Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Bagasjeinformasjon, Solia

Bagasje

Bagsjeinfo

Bagasjeregler for flyselskap som Solia benytter

Norwegian rutefly
På flyvninger innenfor Europa kan du ha med deg 5 kg håndbagasje. Det er mulig å kjøpe 20 kg innsjekket bagasje. En golf-bag kan maks. veie 15 kg. (bemerk at det koster ekstra å medbringe denne og annet sportsutstyr). Maksimummål for håndbagasje er 55 x 40 x 20 cm. Barn under to år kan medbringe totalt 5 kg innsjekket bagasje (pakket i bagasjen til medreisende eller i separat koffert/veske). Videre kan barn under 2 år medbringe ett bilsete og én barnevogn. Dersom bagasje ikke er inkludert i reisen eller kjøpt i tillegg, kan du kun ha med deg 1 stk. håndbagasje på 5 kg pr. person.
På flyvninger utenfor Europa kan du ha med deg 2x20 kg innsjekket bagasje pr. person og 10 kg håndbagasje. Dersom bagasje ikke er inkludert i reisen eller kjøpt i tillegg, kan du maksimalt medbringe 1 stk. håndbagasje på 10 kg pr. person. 

SAS rutefly
Maks 1 kolli á 23 kg (mål: 158 cm) innsjekket bagasje + maks 8 kg håndbagasje (mål: 55 x 40 x 23 cm).

SAS charter
Maks 1 kolli á 20 kg innsjekket bagasje + maks 5 kg håndbagasje.

TAP
Maks 1 kolli á 23 kg innsjekket bagasje + maks 8 kg håndbagasje.

Emirates
Maks 1 kolli á 30 kg insjekket bagasje + maks 8 kg håndbagasje.

Thai Airways
Maks 1 kolli á 30 kg innsjekket bagasje + maks 7 kg håndbagasje.

Qatar Airways
Maks 1 kolli á 30 kg innsjekket bagasje + maks 7 kg håndbagasje.

KLM
Maks 1 kolli á 23 kg innsjekket bagasje + maks 12 kg håndbagasje.

Lufthansa
Maks 1 kolli á 23 kg innsjekket bagasje + maks 8 kg håndbagasje.

FinnAir
Maks 1 kolli á 23 kg innsjekket bagasje + maks 8 kg håndbagasje.

Reise med spedbarn: Barn under 2 år kan gratis sjekke inn egen bagasje på opptil 10 kg, og en sammenleggbar barnevogn. Vognen skal pakkes i godkjent plastpose for transport; pose kan kjøpes på flyplassen. Vær oppmerksom på at barn under 2 år ikke kan ta med egen håndbagasje. Les mer om å reise med spedbarn hos Novair.

Barnevogner skades lett og skal derfor felles sammen og pakkes i de spesielle beskyttelsesposene som finnes for dette foremålet på skandinaviske flyplasser. Spar på denne emballasjen til hjemreisen. Ta av ømtålige deler, som for eksempel hjul, som lett kan ta skade. Tenk på at barnevognen transporteres i flyets lastrom sammen med den øvrige bagasjen.

Kjæledyr om bord
Flyselskapene har egne regler for dette avhengig av reisemål og type flygning. Du kan for eksempel ta med deg hund til Kanariøyene med Norwegian, mens SAS ikke tillater kjæledyr på charterflygninger (f.eks. våre flygninger til Madeira med SAS - det gjøres ikke unntak). Les mer på Norwegian sine sider eller på SAS sine sider. 

Verdisaker i innsjekket bagasje
Verdisaker som penger, kredittkort, smykker, kameraer, laptop, elektronisk utstyr, viktige papirer, programvare, nødvendige medisiner etc. skal ikke sendes med innsjekket bagasje. Primera Air og andre flyselskap erstatter ikke slike gjenstander sendt i innsjekket bagasje.

Ekstra bagasje
Om du kan ha med ekstra bagasje varierer, og avhenger av hvilken flyvning det er. Flyr du til Kanariøyene er det typisk mulig å kjøpe ekstra bagasje inkl. golfbag 3-4 dager før avreise. 

Spesialbagasje 
Sykkel, surfebrett, golf- eller dykkeutstyr o.l.: 
Denne typen spesialbagasje kan bringes med på reisen dersom det finnes plass på flyet og mot en ekstra avgift som betales direkte ved innsjekkingen eller ved å gå inn på flyselskapets hjemmeside. Spesialbagasje må emballeres ihht. flyselskapets regler. For dykkerutstyr gjelder egne regler og må derfor forhåndsbestilles i god tid. 

Spesiell bagasje krever spesiell transport på reisemålet
Har du spesialbagasje som sykkel eller surfebrett kan dette sjelden tas med på transferbussene til hotellet. Bestill derfor taxitransport!
Husk å oppgi ved bestillingstidspunktet dersom du ønsker å ta med deg sportsutstyr på reisen.

Barnevogner/triller
Bager/vesker kan leies hos www.airshells.com (klikk på link for priser osv.) og kan hentes på flyplassen før avreise. Bagen/vesken brukes både på utreise og hjemreise, og leveres tilbake der du hentet den på avreiseflyplassen.
 
Skade eller savnet bagasje:
Ved uregelmessigheter med bagasjen bes du omgående kontakte flyselskapet eller dets representant i ankomsthallen på flyplassen for å få fylt ut en såkal PIR-rapport (Property Irregularity Report) som bekreftelse på at bagasjen er skadet eller savnet. 

Del webadressen via epost.