• Athen og Spetses

Athen

Den greske hovedstaden er en storby som har gått under ferieradaren for de fleste nordmenn i mange år. Men Athen er en meget spennende og flott by med stolt historie og kulturskatter som virkelig bør oppleves. 

Første gang du er i Athen er et besøk på Akropolis selvsagt. Mens vi her i nord var et primitivt stammefolk, diskuterte athenerne allerede demokrati og hadde store kunnskaper om datidens medisin og naturvitenskap. 

Etter en lang dag gatelangs og før en god middag, anbefaler vi at du finner et hotell eller bar med takterrasse, hvor du kan se solnedgangen over Akropolis. Det er et minne for livet!

Premium Spetses og Athen

Fasjonable Spetses og historiske Athen (5 dager på Spetses og 2 dager i Athen)

√ Topphotell på Spetses - Boutique Hotel of the year 2012 i Hellas
√ Topphotell i Athen
√ Frokost og middag inkludert alle dager i Spetses
√ Frokost inkludert alle dager i Athen

Velkommen til en magisk Premiumreise med Solia til Hellas og vakre Spetses, den grønne øya utenfor Peloponnes’ kyster, 54 nautiske mil sørvest for Athen. Her blomstrer bougainvillea, hibiscus og jasmin og smykker den hvite bebyggelsen med de lekreste farger. “Parfymenes øy”, kalte venezianerne Spetses. Det kan legges til at den velduftende øya er bilfri (men disponerer seks taxier!), og rommer utallige små strender og bortgjemte badeviker. Her er det først og fremst roen som hersker, og en sval bris sørger for at det aldri blir for varmt.

Spetses er i utgangspunktet lett å bli kjent med. Øyas eneste by har ca. 5000 innbyggere, og det tar ikke mer enn en halv time å gå fra den ene enden av øya til den andre. De lokale innbyggerne bruker motorsykler for å komme seg rundt, og noen ganger kan du treffe på hele familier klemt sammen på én og samme sykkel (bæreposer med matvarer inkludert).

Den gamle havnen er omkranset av staselige herskapshus, og ved den nye havnen legger båtene fra fastlandet og naboøyene til. Og nettopp her finner vi det historiske landemerket Poseidonion Grand Hotel, som vi skal bo på under denne Premiumreisen. Dette femstjerners luksushotellet er et av Middelhavets mest elegante; bygd i 1914 og pietetsfullt restaurert i 2009. Bygningen er ført tilbake til den opprinnelige standarden både på innsiden og utsiden – legg merke til de vakre og snart hundre år gamle mosaikkgulvene.

Den greske overklassen begynte tidlig å feriere på Spetses, og i mellomkrigstiden var Poseidonion Grand Hotel samlingspunkt for både den greske og den europeiske eliten. Så gjorde de store stjernene fra Hollywood sitt inntog: Ingrid Bergman, Elizabeth Taylor og Marilyn Monroe. Den greske ekskongefamilien legger også feriene hit.

Hotellets romslige værelser er stilfullt innredet i belle epoque-stil og har utsikt til hotellets svømmebasseng og hagen som omgir hotellet. Her er alt du kan forvente deg av et femstjerners luksushotell. Hotellets eksklusive restaurant har havutsikt mot Den saroniske gulf som kan beundres mens man venter på den deilige maten. Hotellets egne økologiske farm sørger for førsteklasses råvarer. Hotellets lekre Asian Spa tilbyr wellness-behandlinger som tyrkisk bad, massasje og ansikts- og kroppspleie i stressfrie, elegante omgivelser.

Reisens to siste dager tilbringer vi i Athen, hvor vi sjekker inn på femstjerners Royal Olympic Hotel, som ligger i den historiske bydelen Plaka. Her skal vi blant annet besøke Akropolis.

Last ned programmet for turen i pdf format her: PREMIUM Athen.pdf

Bestill på 22477310 (9-17)

Del webadressen via epost.