Den store Balkanreisen

Overnattinger 7 netter
Pris pr person fra 9 995,-
Se flere avreisedatoer

NB! Endrete avreisedatoer i forhold til katalog: Nye datoer: 9. og 23. september 2017.

En reise gjennom fem land i det nordvestre Balkan er en fristende smakebit på hva Balkanhalvøya har å by på. Ulike folkeslag og sivilisasjoner har satt sitt preg på dette området i mer enn 6000 år. Den dag i dag er Balkan en myriade av folkeslag, kulturer, religioner og språk. Innbyggerne ønsker deg hjertelig velkommen, og deler mer enn gjerne sitt lands historie og kultur med deg. Opplev Balkans skjønnhet, i dette området som i tidligere tider ble kalt Illyria.  

Last ned programmet for turen i pdf format her: solia-den store balkanreisen-2017.pdf

 

Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Smakebiter:
 • En fargerik og kontrastfylt reise gjennom fem land i det tidligere Jugoslavia
Les mer

Priser og datoer

 • Antall reisende

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn – Dubrovnik
 • All transport som beskrevet i programmet 
 • Guidet byrundtur i Dubrovnik, Kroatia
 • Guidet byrundtur i Shköder, Albania 
 • Guidet byrundtur i Tirana, Albania 
 • Guidet byrundtur i Ohrid, Makedonia
 • Guidet byrundtur i og rundt Skopje, Makedonia 
 • Besøk i Gračanica-klosteret, Kosovo
 • Guidet byrundtur i Pristina, Kosovo
 • Besøk i Decani-klosteret, Kosovo
 • Besøk i kong Nikolas palass i Cetinje, Montenegro
 • Guidet byrundtur i Kotor, Montenegro
 • Inngang til samtlige museer og severdigheter som beskrevet i programmet 
 • Skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguide 
 • 7 netter på hotell av god mellomklasse 
 • Halvpensjon, frokost og middag på rundreisen 

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer, måltider som ikke er nevnt i program, frivillig tips til lokalguider.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Dubrovnik
Ankomst Dubrovnik

Vi begynner vår reise med et besøk i den berømte gamlebyen i Dubrovnik. Med sin vidunderlige beliggenhet ved Adriaterhavet regnes Dubrovnik som en av verdens vakreste byer. Den står som en selvfølge på UNESCOs verdensarvliste, og er Kroatias turistattraksjon nr 1. I Dubrovnik besøker vi katedralen, Orlandosøylen, Rektorpalasset, Onofrio-fontenen og et av verdens eldste apotek.

Etter byturen i Dubrovnik avslutter vi dagen på hotellet med middag.
Hotell: Hotel Ivka

Dag 2
Dubrovnik - Budva - Shkodër
Dubrovnik - Budva - Shkodër

Etter frokost legger vi ut på vår store Balkanreise. Vi følger Dubrovniks riviera sørover, og kjører gjennom Zupa Dubrovacka og Konavle-dalen, før vi krysser grensen til Montenegro og passerer byene Igalo og Herceg Novi. En ferjetur over fjorden leder oss fra Kamenari til Lepetane og videre til Budva på Montenegros riviera, hvor vi har en stopp.

Budva er kjent som «Montenegros Miami», og har nydelige strender og vakker bykjerne med historisk bebyggelse. Når vi reiser herfra stopper vi for å ta bilder av postkortvakre Sveti Stefan, en liten halvøy som er knyttet til fastlandet med en smal sandstrand.

Vi krysser nå grensen til Albania, og etter lunsj fortsetter vi til byen Shkodër. Denne byen er et av de eldste og historisk viktigste stedene på Balkan, og var hovedstad og et økonomisk sentrum i oldtiden. Vi begynner med en spasertur i sentrum av Shkodër, og tar en titt på de største severdighetene i byen; som Demokratiplassen, de mange fontenene og monumentene. Et besøk i Det historiske museet i Shkodër gir oss et innblikk i folkekulturen i området. Selve museet ligger i et hus bygd i tradisjonell, ottomansk stil.

Dagens etappe avrundes med et opphold på et tradisjonelt hotell hvor vi også spiser middag.

Bosted: Hotel Tradita

Dag 3
Shkodër - Tirana - Ohrid
Shkodër - Tirana - Ohrid

Vi begynner reisen til Albanias hovedstad etter frokost. I Tirana skal vi spasere langs byens hovedgate Bulevardi Deshmoret e Kombit som forbinder Moder Theresa-plassen med Skanderbeg-plassen. Langs ruten ligger mange av byens mektige og fargerike regjeringsbygninger. Vi fortsetter nordover langs boulevarden, og kommer fram til Nasjonalgalleriet som rommer en stor samling middelalderkunst.

Neste stopp er den livlige Skanderbeg-plassen hvor den sørlige delen er dominert av en rytterstatue som forestiller den legendariske nasjonalhelten George Kastrioti. På motsatt side ligger landets største museum – Historisk museum.

Etter spaserturen langs hovedgaten skal vi se den spesielle pyramideformede bygningen av glass og marmor som kalles International Cultural Center – nå brukt for kongresser og messer. Det ble opprinnelig bygd som et museum i 1988 tilegnet diktatoren Enver Hoxha, og designet av hans datter og svigersønn.

Fra pyramiden fortsetter byturen til "Block Area" – området hvor den kommunistiske partieliten bodde fra 1944-1991. I dag er det et vanlig boligområde, og går under navnet "Blloku". Etter lunsj er det litt tid på egen hånd før vi forlater Tirana, og setter kurs for Ohrid hvor vi reiser gjennom et veldig vakkert landskap underveis. Vi krysser grensen til Makedonia, og framme ved innsjøen Ohrid sjekker vi inn på hotellet vårt i byen med samme navn. Her skal vi bo de neste to nettene. Vi spiser middag på restaurant Belvedere ved bredden av sjøen. og ser tilbake på en opplevelsesrik dag.

Bosted: Hotel Flamengo 

Dag 4
Ohrid, St. Naum
Ohrid, St. Naum

Byen Ohrid gikk i antikken under navnet Lychnidos, og lå langs den romerske veien Via Egnatia. Ohrid var i en kort periode hovedstad og erkebispesete i Makedonias første slaviske rike. Det var i denne perioden et stort antall av byens mange kirker og klostre ble oppført. Ohrid ble et viktig kultursentrum mye på grunn av de mange skriftene som ble produsert i den kjente Ohrids litterære skole. UNESCO har satt Ohridsjøen og Ohrid-regionen på sin Verdensarvliste som både natur- og kulturarv.

Vi tilbringer dagen med å besøke de mange severdighetene i byen og dens omgivelser. På ettermiddagen tar vi en utflukt til St Naums kloster før vi returnerer til hotellet.

Etter dagens guiding er det godt med litt fritid i denne sjarmerende byen. Det er et myldrende folkeliv i Ohrids smale gater, og basaren tilbyr et stort utvalg varer til hyggelige priser.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 5
Ohrid - Skopje - Gračanica - Pristina
Ohrid - Skopje - Gračanica - Pristina

Etter et herlig opphold i Ohrid går ferden videre mot det nordøstre Makedonia og Skopje, landets hovedstad. Vi begynner byrundturen ved panoramautsikten som anses for å være hovedattraksjonen i Skopje, festningen Kale. Vi får en guidet tur rundt i byen, og ser blant annet landemerket Steinbrua,  Old Bazaar, den gamle og den nye jernbanestasjonen, Regjeringsbygningen og Országház Stadium.

Etter lunsj på egen hånd fortsetter vi reisen. Vi krysser grensen til Kosovo og kommer til Gračanica hvor vi besøker det berømte serbisk-ortodokse klosteret reist av kong Stefan Milutin i 1321 på restene av en basilika fra 600-tallet. Klostret ligger like ved byen Lipljan og den romerske byen Ulpiana.


I Pristina forlater vi bussen for en guidet byvandring. Og Pristina er virkelig en glede å vandre rundt i! Turen omfatter statuen av Gjergj Kastrioti Skanderbeg - en av de mest fremstående skikkelser i Kosovos historie - Nasjonalteatret, statuen av Moder Teresa, Nasjonalbiblioteket m.m.


Vi sjekker inn på hotellet for avkobling før en god middag på en lokal restaurant.

Bosted: Hotel Parlament 

Dag 6
Pristina - Podgorica
Pristina - Podgorica

Reisen fortsetter i dag gjennom hjertet av Kosovo, og det første målet er Decani-klosteret, kjent for sin skjønnhet og munkene som er veldig åpne for å ta imot besøkende. Klosteret ble grunnlagt av kong Stefan Dečanski i 1327, og munkene har i århundrer levd et enkelt og gudfryktig liv. De maler ikoner, driver med treutskjæring og trykker bøker. I tillegg produserer klosterets verksted ost, honning og velsmakende likører.


Etter tid på egen hånd og lunsj i Pec fortsetter reisen mot grensen til Montenegro. Vi passerer de vakre byene Rozaje og Berane og kløften langs Morača-elven. Ved ankomst til landets hovedstad Podgorica sjekker vi inn på hotell vårt.

Vi spiser middag på en restaurant i sentrum av Podgorica.

Bosted: Hotel New Star

Dag 7
Podgorica - Kotor - Trebinje
Podgorica - Kotor - Trebinje

Vi forlater Podgorica i retning Cetinje, Montenegros gamle hovedstad. Byen blir selv i dag kalt Montenegros andre hovedstad, og er presidentens offisielle residens. Cetinje ligger på en slette omgitt av fjell. Vi skal blant annet besøke kong Nikolas slott og flere severdigheter.


Etter lunsj setter vi kurs for vakre Kotor, en av de mest severdige byene i Montenegro. Kotor ligger innerst i Kotorbukten ved Adriaterhavet, og var i antikken et viktig illyrisk knutepunkt. Byen er veldig lik Dubrovnik, men har sin helt spesielle karakter. Besøket i Kotor begynner ved bymuren i veneziansk stil, før vi besøker St Tryphon-katedralen, bygd på 1200-tallet og oppkalt etter Kotors skytshelgen. Kirken har blitt bygd om flere ganger på grunn av ødeleggelser forårsaket av jordskjelv.

 

Fra Kotor reiser vi mot Trebinje i Bosnia-Hercegovina. I Trebinje sjekker vi inn på vårt hotell, hvor en god middag venter.

Bosted: Hotel Nar

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Vår rundreise i Illyria nærmer seg slutten. Bussen tar oss til flyplassen i Dubrovnik for hjemreise til Oslo.

Kart

Bilder

Andre rundreiser

Rundreise En smak av Portugal

Portugals fastland har en rik kulturarv som et resultat av århundrer som europeisk stormakt, i form av historiske monumenter og bygninger som står på UNESCOs verdensarvliste. På denne rundreisen skal vi besøke sjarmerende byer fra middelalderen, reise gjennom vakre landskap og få smakebiter av lokale spesialiteter – ikke minst den berømte portvinen.

Last ned programmet her: en-smak-av-Portugal-2017-solia.pdf

7 netter 11 995,-
12 295,-
Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Italia for kjennere

Denne rundreisen er som skapt for romantikere, matelskere og kunstkjennere! Fantastiske vin- og matopplevelser harmonerer perfekt med landskapet og byene vi reiser gjennom på denne turen fra Milano gjennom Toscana til den evige by, Roma. 

Byer som Firenze, Siena, Assisi, Perugia og Roma ligger som perler på en snor og venter på å bli utforsket. Uvurderlige kunstskatter, arkeologiske funn, berømte kirker og praktfulle museer står på menyen.

På denne rundreisen mellom Toscanas historiske byer følger vi svingete landeveier over bølgende åser hvor rader med slanke sypresser tegner seg mot horisonten. Krokete oliventrær og rekker med vinstokker dominerer landskapet så langt øyet kan se, og i små byer som San Gimignano, Montepulciano og Orvieto passer det å ta en kopp cappuccino på stedets piazza sammen med de lokale innbyggerne.

Slott, landsens herskapshus og villaer ligger spredt i det maleriske landskapet, og du vil raskt oppdage at du her befinner deg i hjertet av det ekte Italia. Dette fyrverkeriet av en reise avsluttes i Roma, Italias hovedstad og landets største by.

Reisens varighet: 8 dager

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen:
8. mai 2017

Flyselskap: Norwegian

Last ned programmet for turen i pdf format her: italia-for-kjennere.pdf

Utsolgt
Rivieraen, trøfler og millionærkysten

Velkommen til en reise som byr på en himmelsk blanding av fransk rivierastemning, maleriske landsbyer og italiensk mat, historie og kultur.

Turen fører oss fra Monaco på Den franske riviera, langs Blomsterkysten og over grensen til Italia. Her skal vi bo i Christofer Columbus’ fødeby Genova. Så venter perlekjedet med de fem vakre byene i Cinque Terre på vestkysten av Italia. Vi utforsker kjendisenes lekegrind Portofino med sin berømte «Millionærkyst». I regionen Piemonte går italiensk sjarm hånd i hånd med vakker natur. Og la oss ikke glemme bordets gleder: La deg forføre av noen av Italias beste viner, som Barolo, Barbaresco, Asti og et kjøkken som byr på kortreiste trøfler, ville artisjokker og velsmakende oster.

Reisens varighet 8 dager

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen:
25. september

Flyselskap: Norwegian

Last ned programmet her: rivierans-gullkorn.pdf

 

Utsolgt
Rundreise Et keltisk eventyr

Velkommen til Irland, det lille landet med et stort rykte – også kjent som den grønne øya i vest.

I Irland er gresset grønnere enn de fleste andre steder, og naturen er rundhåndet tildelt en stor dose skjønnhet. Legg til vennlige mennesker som elsker å slå av en prat med fremmede, så har du Irland i et nøtteskall.

Hovedstaden Dublin er en selvsikker by med rå, moderne energi og rik kulturarv. Byen som visstnok skal ha mer enn 1000 puber, har også museer og gallerier i verdensklasse.

På denne rundreisen med Solia skal vi få et innblikk i Irlands rike kulturarv og hverdagslivet på landsbygda. Vi skal besøke et whiskey-destilleri og gå blant klosterruiner. Vi skal krysse lyngkledd hedelandskap med beitende saueflokker, og se den ville, forrevne vestkysten. Reisen avrundes med to innholdsrike dager i Dublin.

Det er bare å ønske deg «tá Fáilte romhat» (taw fall-cha row-at), hjertelig velkommen på gælisk!

Last ned programmet for turen i pdf format her: et-keltisk-eventyr-2017-solia.pdf

7 netter 11 495,-
12 195,-
Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)

Info

Fysisk form
Denne rundreisen krever at den reisende selv kan ta seg rundt til fots, da det enkelte steder er høydeforskjeller og trapper. Disse etappene er ikke vanskelige, men krever likevel en viss kondisjon. Den reisende må selv passe på å følge med gruppen ved slike tilfeller, eller bekoste annen transport om dette ikke lar seg gjøre. Ved alvorlig handicap må ledsager være med.

Deltakere
Rundreisen ”Den store Balkanreisen” gjennomføres ved minimum 15 påmeldte deltakere. Om reisen skulle bli innstilt, meddeler Solia alle deltakere om dette så raskt som mulig, og senest 14 dager før avreise. Solia plikter, om muligheten er til stede, å tilby påmeldte reisende alternative avreiser.

Drikkepenger
Det er i mange land skikk å tipse, og som gjest i et annet land bør man følge lokale skikker. Mange ansatte i servicebransjen baserer en sto del av inntekten sin på tips. Dette gjelder lokalguider, sjåfører, koffertbærere, stuepiker, kelnere etc. Å gi driks er frivillig, og skal gis som en belønning for god service. Våre reiseledere gir råd om hvilken sum som passer å gi avhengig av tjeneste. Det er dårlig skikk å betale driks på forhånd, da drikkepenger er ment som en oppmuntring til å yte best mulig service.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Guideservice
Solia har skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguider på stedet. På deler av reisen kan lokale engelsktalende guider stå for guidingen p.g.a. spesialkunnskap og lokale regler.

Pass, visum og vaksinasjon
Kontroller i god tid før avreise at passet ditt er gyldig for hele utenlandsreisen og minst seks måneder etter hjemreisedato. Det er ikke visumplikt for skandinaviske borgere for innreise i Kroatia, Montenegro, Makedonia, Kosovo og Albania. Utenlandske borgere bes kontakte sitt lands ambassade for informasjon om passregler og evt. visum.

Kontakt din fastlege eller vaksinasjonskontor vedr. aktuelle vaksinasjoner for reisemålet.

Solia på rundreisen
Skandinavisktalende reiseleder fra Solia er med på hele reisen, selv der hvor engelsktalende lokalguide er tilstede.

Valuta
Reisen på Balkan går gjennom fem land, alle med forskjellig valuta.
Kroatia har Kuna (HRK)
Albania har Lek (LK)
Makedonia har Denar (DEN)
Montenegro har Euro (EUR)
Bosnia-Hercegovina har Konvertibel mark (BAM)

Vi anbefaler å ta med Euro, da dette er gangbar valuta på de aller fleste stedene underveis, og lett å veksle til lokal valuta underveis.
Kredittkort aksepteres i de fleste butikker og servicesteder, men ikke på markeder. Det er minibanker i alle større byer.

Åpent kjøp
For deg som kjøper Solias avbestillingsforsikring gjelder åpent kjøp frem til 90 dager før avreise på rundreiser til ordinær pris.

Øvrig
Sørg for at alle opplysninger på reisebekreftelsen stemmer med hva du har bestilt, og at navnet er riktig stavet og i overensstemmelse med opplysningene i passet. En flybillett kan ifølge reglene ikke endres etter utstedelse uten at hver endring betraktes som en avbestilling.

Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme.

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 

Del webadressen via epost.