombordstigning.

Elektrisitet:
Både 110 volt og 220-240 volt brukes i De forente arabiske emiratene, men ofte er det nødvendig med adapter av engelsk type. De aller fleste hoteller tilbyr adapter til utleie eller til låns.

Alkohol:
Da islam forbyr alkohol, kan alkoholholdige drikker ikke kjøpes i vanlige butikker i Emiratene. I Ras Al Khaimah og Fujairah blir alkohol servert på hotellrestauranter og i barer. På hotellrommet kan du drikke alkohol som du har tatt med deg. Det er maksimalt tillatt å innføre 4 liter alkoholholdig drikke pr. person over 18 år til De forente arabiske emirater. Bemerk at disse landene har strenge regler når det gjelder alkohol. Det gjelder 21-års grense ved kjøp av alkohol, og det hender at personer under 21 år nektes adgang på barer.

Husk også at etter lokale lover er det forbudt å servere alkohol bestemte dager i året. Dette er naturligvis utenfor hotellets kontroll.  Som gjest kan du ikke forlange noen erstatning eller rabatt dersom et slikt forbud skulle oppstå mens du er på ferie. Slike forbud pleier som regel vare under 24 timer.

Turistskatt:
Hoteller i De forente arabiske emirater er pålagt å innkreve en turistskatt (Tourism Dirham). Størrelsen på denne skatten er på 10 – 20 dirham pr rom pr dag. Avgiften betales direkte til hotellet ved utsjekking. Bemerk at denne turistskatten bare gjelder i emiratet Dubai.

Depositum ved innsjekking:
Mange hoteller i De forente arabiske emirater krever et depositum i forbindelse med innsjekkingen. Dette depositumet kan betales med kort eller kontanter (Dirham eller Euro). Deponeringen tilbakebetales i forbindelse med utsjekking fra hotellet og kan også brukes til å betale hotellregningen. Hvis du har betalt med kort, kan det ta 4-6 uker før beløpet synes på din konto idet tilbakebetaling skjer gjennom lokale banker. Dette er helt utenfor vår kontroll. I de tilfeller hvor hotellet tar depositum, pleier det å være ca. 200 – 900 NOK pr. rom pr. natt.

Vår service:
Solias ansatte besøker de fleste hoteller i Dubai og Ras Al Khaimah. I Abu Dhabi og Fujairah er det begrenset reiselederservice. Solias reiseledere treffer du gjennom vår servicetelefon (samtaler og sms) og via e-post. Kontaktopplysninger får du ved ankomsten.

Været i Ras Al Khaimah

Været i Ras Al Khaimah

Finn temperaturer og værutsikter for din reise. 

Se været her >

Hoteller

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 4
  • 7
  • 11
  • 14

Utflukter

Abu Dhabi bytur

I løpet av denne heldagsturen får du se Abu Dhabis største severdigheter som byr på en blanding av byens kulturelle side og all luksusen, samt lokale markeder og nye dyre prosjekter. Sheik Zayed, landets første president, fikk bygget en av de 10 største moskeene i verden – Sheik Zayed moskéen.

Denne moskeen er enestående vakker, og med dens palassliknende form pryder den bykjernens inngang.  Innvendig finner du fargerike produkter med verdensrekorder, bl.a. verdens største håndlagete persiske teppe.

Langs byens kystlinje fortsetter vi til et av de dyreste hotellprosjekter som noen gang er bygget, Emirates Palace. Dette er et av verdens dyreste hoteller som med sin innredning av gull og marmor er en fest for øyet.

Vi reiser videre inn i framtiden når vi besøker Saadyat Island og museet der som viser hvordan denne øya i løpet av de nærmeste årene kommer til å bli forvandlet til Abu Dhabis mekka med museer, kunstgallerier og boliger.  Dagen avsluttes på Yas Island der vi kikker på Ferrari World Abu Dhabi, verdens største innendørs fornøyelsespark.

Heldagsutflukt inklusiv lunsj:
Ca. pris fra Dubai: 610 kr./voksen, 460 kr/barn

Utflukten bestilles av våre reiseledere i Dubai/Emiratene. Turen går med engelsktalende guide.

Dubais høydepunkter

Opplev den fascinerende byen Dubai med alle dens imponerende severdigheter. I løpet av dagen utforsker vi gamle bydeler og markeder, og vi reiser ut til den verdensberømte Palm Jumeirah, verdens største kunstige øy.

Bli med på denne dagsutflukten og få et innblikk i Dubais raske utvikling, byen som bare på noen årtier har vokst til å bli en unik verdensmetropol, som imponerer med verdensrekorder, slående arkitektur og en variert kultur! I løpet av utflukten reiser vi i tid og rom – fra tidlig historie frem til nåtiden.

I løpet av formiddagen utforsker vi byens eldre bydeler. Her får vi et godt innblikk i hvordan innbyggerne levde før de fant olje. Vi begynner i Dubais gamle gull- og kryddersouk. På Gullmarkedet kan vi blant annet se verdens største gullring, og i kryddersouken kan du kjøpe te og krydder fra hele verden, og vakre sjal fra India.

En kort båttur på en tradisjonell abra-båt tar oss over Dubai Creek til bydelen Bur Dubai. Vi beveger oss fra den gamle bydelen til dagens verdensmetropoI. Ved Jumeirah Open Beach får du en fantastisk utsikt over Burj Al Arab, det berømte syvstjerners hotellet.

Rett før lunsj tar vi Palm Monorail, metrobanen som kjører oss lengst ut på den berømte palmeøya Jumeirah. Siden metroen ligger over bakken er det enkelt å se halvøyas form. Som kronen på verket, lengst ute på Palm Jumeirah, ligger det påkostede og eventyrlige hotellet Atlantis. Her gjør vi et opphold for å spise en stor og velsmakende lunsjbuffé.

Du kan ikke reise til Dubai uten å dra på shopping! Vi besøker Dubai Mall, verdens største handlesenter. Her har du tid på egen hånd til å titte i butikker, sette deg ned på en café, besøke det berømte akvariet og bare nyte atmosfæren.

Når mørket senker seg besøker vi verdens største fonteneshow med musikk og lyseffekter uten sidestykke. Dette går av stabelen foran verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som skyter 828 meter opp i luften. Dette mektige skuespillet blir en storslått avslutning på vår utfluktsdag. 

Utflukten inkluderer båt over Dubai Creek, Monorail-tog til hotell Atlantis, lunsjbuffé på hotell Atlantis og entré til akvariet Lost Chambers.

Ca. pris fra Dubai: 600 AED/voksen, 385 AED/barn

Utflukten bestilles av våre reiseledere i Dubai.

Ørkeneventyr
Ørkeneventyr

Hvis du ønsker deg et fartsfylt eventyr, er vår jeepsafari i den fascinerende ørkenen et must for deg! Dette er mer enn bare et eventyr, synet av det gylne ørkenlandskapet er helt i en særklasse. Følelsen av å fly over de store sanddynene er både nervepirrende og spennende!

Med de moderne firehjulsdrevne jeepene kjører vi langt ut i ørkenen for til slutt å nå vårt mål, ørkenleiren, der vi alle sammen tilbringer kvelden. Du får hilse på ørkenens konge, kamelen, og du får god anledning til å bli fotografert sammen med det store, men vennlige dyret. I løpet av kvelden dukker det opp mange muligheter til aktiviteter, prøve arabiske klær, ri på kamel, pynte deg med vakker hennatatovering

eller forsøke den tradisjonelle shishan (vannpipe). Få innsikt i den arabiske kulturen i den vennlige leiren der du også blir tilbudt god mat før de dyktige danserne til slutt underholder fra scenen. Et par gode sko anbefales, dessuten et sjal eller genser.

 

Ca. priser fra Dubai: 700 kr/voksen/620 kr/barn

Utflukten bestilles av våre reiseledere i Dubai/Emiratene.

Musandam-cruise
Musandam-cruise

Musandam Khasab er et vakkert område på Musandam-halvøya i landet Oman. Turister fra hele verden kommer for å besøke fjordene og beundre den vakre naturen, som har gitt området navnet «Arabias Norge».

Her seiler vi på havet med praktfull utsikt mot Hajarfjellene. En heldagsutflukt til Musandam Khasab passer utmerket for hele familien, og her får man oppleve en annen side av arabisk natur. En stor del av utflukten er den fantastiske snorkleturen. Midtøstens natur er like spektakulær under vann som over, og livet i vannet er en stor opplevelse. Det er ikke helt umulig at vi får øye på en delfin eller to i løpet av båtturen.

Om du liker praktfull natur og elsker havet er dette helt klart en utflukt å bli med på!

Heldagsutflukt inkludert lunsj.

Utstyr for snorkling kan lånes om bord.

Ta med pass!

Ca. pris fra Dubai: 1565,- voksen/1095,- barn

Ca. pris fra Ras Al Khaimah: 1095,- voksen/845,- barn

Utflukten kan kun bestilles på stedet.