• Budapest

Budapest

Budapest er en by som er lett å utforske, men som likevel er full av overraskelser. Uansett hva du liker – ølhaller eller gourmetmat, kurbad eller konserter, museer eller parker – Budapest har alt.

Budapest brer seg ut langs bredden av mektige Donau, med bydelen Buda på vestsiden og Pest på østsiden. Budapest sentrum er lite og kompakt, og som skapt for å utforske til fots.

Mange forbinder Budapest med flotte bad og helsebringende kilder. Det mest kjente er det klassiske kurbadet på Hotel Gellert. Du kan også prøve det populære folkebadet Szechenyi ved Byparken.

Budapest symboliseres best av de ni broene som krysser Donau. Av disse er Lenkebroen den mest kjente, og om kvelden er den vakkert opplyst. Fra Gellerthøyden har du fantastisk utsikt over Budapest. Helteplassen med sine mange kunstmuseer er virkelig noe for deg som er kultur- og historieinteressert. Midt i slottsdistriktet finner du en av Budapests mest besøkte turistattraksjoner, den over 700 år gamle Matthiaskirken.

Den staselige gågaten Váci Utca er byens fremste shoppinggate, med designerbutikker og små, tradisjonelle håndverksbutikker. Typiske ungarske suvenirer inkluderer porselen, viner, antikviteter og lokalt håndverk som tredukker, tepper, broderier og lamper. Dessuten finner du moderne klær og sko til lavere priser her enn i Vest-Europa.

Del webadressen via epost.