Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie

Fakta og vær Dubai/Emiratene


Værstatistikk (Dubai)

  okt nov des jan feb mar apr
Snitt-temp luft 29 28 26 26 26 28 29
Snitt-temp sjø 26 25 23 23 23 25 27
Antall soltimer/dag 9 9 8 8 8 9 9Beliggenhet:
De forente arabiske emirater ligger på den arabiske halvøyas sørøstre spiss ut mot Den persiske gulf (Ras Al Khaimah, Abu Dhabi og Dubai). Landets østkyst ligger mot Det indiske hav (Fujairah).

Befolkning:
Ca. 9,5 mill. innbyggere, hvorav ca. 80% utlendinger. Dubai har ca. 2,3 mill. innbyggere, Abu Dhabi ca. 950.000, Fujairah ca. 150.000 og Ras Al Khaimah vel 200.000 innbyggere.

Språk:
Arabisk. Engelsk fungerer som regel godt.

Klima:
Tropisk ørkenklima.
Ca. 24-30 grader om vinteren med lav luftfuktighet.

Tid:
Norge +3 timer.

Flyplass:
Når du reiser med Solia lander du på Dubai Internasjonale flyplass (DXB).

Reisetider etter landing:
Tidene nedenfor er beregnet fra flyplassen (DXB) til flertallet av hotellene. Bemerk at reisetiden tar lenger tid ved tett trafikk.

Flyplass – Dubai: 30-45 min.
Flyplass – Ras Al Khaimah: Ca. 1,5 time
Flyplass – Fujairah: Ca. 1,5 - 2 timer

Valuta:
Dirham (AED). 1 AED = ca. 2 kroner. Kort som Visa, Mastercard og Amex fungerer bra på hotellene og i de fleste restauranter og butikker.

Prisnivå:
Varierende. I Dubai finner man kanskje verdens mest eksklusive butikker. På markedet er prisnivået uansett delvis avhengig av din evne til å prute.

Shopping:
Lokale markeder (souqer) med bl.a.juveler, smykker, antikke våpen og keramikk.
Det er også gallerier og flere enorme, førsteklasses butikksentre i Dubai.

Restauranter:
Det er nærmest et ubegrenset og flerkulturelt tilbud i Dubai. Våre guider gir deg gjerne gode råd avhengig av smak og lommebok. Gode hotellrestauranter i Fujairah og Ras Al Khaimah.

Bademuligheter:
Fine sandstrender like ved hotellene i Fujairah og Ras Al Khaimah. Hotellene i Dubai har fine bassengområder. Den beste stranden er Jumeirah Beach. Abu Dhabis kystlinje er ca. 400 km lang og har fantastiske sandstrender.

Kleskode i Emiratene:
Som europeisk turist i et muslimsk land er det viktig å ha respekt for de kleskodene som gjelder. Betrakt det som en erfaring og en del av den arabiske kulturen og religionen. Utenfor hotellets område bør du som kvinne dekke skuldre og knær. Dette gjelder til og med på stranden, også like utenfor hotellet. Av hensyn til lokalbefolkningen bør du heller ikke gå rundt i badetøy inne. Ta altså med, utenom de vanlige sommer- og badeklærne, også flere klær som skjuler skuldre og knær. Det vil si lange bukser, kjoler som går under knærne, t-skjorter med kort erme osv. Ved restaurantbesøk om kvelden må man gå med langbukser.

Pass/Visum:
Visum får man gratis som norsk statsborger ved ankomst til Emiratene. Dette visumet gjelder i 30 dager. Kontroller ditt pass i god tid før avreisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder fra innreisedatoen til Emiratene. Du kan bli nektet innreise dersom ditt pass har kortere gyldighetstid. Alle barn må ha eget pass. Det er ikke mulig å reise til De forente arabiske emiratene med ødelagt eller midlertidig pass. OBS! Israelske inn/utreise-stempler i passet kan medføre nektet innreise. 

Ingen sider i passet må på noen måte være skadet.  Skadet pass er ugyldig og medfører nektet ombordstigning.  Utenlandske innbyggere anmodes om å ta kontakt med sitt lands ambassade for å få beskjed om passregler og visumkrav. Solia har ikke ansvar for problemene dersom den reisende ikke har gyldig pass eller visum ved innsjekking. Ugyldig pass eller eventuelt mistet visum fører også til nektet ombordstigning.

Elektrisitet:
Både 110 volt og 220-240 volt brukes i De forente arabiske emiratene, men ofte er det nødvendig med adapter av engelsk type. De aller fleste hoteller tilbyr adapter til utleie eller til låns.

Alkohol:
Da islam forbyr alkohol, kan alkoholholdige drikker ikke kjøpes i vanlige butikker i Emiratene. I Ras Al Khaimah og Fujairah blir alkohol servert på hotellrestauranter og i barer. På hotellrommet kan du drikke alkohol som du har tatt med deg. Det er maksimalt tillatt å innføre 4 liter alkoholholdig drikke pr. person over 18 år til De forente arabiske emirater. Bemerk at disse landene har strenge regler når det gjelder alkohol. Det gjelder 21-års grense ved kjøp av alkohol, og det hender at personer under 21 år nektes adgang på barer.

Husk også at etter lokale lover er det forbudt å servere alkohol bestemte dager i året. Dette er naturligvis utenfor hotellets kontroll.  Som gjest kan du ikke forlange noen erstatning eller rabatt dersom et slikt forbud skulle oppstå mens du er på ferie. Slike forbud pleier som regel vare under 24 timer.

Turistskatt:
Hoteller i De forente arabiske emirater er pålagt å innkreve en turistskatt (Tourism Dirham). Størrelsen på denne skatten er på 10 – 20 dirham pr rom pr dag. Avgiften betales direkte til hotellet ved utsjekking. Bemerk at denne turistskatten bare gjelder i emiratet Dubai.

Depositum ved innsjekking:
Mange hoteller i De forente arabiske emirater krever et depositum i forbindelse med innsjekkingen. Dette depositumet kan betales med kort eller kontanter (Dirham eller Euro). Deponeringen tilbakebetales i forbindelse med utsjekking fra hotellet og kan også brukes til å betale hotellregningen. Hvis du har betalt med kort, kan det ta 4-6 uker før beløpet synes på din konto idet tilbakebetaling skjer gjennom lokale banker. Dette er helt utenfor vår kontroll. I de tilfeller hvor hotellet tar depositum, pleier det å være ca. 200 – 900 NOK pr. rom pr. natt.

Solia:
Solias ansatte besøker de fleste hoteller i Dubai og Ras Al Khaimah. I Abu Dhabi og Fujairah er det begrenset reiselederservice. Solias reiseledere treffer du gjennom vår servicetelefon (samtaler og sms) og via epost. Kontaktopplysninger får du ved ankomsten.

 

Del webadressen via epost.