• Jordan

Om Jordan

Jordan er et av de beste og tryggeste landene å besøke i Midtøsten, og er viden kjent for sin gjestfrihet. Landet har en lang og fargerik historie som bærer preg av påvirkning av forskjellige kulturer. Oldtidsbyen Petra, det vakre ørkenlandskapet og det salte Dødehavet utgjør noen av Jordans fantastisk spennende reisemål.

Lengst i sør grenser Jordan mot Rødehavet, og her ligger badebyen Aqaba, kjent som «Jordans vindu mot havet». Aqaba har en avslappet ferieatmosfære med herlige sandstrender, og i farvannet utenfor byen ligger korallrev som er blant de fineste i hele Rødehavet.

Fakta

Petra - opplev Jordan med Solia

Hovedstad: Amman, ca. 1 million innbyggere

Innbyggere: Ca. 9,5 millioner

Språk: Arabisk. Svært mange snakker godt engelsk

Lokal tid: Norsk tid + 1 time

Valuta: Jordanske dinarer (JOD). 1 JOD = ca. 13 NOK. De fleste kredittkort aksepteres, og det er minibanker i storbyer og turiststeder.

Visum: Nordmenn trenger visum for opphold i Jordan. Les mer her.

Elektrisitet: 220 V, adapter kreves.

Klima: Tørt ørkenklima, men de vestlige områdene har regntid fra november til april. Sommeren er lang og varm, med temperatur på rundt 30 grader. Vinteren har temperaturer på rundt 15 grader, med til tider kalde vinder og av og til med snø i de vestlige delene av landet. Januar er den kaldeste måneden (5 - 10°C), mens august er den varmeste (20°C - 35°C). Byen Aqaba ved Rødehavet er lun og behagelig hele året rundt. 6-7 soltimer om vinteren og 12-13 soltimer om sommeren.

Del webadressen via epost.