Alle reiser
Premiumreiser
Rundreiser

Premium Roma

0
Utsolgt
Tilbake

LEDIGE ROM OG PRISER

  • Antall reisende
Avbryt Avreise fra
Fra
 
Avbryt Avreisedato
Velg avreisedato
Gjennomsnittspris per måned
Avbryt Reiselengde
Reiselengde
Avbryt Hvem reiser

Premium Roma

Benvenuti a Roma! Velkommen til Roma – den evige by, Italias hovedstad og landets største by. Selv om Rom som kjent ikke ble bygd på én dag, skal vi i løpet av de fem dager denne innholdsrike turen varer greie å forelske oss i den evige stad.

Verdensbyen Roma rommer alt – praktfulle palasser, eldgamle kirker, storslåtte romerske monumenter, elegante fontener, intime piazzaer, Vatikanet og mye, mye mer. Byens historie strekker seg mer enn 2500 år tilbake i tid, og Roma er et levende vitnesbyrd om europeisk kultur og historie.

Roma utforskes best til fots. Avstandene er sjelden store, og rundt hvert gatehjørne dukker det opp en severdighet. Det er lett å gå seg bort i labyrinten av smug i de historiske områdene og bydeler som sjarmerende Trastevere og Monti. Å oppleve Roma handler like mye om stemningen på en liten fortauscafé som det å bli henført av romerske minnesmerker og barokkfontener. Om byen tar pusten fra deg, kan du oppsøke den skyggefulle parken Villa Borghese eller en av de utallige iskrem- og kaffebarene. Å sitte på en benk og studere folkelivet utgjør en viktig del av «la dolce vita» i Roma.

Hele byen er et levende museum og en arkeologisk skattekiste! Renessansekirker er bygd på tuftene av romerske ruiner, og nye interessante funn dukker opp hver gang det planlegges bygging i Roma. Monumentale byggverk som Colosseum og Forum Romanum står som vitner om det engang så mektige Romerriket. De vakre torgene med sine plaskende fontener er en hyllest til renessansens overdådighet. Dagens innbyggere lever komfortabelt side om side med det hele.

Inkludert i Premiumreisen er flere utflukter og byvandringer i Roma.

Reisens varighet: 5 dager

Flyselskap: Norwegian

Om hotellet på Premiumreisen:
På denne Premiumreisen skal vi bo på Hotel Galles***, med sentral beliggenhet i Roma, kun 300 meter fra jernbanestasjonen. Hotellet har gratis WiFi, og tilbyr en velsmakende frokostbuffé.

Rommene er utstyrt med minibar, safe, TV, luftkondisjonering og oppvarming. 

 

Last ned programmet for turen i pdf format her: PREMIUM Roma.pdf

Alt dette er inkludert i Premiumreisen til Roma:

  • Flyreise t/r Oslo Lufthavn  - Roma
  • Opphold på Hotel Galles i Roma
  • Velkomstmiddag/lunsj
  • Frokost på hotellet alle dager
  • Colosseum og Forum Romanum   
  • Byvandring i Roma – halvdagstur
  • Vatikanmuseet og det Sixtinske kapell
  • Busstransport t/r flyplass - hotell
  • Skandinavisktalende guider på utflukter

Program

Dag 1:

Ankomst 
På vei fra flyplassen til hotellet gjør vi oss bedre kjent med Den evige by – Roma. Transferbussen kjører oss forbi de mest berømte byggverkene i Roma: Caracalla-badene, Circus Maximus, Tiberøya, Castel Sant´Angelo, Peterskirken, Piazza Venezia, Colosseum og Santa Maria Maggiore. Avhengig av trafikken i Roma er sjansen stor for at vi vil få se flere monumenter enn de som er nevnt her. Ved ankomst fra Oslo vil vi på denne turen få se "Roma by night".

Ankomst Bergen Vi sjekker inn på hotellet og spiser velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gåavstand fra hotellet. Restauranten er berømt for sine velsmakende lokale delikatesser og antipasto-buffé.

 

Dag 2:
Sightseeing i Roma - halvdagsutflukt

Vi legger ut på en byvandring gjennom hjertet av Roma. Vi spaserer over noen av byens vakreste og mest berømte plasser og langs gater hvor fargerike markeder møter eksklusive designbutikker.  Fra Campo de' Fiori med blomster- og grønnsaksmarkedet går turen over Piazza Navona med sine vakre fontener og elegante cafeer videre til Pantheon, hvor vi virkelig merker suset fra Romerrikets storhetstid.

Vi avslutter byvandringen ved den mest kjente fontenen i verden – Fontana di Trevi. Om du følger tradisjonen og kaster en mynt over din venstre skulder ut i fontenen er du sikret å komme tilbake til Roma.

Lunsj er ikke inkludert. Resten av dagen er på egen hånd.

Ankomst fra Oslo: Etter å ha sett Roma til fots får vi en bedre velkomstlunsj inkl. vin og vann.

Dag 3:
Utflukt til Colosseum og Forum Romanum

Turen begynner med at vi spaserer til Kapitolhøyden, den høyeste av Romas syv høyder. Vi følger Cordonata-trappen opp til Romas rådhus på toppen. Midt på Michelangelos vakre plass står en kopi av rytterstatuen til keiser Marcus Aurelius.

Når vi runder rådhuset får vi en fantastisk utsikt over Forum Romanum, som i antikken var Romas senter for politikk, handel og religion. Du har Palatinhøyden til høyre og Colosseum og Titusbuen i det fjerne. Vi guides gjennom Forum Romanum, og får høre historier fra storhetstiden.

Turen går videre til mektige Colosseum hvor vi får et innblikk i hva romernes lot seg underholde av: Gladiatorkamper og kamper mot ville, eksotisk dyr.

Dag 4:
Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell

Vatikanmuseet er en av verdens rikeste samlinger av kunst, skriftsamlinger og bruksgjenstander. Her vises verker fra en enormt stor samling kunst som er samlet av ulike paver i århundrenes løp, inkludert en rekke av de mest berømte klassiske skulpturer og de viktigste mesterverker innenfor renessansekunsten.

Noen av høydepunktene i det enorme museet er kandelabergalleriet, en lang korridor fylt med elegante marmorkandelabre og skulpturer, og Rafael-rommene - fire sammenhengende rom utsmykket med renessansefresker av Rafael og hans elever. Vi spaserer gjennom det lange kartgalleriet med sine 40 enorme kart av Italia, før vi når museet udiskutable høydepunkt – Det sixtinske kapell med Michelangelos berømte takmalerier av Dommedag.

Ekstra utflukt:
Resten av dagen er på egen hånd, men vi tilbyr en ekstra kveldsutflukt i Roma (kr 895,- per person, inkl. avskjedsmiddag).

Når mørket senker seg kan Roma studeres fra et annet perspektiv. Antikkens monumenter og de praktfulle kirkene og palassene ligger badet i mykt lys. Kveldslivet på de mange elegante piazzaene summer av elegant kledde innbyggere på vei til middag og ungdommer på scootere. Romerne går ut for å se og bli sett, og stemningen er romantisk med gjenspeilingen av lys i Tiber og silhuetten av Peterskirken i det fjerne.

Vi spiser avskjedsmiddag i en ombygd hestestall, en hyggelig restaurant med landsens atmosfære hvor de ansatte er kledd i gammeldagse kostymer. Dekoren er rustikk, med klesvasken hengende til tørk i det åpne kjøkkenet (tenk «Lady og Landstrykeren»). Underholdningen består av musikk og sang.

Dag 4
Hjemreise

Kart

Del webadressen via epost.