Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Dubai

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Barcelona.
Se bilder og video her > 

Hoteller

Se vårt utvalg av hoteller i Dubai
Se våre hoteller her >

Om Dubai

Dubai - verdensmetropolen som overgår dine villeste forventninger

Dubai er verdensmetropolen med ekstraordinære opplevelser, eksklusiv shopping, basarer, skyskrapere og andre storslagne bygninger. Denne byen overgår dine villeste forventninger! Her finner du et nesten ubegrenset tilbud av restauranter for enhver smak, herlige parker, eksklusive marinaer, kunstige øyer og mye mer. Når man først har opplevd dette, forstår man hvorfor mange velger å reise til Dubai.

Burj Khalifa
Burj Khalifa er verdens høyeste bygning, og reiser seg hele 828 meter over bakken midt i hjertet av Dubai. Du bør absolutt besøke Burj Khalifa når du er i Dubai! Utkikksplassen er i 124. etasje og byr på en unik utsikt over byens skyline. Et besøk på toppen tar ca. 60 minutter. Billetter kan kjøpes på billettkontoret nær hotellets inngang i Dubai Mall. Hvis du forhåndsbestiller ditt besøk, koster det 100 AED pr. person. Ellers må du betale 400 AED pr. person direkte i billettluken.

Burj Al Arab
Dette er verdens høyeste frittliggende hotel og reiser seg 321 meter over Den persiske bukt. Hotellet ser ut som et dhowseil, og byggets silhuett dominerer Dubais skyline.

Palm Jumeirah & The World
Man sier at alt er mulig i Dubai. Palm Jumeirah og The World er eksempler på at dette stemmer. Tre kunstige palmeformede øyer skaper Palm Jumeirah og rommer ca. 30 luksushoteller, 7000 private eiendommer og flere kjøpesentre. Eksklusive The World ligger lenger ut i havet og består av 300 øyer som hver har navn etter en by, en region eller et land i verden. Sverige har sin egen "sjø" på 237 kvadratmeter. Det sies at The World kan ses med det blotte øye fra verdensrommet.

Jumeirah Beach
Når man snakker om strandliv i Dubai, er det alltid Jumeirah Beach det dreier seg om. Denne 15 km lange stranden med finkornet sand er helt klart det beste strandområde Dubai kan by på. Stranden er delt i flere områder, og det er hovedsaklig to områder å velge mellom: Jumeirah Beach (Open Beach) er en offentlig, gratis sandstrand med dusjer, toaletter, sitteplasser i skyggen og spisesteder. Jumeirah Beach Park er en stor velholdt strandpark med snackbar, dusjer og omkledningsrom. Det koster 5 AED pr. person å komme inn. Parasoller og solstoler kan leies for 15 AED pr. person. På lørdager er stranden kun åpen for kvinner og barn.

Dubai Mall
Dubai Mall er Dubais største og mest kjente shoppingsenter. Det har ikke mindre enn 1200 butikker og byr på mange attraksjoner i verdensklasse. Velkommen til en enestående shoppingopplevelse! I tillegg til alle butikkene fristes man av en rekke eventyrlige aktiviteter som skøytebane, akvarium og over 150 kaféer og restauranter som tilbyr alt fra fine middager til enklere retter. Selvsagt til priser som passer for enhver lommebok.

Mall of the Emirates
Mall of the Emirates er plassert midt i hjertet av hva man i dag kaller «New Dubai». Her har man et komplett tilbud av shopping, aktiviteter og underholdning. Her finner du også ikke mindre enn 520 internasjonale varemerker i butikker som selger mote, livsstil, sportsutstyr, elektronikk og hjemmeinnredning. På Mall of the Emirates finner du til og med Magic Planet, som byr på underholdning for hele familien med prisbelønte rallyløp og spill som aldri tidligere har gått av stabelen innendørs. Det verdensberømte Ski Dubai er den første innendørs skiarena i Midtøsten. Her kan du stå på ski, kjøre snowboard og teste en mengde andre vinteraktiviteter. Det finns 85 ulike kaféer og restauranter å velge mellom.

Souk Madinat Jumeirah
I Souk Madinat Jumeirah er det et basarlignende marked i moderne stil. Butikkene holder til i en gammel arabisk festning, noe som bidrar til en orientalsk atmosfære. Besøk gjerne Souk Madiant Jumeirah om kvelden. Her finns mange caféer, barer og restauranter. Gå ikke glipp av en uforglemmelig «Tusen og en natt»-opplevelse i en arabisk gondol på kanalene som omgir festningen. Det kan nesten sies å være araberverdens Venezia.

Karama Souk
Karama Souk er mer en bydel enn et basarområde. Hovedgata omgis av butikker som selger alt fra vannpiper til pashminasjal, parfymer. klokker, solbriller og merkeklær. Vær oppmerksom på at mange av varene er piratkopier og at en del piratkopier kan være ulovlig å innføre i Norge.

Gold Souk & Spice Souk
I Dubai er det et område som kalles gullsouken og kryddersouken. I gatene som utgjør soukene finner du små krydderbutikker som bugner av herlige farger og orientalske dufter. Det er mer enn 700 butikker her som selger gull. Ettersom det ikke er noen skatt på gull i Dubai, er gull billig å kjøpe. Selve prisen på gull er fast, men det forventes at du pruter på selve arbeidet med smykkene.

Kombinasjonsreise
Hvis du reiser til Dubai, tilbyr Solia deg å kombinere det beste av to verdener: Herlig, stressfri avkopling på et bekvemt hotel i Ras Al Khaimah, eller Fujairah med aktivt storbyliv og imponerende severdigheter i verdensmetropolen Dubai. Det er også mulig å kombinere storbyene Abu Dhabi og Dubai.


FAKTA OM DUBAI

Beliggenhet:
De forente arabiske emirater ligger på den arabiske halvøyas sørøstre spiss ut mot Den persiske gulf (Ras Al Khaimah, Abu Dhabi og Dubai). Landets østkyst ligger mot Det indiske hav (Fujairah).

Befolkning:
Ca. 9,5 mill. innbyggere, hvorav ca. 80% utlendinger. Dubai har ca. 2,3 mill. innbyggere, Abu Dhabi ca. 950.000, Fujairah ca. 150.000 og Ras Al Khaimah vel 200.000 innbyggere.

Språk:
Arabisk. Engelsk fungerer som regel godt.

Klima:
Tropisk ørkenklima.
Ca. 24-30 grader om vinteren med lav luftfuktighet.

Tid:
Norge +3 timer.

Flyplass:
Når du reiser med Solia lander du på Dubai Internasjonale flyplass (DXB).

Reisetider etter landing:
Tidene nedenfor er beregnet fra flyplassen (DXB) til flertallet av hotellene. Bemerk at reisetiden tar lenger tid ved tett trafikk.

Flyplass – Dubai: 30-45 min.
Flyplass – Ras Al Khaimah: Ca. 1,5 time
Flyplass – Fujairah: Ca. 1,5 - 2 timer

Valuta:
Dirham (AED). 1 AED = ca. 2 kroner. Kort som Visa, Mastercard og Amex fungerer bra på hotellene og i de fleste restauranter og butikker.

Prisnivå:
Varierende. I Dubai finner man kanskje verdens mest eksklusive butikker. På markedet er prisnivået uansett delvis avhengig av din evne til å prute.

Shopping:
Lokale markeder (souqer) med bl.a.juveler, smykker, antikke våpen og keramikk.
Det er også gallerier og flere enorme, førsteklasses butikksentre i Dubai.

Restauranter:
Det er nærmest et ubegrenset og flerkulturelt tilbud i Dubai. Våre guider gir deg gjerne gode råd avhengig av smak og lommebok. Gode hotellrestauranter i Fujairah og Ras Al Khaimah.

Bademuligheter:
Fine sandstrender like ved hotellene i Fujairah og Ras Al Khaimah. Hotellene i Dubai har fine bassengområder. Den beste stranden er Jumeirah Beach. Abu Dhabis kystlinje er ca. 400 km lang og har fantastiske sandstrender.

Kleskode i Emiratene:
Som europeisk turist i et muslimsk land er det viktig å ha respekt for de kleskodene som gjelder. Betrakt det som en erfaring og en del av den arabiske kulturen og religionen. Utenfor hotellets område bør du som kvinne dekke skuldre og knær. Dette gjelder til og med på stranden, også like utenfor hotellet. Av hensyn til lokalbefolkningen bør du heller ikke gå rundt i badetøy inne. Ta altså med, utenom de vanlige sommer- og badeklærne, også flere klær som skjuler skuldre og knær. Det vil si lange bukser, kjoler som går under knærne, t-skjorter med kort erme osv. Ved restaurantbesøk om kvelden må man gå med langbukser.

Pass/Visum:
Visum får man gratis som norsk statsborger ved ankomst til Emiratene. Dette visumet gjelder i 30 dager. Kontroller ditt pass i god tid før avreisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder fra innreisedatoen til Emiratene. Du kan bli nektet innreise dersom ditt pass har kortere gyldighetstid. Alle barn må ha eget pass. Det er ikke mulig å reise til De forente arabiske emiratene med ødelagt eller midlertidig pass. OBS! Israelske inn/utreise-stempler i passet kan medføre nektet innreise. 

Ingen sider i passet må på noen måte være skadet.  Skadet pass er ugyldig og medfører nektet ombordstigning.  Utenlandske innbyggere anmodes om å ta kontakt med sitt lands ambassade for å få beskjed om passregler og visumkrav. Solia har ikke ansvar for problemene dersom den reisende ikke har gyldig pass eller visum ved innsjekking. Ugyldig pass eller eventuelt mistet visum fører også til nektet ombordstigning.

Elektrisitet:
Både 110 volt og 220-240 volt brukes i De forente arabiske emiratene, men ofte er det nødvendig med adapter av engelsk type. De aller fleste hoteller tilbyr adapter til utleie eller til låns.

Alkohol:
Da islam forbyr alkohol, kan alkoholholdige drikker ikke kjøpes i vanlige butikker i Emiratene. I Ras Al Khaimah og Fujairah blir alkohol servert på hotellrestauranter og i barer. På hotellrommet kan du drikke alkohol som du har tatt med deg. Det er maksimalt tillatt å innføre 4 liter alkoholholdig drikke pr. person over 18 år til De forente arabiske emirater. Bemerk at disse landene har strenge regler når det gjelder alkohol. Det gjelder 21-års grense ved kjøp av alkohol, og det hender at personer under 21 år nektes adgang på barer.

Husk også at etter lokale lover er det forbudt å servere alkohol bestemte dager i året. Dette er naturligvis utenfor hotellets kontroll.  Som gjest kan du ikke forlange noen erstatning eller rabatt dersom et slikt forbud skulle oppstå mens du er på ferie. Slike forbud pleier som regel vare under 24 timer.

Turistskatt:
Hoteller i De forente arabiske emirater er pålagt å innkreve en turistskatt (Tourism Dirham). Størrelsen på denne skatten er på 10 – 20 dirham pr rom pr dag. Avgiften betales direkte til hotellet ved utsjekking. Bemerk at denne turistskatten bare gjelder i emiratet Dubai.

Depositum ved innsjekking:
Mange hoteller i De forente arabiske emirater krever et depositum i forbindelse med innsjekkingen. Dette depositumet kan betales med kort eller kontanter (Dirham eller Euro). Deponeringen tilbakebetales i forbindelse med utsjekking fra hotellet og kan også brukes til å betale hotellregningen. Hvis du har betalt med kort, kan det ta 4-6 uker før beløpet synes på din konto idet tilbakebetaling skjer gjennom lokale banker. Dette er helt utenfor vår kontroll. I de tilfeller hvor hotellet tar depositum, pleier det å være ca. 200 – 900 NOK pr. rom pr. natt.

Vår service:
Reisen er en fleksibel pakkereise, noe som innebærer at reisen foregår på egenhånd. Det er ingen skandinavisktalende reiseledere på destinasjonen, men det er alltid mulig å kontakte Solia på telefon, hvis det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål.  

Andre reisemål nær Dubai

Har det meste av det en kresen feriegjest kan ønske seg
Overflod av sol, shopping i verdensklasse

Hoteller

Opplev ørkendiamanten Dubai

Været i Dubai

Les mer om temperatur og værutsikter for Dubai.

Les mer om været her >

Restplasser

Finn de billigste reisene her og nå. 

Se alle restplasser her >

Finn din reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 2
  • 5
  • 7
  • 9
  • 12
  • 14