Alle reiser
Premium- og rundreiser
Premium Kreta med Solia

Premium Kreta

4

Velkommen til en sosial og hyggelig gruppereise med Solia til nordmenns greske feriefavoritt nummer én!

På denne Premiumreisen til Kreta får du oppleve noen av øyas høydepunkter, og du får også godt med tid til å slappe av ved bassenget eller på stranden nedenfor vårt lekre hotell. Bli med på ettermiddagstur til Chania, med middag inkludert, opplev ukjente sider av Kreta på heldagsturen "Det gjemte Kreta" og se de berømte tempelruinene i Knossos. 

Hvis du er i god form kan du melde deg på en spektakulær fottur gjennom Samariaravinen, Europas lengste ravine. Turen krever god grunnkondisjon (den er på 16 km gjennom ulendt terreng). 

Vi bor hele uken på Hotel CHC Galini Sea View, et lekkert hotell like ved havet på Chaniakysten. Som gjest med Solia på denne premiumreisen er all inclusive inkludert på hotellet. Du kan dermed spise og drikke mer eller mindre når du vil. Vi oppfordrer likevel våre gjester til å spise sammen (uten at det er noe krav), slik at oppholdet skal bli så sosialt som mulig. 

Last ned programmet for turen i pdf format her: PREMIUM Kreta.pdf

Smakebiter:
 • Skandinavisktalende guider
 • All inclusive på hotellet
 • Tre innholdsrike utflukter
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Flyreise Oslo - Kreta/Chania tur-retur
 • Innsjekket bagasje ombord + håndbagasje (se billett for vekt)
 • 1 uke på Hotel CHC Galini Sea View, del i dobbeltrom
 • Byrundtur i Chania sentrum, inkludert middag med drikke (halvdag)
 • Heldagstur til Knossos, hovedsetet for den minoiske kulturen, inkludert lunsj
 • Heldagsturen "det gjemte Kreta", inkludert lunsj
 • Skandinavisktalende reiseledere og guider på utflukter

Følgende er ikke inkludert:

 • Tur gjennom Samariaravinen (krever god fysisk form)
 • Transport flyplass - hotell
 • Frivillige forsikringer
 • Eventuell oppgradering av romkategori på hotellet

Program

Dag 1
Avreise fra Oslo Lufthavn
Avreise fra Oslo Lufthavn

Vi forlater Oslo Lufthavn og Norge, og setter kursen mot sør. Etter litt over fire i luften timer lander vi på Kreta hvor vi bli møtt på flyplassen i Chania av en representant fra Solia. For de av gjestene som har bestilt transport til hotellet venter bussen på flyplassen. Vi sjekker inn på hotellet, og mange vil sikkert ha en liten matbit og noe å drikke før natten. 

Dag 2-7
Utfluktsprogram
Utfluktsprogram

La oss utforske Kreta sammen, og nyte livet med noe godt å drikke ved bassenget, gå en tur på stranden, eller ta en tur på egenhånd i nærområdet. 

Ved ankomst får du vite hvilken dag de ulike utfluktene foregår (med forbehold om endringer pga. lokale forhold, vær, festivaler osv.)

Byrundtur i Chania
Chania regnes som en av Europas eldste byer, og rommer smale smug og bebyggelse som tar oss tilbake til middelalderen og tidligere tider. Vandringen begynner nede ved den idylliske og livlige gamle havnen. Den gamle bymuren leder vi oss innover til byens eldste og mest interessante deler. I selve hjertet av Chania kommer vi over spor av romersk, tyrkisk og venetiansk kultur og historie. Alle har gjennom tidene vært med på å sette sitt unike preg på byen.

Noen av høydepunktene på turen er den vakre markedshallen, Agios Nikolaos-kirken og Janitsjarmoskéen.

Byturen avsluttes med en herlig gresk middag på en hyggelig taverna i gamlebyen. Måltidet byr på delikate, lokale småretter, såkalte mezes. Vi drikker lokal vin og lytter til klassisk gresk musikk.

Etter denne innholdsrike kvelden er du godt rustet til å utforske vakre og spennende Chania på egen hånd senere i ferien!

Knossos
Knossos er et av Europas mest interessante arkeologiske funn, og Kretas største turistmål. Den 4000 år gamle sivilisasjonen vi finner spor etter på Knossos er obligatorisk å besøke for alle kultur- og historieinteresserte. 

Området rundt Knossos har spor tilbake til 6000 år før vår tidsregning. Stedet er innsvøpt i mystikk, og en uforklarlig og brå slutt utslettet den høytstående minoiske kulturen. Selve Knossospalasset med sine 1500 rom ble bygd ca. 4000 år f.Kr. Her regjerer kong Minos, og i byen finnes det rester av et avløpssystem, teater, luftkondisjonering og toaletter. 

Arkeologen Sir Arthur Evans utgravninger og rekonstruksjoner gir besøkende et godt inntrykk av hvordan palasset må ha sett ut i storhetstiden. Ruinene står som en påminnelse om hvor høytstående denne kulturen var.

Det ukjente Kreta
Forestill deg et landskap bortenfor turiststedene og badestrendene: Bratte fjell med fantastisk utsikt over bortgjemte viker, idylliske landsbyer i frodige dalsider, lyden av fossefall og kvitrende fugler. Dette er det ukjente Kreta. På denne heldagsutflukten skal vi utforske bortgjemte deler av øya. I tillegg til at du vil få oppleve steder som er vanskelige å finne på egen hånd, får du høre om Kretas spennende og dramatiske historie. 

Vi besøker de gamle ruinene ved Aptera og flere små landsbyer. Du vil få se store olivenlunder, gresk-ortodokse kirker og stoppesteder med fantastisk utsikt. Vi spiser lunsj på en landsbyrestaurant der turister er et langt mer sjelden syn enn nede ved strandtavernaene.

Ekstra utflukt (mot tillegg): Samariaravinen 
Hvis du er glad i gå på lengre turer, og er i god form vil vi virkelig anbefale deg å delta på turen gjennom Samariaravinen. Fotturen tar rundt 5-6 timer og deler av turen går gjennom steinete og relativt ulendt terreng. Den er dermed ikke noe for personer med gangbesvær eller dårlig kondisjon.

Denne ravinen er ikke med sine 16 kilometer bare Europas lengste, men den er også en av de aller vakreste. Her har vannet gjennom tidene skåret ut en kløft som på sitt bredeste måler 400 meter, og på det smaleste, i den såkalte «jernporten», kun 3,5 meter. Ravinens utseende endres med årstidene, vær og vind.

Denne uovertrufne fotturen starter i ca. 1200 meters høyde, hvor stien slynger seg nedover i bratt terreng med pinjeskog, enger med markblomster og fraflyttede landsbyer. Stien munner ut nede ved havet på sørsiden av Kreta. I 1962 ble Samaria naturreservat og regnes som et av Europas vakreste naturområder.

Denne utflukten krever at du er i god form. Vi garanterer at du får en uforglemmelig naturopplevelse!

Etter fotturen møtes alle på tavernaen i Samaria til en sen lunsj (ikke inkludert i utfluktsprisen) før bussen tar oss tilbake langs svingete fjellveier til Chania.


 

 

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Etter en flott og opplevelsesrik ferieuke må vi dessverre ta farvel med Kreta og alle de hyggelige medreisende vi har truffet. Vi sjekker ut av hotellet. 

Det er busstransport tilbake til flyplassen for de som har bestilt det.
Hotell

Hotel Galini Seaview

Hotell med all inclusive og flott beliggenhet like ovenfor Agia Marina

CHC Galini Sea View**** er et lyst og moderne hotell beliggende på en høyde ovenfor Agia Marina. Hotellet er et populært bosted der det ligger i fredelige omgivelser, men likevel med kort vei til aktiviteter, shopping, restauranter og strender. Slapp av ved hotellets flotte bassengområdet med solsenger, parasoller og en poolbar. Hotellet har tre restauranter og en bar. 

Her bor du i moderne og fine dobbeltrom. Rommene har balkong/terrasse og det er mulig å oppgradere til delvis havutsikt. En variert og bra all inclusive inngår i oppholdet. 

Hotellet har også en spaavdeling med diverse behandlinger (mot avgift), og du kan benytte treningsfasiliteter, badstue, hamam og innendørsbasseng.

 

Kart

Del webadressen via epost.