• Sør-Afrika

Om Sør-afrika

Sør-Afrika er et enormt land, faktisk like stort som Frankrike og Spania til sammen. Mange turister til landet stresser fra sted til sted, frustrert over at de ikke helt får grep om de delene de besøker. Solia ønsker å gi deg en smak av dette fantastiske landet i et tempo hvor du virkelig kan nyte opplevelsene på en fin rundreise. Vi har derfor valgt ut perlene i de sydvestlige delene av Sør-Afrika, for eksempel Cape Town med vindistriktene, safari med fotojakt på "The big five", grottevandring og hvalsafari. 

Cape Town er en vidunderlig by med en sterk sjel. Klimaet er fantastisk, byens historie rik, og kulturen en etnisk blanding av zulu og xhosa, europeisk og indisk. Vi møter sterke og inspirerende mennesker, og får høre svingende rytmer av Cape-musikk på vår reise gjennom Cape Town.

Nasjonens store helt Nelson Mandela ble verdensberømt med sitt arbeide med å forsone partene og skape en stolt nasjon som i dag lever i relativt stor harmoni. Nobels fredsprisvinner, erkebiskop Desmond Tutu, er en annen karismatisk personlighet som symboliserer landets mot og framtidstro. 

Bestill en rundreise til Afrikas sydligste spiss, og oppdag spennende Sør-Afrika!

Fakta

Hovedstad:
Sør-Afrika er det eneste landet i verden som styres fra tre hovedsteder: Cape Town, Pretoria og Bloemfontein.

Innbyggere:
44 millioner 

Nasjonaldag
27. april, Freedom Day. 

Tid:
Norsk vintertid pluss 1 time, sommertid ingen tidsforskjell 

Valuta:
Rand (ZAR). 100 ZAR er ca. 72 NOK. (aug. 2016) 

Klima:
Halvtørt klima i store deler av landet med en subtropisk del langs østkysten. Ved kysten sørger havet for svalere temperaturer, mens i innlandet er det varmere og tørrere. Det er vintertid fra mai - september med temperatur på ca. 20ºC, og sommertid fra oktober - april 25ºC (+/- 5-8ºC). 

Solia i Sør-Afrika:
Skandinavisk reiseleder.

Del webadressen via epost.