Alle reiser
Premium- og rundreiser
Premium Madeira med Solia

Premium Algarve

5
Overnattinger 7 netter
Pris pr person fra 9 495,-
Se flere avreisedatoer

Velkommen til Portugals vakre sydkyst og en reise hvor innholdsrike utflukter og god mat og drikke kombineres med deilig dager på stranden.

Solia Premium Algarve byr på spennende historie, levende kultur og vakker natur i løpet av en uke fylt med hyggelige og sosiale opplevelser. 

Algarvekysten har mye flott å by på, og med Solias fine Premiumreise til denne delen av Portugal kan du oppleve noen av høydepunktene i området. Bli med til det vakre og kuperte kystlandskapet vest i Algarve, der vi blant annet besøker Lagos samt Europas sørvestligste punkt Cape St Vincent. Her får du høre historien om korsfarererne, maurerne og Portugals gullalder med de store oppdagelsesreisene.

Har du interesse for portugisisk vin? På en halvdagsutflukt får du vite mer om vinene fra Algarve, nærmere bestemt på Quinta do Francês. Vi skal også besøke de østre delene av Algarve og regionhovedstaden Faro, hvor rester av den gamle bymuren fortsatt er synlige. Vi besøker en korkfabrikk i Nova Cortica, den lille byen Tavira, som ofte kalles "Algarves dronning", og opplever vakker og vill natur i nasjonalparken Ria Formosa.

Veien til den spanske grensen er ikke lang, og vi utnytter muligheten til å besøke nabolandet og romantiske Sevilla. Vi besøker blant annet katedralen, klokketårnet La Giralda og Maria Luisa-parken. Det blir også litt tid på egen hånd, som du kan bruke til å ta inn byens atmosfære, drikke en kopp kaffe på en av de mange utendørscaféene eller gjøre unna litt shopping.

På denne reisen bor vi i dobbeltrom på femstjerners Hotel Pestana Viking nær den kjente og vakre byen Senhora da Rocha.

Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Smakebiter:
 • Halvpensjon
 • Fire innholdsrike utflukter
 • Vinsmaking på lokal bodega
Les mer

Priser

 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r Oslo Lufthavn - Faro/Algarve.
 • 1 uke i på Hotel Pestana Alvor Praia***** i Alvor, i dobbeltrom.
 • Halvpensjon (frokost og middag).
 • Utflukt "Verdens ende" til naturreservatet Costa Vicentina, Lagos, Sagres og Cabo de San Vicente, Europas sørvestligste punkt. Heldag med lunsj.
 • Utflukt Quinta do Francês med besøk i Monchique og vingård i Odelouca River Valley med vinsmaking. Halvdag.
 • Utflukt til Sevilla inkludert besøk i byens katedral, gamlebyen, Santa Cruz og Maria Louisa-parken. Heldag med lunsj.
 • Utflukt Porten til Algarve med besøk i provinshovedstaden Faro, den lille Olhão samt Tavira i naturreservatet Ria Formosa. Heldag med lunsj.
 • Skandinavisk reiselederservice.

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer, måltid på flyreisen, måltider utenom program, transport til/fra flyplass - hotell.

Program

Dag 1
Ankomst
Ankomst

Ved ankomst til flyplassen i Faro blir vi møtt av en representant for Solia i ankomsthallen. For de av gjestene som har bestilt transport til hotellet venter bussen på flyplassen. Vi sjekker inn på hotellet og kan slappe av etter reisen.

Dag 2
På egen hånd
På egen hånd

Denne dagen disponerer dere på egen hånd. Vi forslår at dere utforsker området, eller bare slapper av ved bassenget eller nyter solen på stranden nedenfor hotellet.

Dag 3
Porten til Algarve
Porten til Algarve

I dag tar vi turen til den østre delen av Algarve, og besøker Faro som er regionens hovedstad. Vi fortsetter turen til Nova Cortia hvor vi stikker innom en liten korkfabrikk, samt den lille byen Tavira, kalt "Algarves dronning".

Vi skal oppleve praktfull natur i nasjonalparken Ria Formosa. På denne utflukten er lunsj inkludert.

Dag 4
Sevilla
Sevilla

Veien til den spanske grensen er ikke lang, og vi utnytter muligheten til å besøke nabolandet og romantiske Sevilla. Dette er en vakker og helt spesiell by, som holder på sine gamle tradisjoner som den årlige Feria de Abril og sin påskeprosesjon hvor de bringer ut Sevillas hellige jomfru "La Macarena". Sevilla har ca. 700 000 innbyggere, og regnes som hovedstaden i Andalucia.

I Sevilla vil bli blant annet får se klokketårnet La Giraida, den mauriske borgen Alcazar, samt byens stolthet, Catedral de Santa Maria de la Sede, verdens største katedral.

Vi vil også ta en spasertur gjennom den hyggelige gamlebyen. Etter den guidede turen blir det litt tid på egen hånd hvor du kan kjenne på byens atmosfære og kanskje ta en kopp kaff på en av de mange utendørscafeene. Dagsturen til Sevilla inkluderer lunsj.

Dag 5
Quinta do Francês
Quinta do Francês

I dag skal vi lære om Algarveområdets lange vintradisjoner hvor mange av bodegaene har gått i arv gjennom mange generasjoner. Vi skal besøke en lokal vingårder hvor det blir anledning til å smake på noen av gårdens produkter.

Dag 6
Utflukt til verdens ende
Utflukt til verdens ende

I dag skal vi besøke Cabo de Sao Vincente som er Europas sørvestligste punkt. Vi skal også besøke de små kystbyene Lagos og Sagres og se den praktfulle naturen i naturreservatet Costa Vicentina. Denne utflukten inkluderer lunsj.

Dag 7
På egen hånd
På egen hånd

Du har hele dagen til egen disposisjon.

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Etter en opplevelsesrik uke i hyggelig selskap setter vi kursen for flyplassen i Faro og reiser hjem til Norge.

Hotel Pestana Viking

Herlig beliggenhet med fantastisk havutsikt i Senhore da Rocha

Pestana Viking har en perfekt beliggenhet på en klippe over Praia Senhora da Rocha, med en nydelig havutsikt. Den store hotellhagen har et romslig bassengområde med bassenger for både voksne og barn, samt en gressplen med solsenger og parasoller. Hotellet har også en egen poolbar som serverer forfriskende drikke mens man nyter solen og de vakre omgivelsene.

På Pestana Viking bor du på bekvemme dobbeltrom med balkong/terrasse og utsikt mot omgivelsene. Det er også muligheter for å oppgradere til et dobbeltrom Superior, som har delvis eller full havutsikt. Frokost er inkludert i prisen og det er mulig å endre til halvpensjon mot et tillegg.  

Frokost og middag serveres i hotellets buffettrestaurant. Dersom du ønsker å ha en litt aktiv ferie kan hotellet tilby treningssenter, tennisbaner, basket eller en liten fotballbane. Her er også en fin Spa-avdeling med innendørsbasseng, badstue, hamam og muligheter for ulike behandlinger (mot avgift).

De yngste gjestene kan være med i hotellets internasjonale miniklubb. Det arrangeres aktiviteter for barn i alderen 4-12 år, samt finnes et spillerom for samme aldersgruppe.  

Hotellfakta
Antall rom 182
Avstand til strand 200 m
Byggeår 1976
Heis Ja
Lokalt sentrum 3 km Armação de Pêra
Renovert 2006
Safe Ja
Spaavdeling Ja
Treningsrom Ja
WiFi Ja

Romtyper:

Fint innredete, luftkondisjonerte dobbeltrom med balkong/terrasse, safe (avgift), TV, minibar, hårtørker og telefon. Dobbeltrom Superior (disse ligger på hotellets øverste plan i sjette og syvende etasje) med havutsikt, og samme fasiliteter som nevnt over. Dobbeltrom med to ordinære senger og en ekstraseng. Frokost er inkludert!

Mot tillegg:

Dobbeltrom for bruk av én person, delvis havutsikt, halvpensjon.

Annen info:

Menn må være iført langbukser ved middagen. Hotellet ligger på en høyde med trapp ned til stranden. Utendørsbassenget har heis for rullestolbrukere.

Kart

Del webadressen via epost.