Alle reiser
Premium- og rundreiser
Premium Istria med Solia

Premium Istria

4
Overnattinger 7 netter
Pris pr person fra 9 495,-
Se flere avreisedatoer

Trøfler, olivenolje og skinke

Bli med og opplev Istria, den hjerteformede halvøya ved den nordlige delen av Kroatias Adriaterhavskyst. Naturen her er usedvanlig vakker, og det er ikke uten grunn at området på folkemunne kalles "det nye Toscana". Tenk Italia, men med færre besøkende, lavere priser, like god mat og drikke, imponerende historie og spennende kultur, så har du Kroatia.

Istria rommer tre av Kroatias mest attraktive kystbyer; Pula, Rovinj og Poreč. Spennende utfluktsmuligheter står i kø for deg med utforskertrang. Hva med å prøvesmake Istrias utmerkede lokale viner på en av Solias innholdsrike utflukter? Bli med på besøk til historiske bygninger og museer. Besøk for eksempel det romerske amfiteatret i Pula, et av verdens største!

Istrias turbulente fortid har etterlatt seg spor i regionens kjøkken. Ulike tradisjoner er sammenvevde, og de fleste er basert på hva naturen har å tilby av aromatiske krydder, viltvoksende urter, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Istrias innland er en skattekiste fylt av store naturopplevelser. De kuperte indre deler av halvøya er kjent for viner og olivenolje av høy kvalitet, sin utmerkede skinke og sist, men ikke minst, kronjuvelen i gastronomiens verden – trøffelen – som forekommer i eikeskogene i Mirnadalen, som er et av Europas aller beste trøffelområder. Alle har bidratt til å spre Istrias voksende ry som gourmetdestinasjon.

På utflukten «En smak av Istria» skal vi på denne Premiumreisen besøke byen Vodnjan som kan skilte med verdens beste olivenolje, og vi får smakebiter av lokale delikatesser.

Vi skal også utforske noen av Istrias vakre fjellbyer på en heldagstur inn i landet, og ta del i lokal kultur og historie. En annen utflukt tar oss langs kysten av Istria til den sjarmerende byen Rovinj.

Mot et tillegg i prisen kan dere bli med på en utflukt til Venezia.

Du kan laste ned programmet i pdf format her:PREMIUM Istria-2018.pdf

 



Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Smakebiter:
 • 3 utflukter
 • Avskjedsmiddag
 • Halvpensjon
Les mer

Priser

 • Antall reisende

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn - Istria
 • 1 uke på Hotel Laguna Molindrio i Poreč
 • Busstransport t/r flyplass - hotell
 • Halvpensjon (frokost og middag) på hotellet
 • Halvdagstur «Mosaikk – en reise langs kysten»
 • Halvdagstur «En smak av Istria»
 • Heldagstur til Istrias fjellbyer
 • Skandinavisktalende reiseleder

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer
 • Måltid på flyreisen
 • Måltider utenom program

Program

Dag 1
Ankomst
Ankomst

Vi ankommer flyplassen i Pula på kvelden. Det vil bli serveret en kald anrettning på hotellrommet.

Dag 2
Velkomstmøte- og middag
Velkomstmøte- og middag

Dagen tilbringes på egen hånd, og det er en fin anledning til å gjøre seg kjent med hotellet og omgivelsene. Hotel Laguna Molindrio er et firestjerners hotell like ved det blå Adriaterhavet og fire kilometer fra sentrum av Poreč. Det er bare 300 meter til stranden, og hotellet har et lekkert bassengområde med solsenger og parasoller. Det er lett å ta seg inn til Poreč med sine trange brostenssmug og mange trivelige restauranter.

Det blir velkomstmøte i løpet av dagen, og om kvelden blir det felles velkomstmiddag.

  

Dag 3
“En smak av Istria” – halvdagstur
“En smak av Istria” – halvdagstur

Velkommen til en tur for mat- og vinelskere! Utflukten starter i byen Vodnjan, som regnes som Kroatias uoffisielle «olivenoljehovedstad». I 2016 ble Vodnjan utnevnt til verdens beste region for fremstilling av «Extra Virgin Olive Oil». Her skal vi besøke familien Beci som har olivenolje som sin store lidenskap, og som har vunnet mange priser for produktene sine. Vi skal smake på lokale oljer som Buza, Rosignola og Istrian Bjelica.

Utflukten fortsetter til den lille byen Bale hvor det blir en kort stopp. Bli med på en liten vandring i denne bortgjemte perlen oppe i åsene på Istrias vestkyst, og se byens vakre middelalderbebyggelse.

Vi reiser videre på tvers av Istria-halvøya til Kukurini-området hvor vi skal besøke familien Bacac. De tilbyr oss smaksprøver på noen av regionens beste viner laget på druetypene Malvazija, Merlot og Cabernet Sauvignon. Servert sammen med kortreist prosciutto og geitost er det en istrisk delikatesse. Vi avrunder med hjemmelaget dessert og den berømte søte vinen Muscat. Intet måltid her nede er komplett uten et avsluttende glass med grappa som Biska, Medica eller Terantino. Vi har med andre ord fått en kyndig innføring i hva denne naturskjønne regionen har å by på i matveien. Felles lunsj inngår.

Dag 4
«Istrias fjellbyer» – heldagstur
«Istrias fjellbyer» – heldagstur

Denne utflukten vil ta oss med til noen av de vakreste stedene i Istria. Vår første stopp er i lille Groznjan med ca. 300 innbyggere og en kunstnerkoloni som selger kunsten sin i stedets gallerier og butikker. Byen troner vakkert på toppen av en ås, og du kan rusle langs hellelagte gater og beundre utsikten og den harmoniske arkitekturen.

Etter en kort kjøretur er vi fremme i en av de best bevarte fjellbyene på Istria, Motovun. Byen ligger på en fjelltopp 270 meter over havet, og er omgitt av kraftige bymurer fra tidlig middelalder. Herfra er det fantastisk utsikt over Mirnadalen og Motovunskogen. I Motovun vil vi også få smake på delikatesser som ost, olivenolje, honning hvor trøffelen er en viktig ingrediens..

Vi avrunder utflukten til Istrias fjellbyer med et besøk på en familietaverna i landsbyen Grzini. Her serveres det hjemmelaget, tradisjonell mat og drikke.

Det er felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5
På egen hånd eller utflukt til Venezia
På egen hånd eller utflukt til Venezia

I dag kan dere late dere ved bassenget eller på stranden, eller bli med på en spennende heldagsutflukt over Adriaterhavet til Italia og Venezia (ikke inkludert i reisens pris). En båttur på ca. 2 timer og 15 minutter fører oss til en av verdens vakreste byer. Under overfarten forteller guiden vår oss om programmet for dagen. Ved ankomst til Venezia går vi over Accademiabruen til Markusplassen hvor vi beundrer det praktfulle Dogepalasset og St. Markus-basilikaen og alle de andre bygningene rundt det berømte torget.

Det er satt av tid til å utforske Venezia på egen hånd før båten returnerer kl. 17.30.

Det er felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6
“Mosaikk” – halvdagstur langs kysten
“Mosaikk” – halvdagstur langs kysten

Gjør dere klar for et møte med noen av Istrias sjarmerende kystbyer! Denne turen starter I Poreč, som har en fargerik historie som går 2000 år tilbake i tid. Nesten hele byen er et monument til fortiden, og langs de gamle romerske gateløpene kan du se bygninger fra middelalderen. Porečs mest berømte kirke er den UNESCO-listede arkitektoniske perlen Basilica Euphrasiana fra det 6. århundre. Etter omvisningen har dere tid til å utforske denne sjarmerende byen på egen hånd.

Vi fortsetter turen med kurs for Lim-bukten. Navnet kommer fra det latinske ordet for grense, og bukten var en gang en naturlig barriere mellom to romerske regioner – forgjengerne til dagens Poreč og Pula.

Fra Lim er det ca. 20 minutter å kjøre til Istrias kanskje vakreste by – Rovinj. Med sin labyrint av smale trappesmug som snor seg oppover mot toppen av byen, og den herlige middelhavsstemningen er Rovinj som et ekko av italiensk arkitektur og sjarm. Den karakteristiske byggeskikken har aner tilbake til middelalderen, og bykjernen er godt bevart. Det er verdt å ta turen opp til St. Euphemia-kirken på toppen av byen. Det vakre kirkebygget rommer hellige relikvier og skatter fra barokken. Etter byvandringen har du tid på egen hånd til å utforske kunstgallerier og butikker. Du kan også slentre langs kaia hvor det er fin utsikt til skjærgården.

Vi returnerer til hotellet hvor det er middag om kvelden.

Dag 7
På egen hånd
På egen hånd

I dag er det «fri», og dagen kan nytes etter eget ønske. Vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

Dag 8
Hjemreise

Flyet hjem til Norge går på kveldstid, så nyt de siste timene på Istria.

Hotell

Hotel Laguna Molindrio er et firestjerners hotell like ved Adriaterhavet og fire kilometer fra sentrum av Poreč. Det er bare 300 meter til stranden, og hotellet har et lekkert bassengområde med solsenger og parasoller. Hotellets bufférestaurant serverer varme og kalde retter.

Du bor i moderne innredet dobbeltrom på ca. 20 kvadratmeter med balkong. Rommene har luftkondisjonering, TV, bad med dusj og hårtørker, minibar (mot avgift) og safe.

Hotellets spa tilbyr skjønnhetsbehandlinger og massasje (mot avgift). Om du liker å holde dg i form i ferien kan du benytte hotellets velutstyrte treningsstudio. Hotellet har gratis wi-fi.

Les mer på hotellets hjemmeside.

Kart

Del webadressen via epost.