Premium Island

Island er annerledeslandet som byr på uberørt, barsk natur og rå skjønnhet. Det er noe eksotisk og fullstendig uventet over Island, med naturfenomen som vulkaner, varme kilder og sprutende geysirer. Det vulkanske landskapet har islett av surrealistiske farger, og ingen steder er gresset så grønt som her. Ville fossefall, dype fjordarmer og mektige isbreer står i kontrast mot en klar, blå himmel. På de endeløse gresslettene beiter islandshester i all slags vær, og små bondegårder ligger spredt i de grønne liene. I kontrast til alt dette står kosmopolittiske, store, lille Reykjavik. Bli med i vesterled og oppdag Island!

På denne Premiumreisen til Island besøker vi det beste som området rundt hovedstaden har å by på. Opplev det vakre landskapet, svovelduftende varme kilder, sprutende geysirer og buldrende fossefall. Vi bader i Den blå lagune, hvor vannet alltid holder behagelige 37 - 39 grader. Husk badetøy!

Hovedstaden Reykjavik er en moderne by hvor mer enn 60% av landets befolkning bor. Byen er liten, men stor, og har et enormt utvalg av restauranter, caféer, hotell, utesteder og butikker. Vårt tips er å kjøpe lokalt produserte varer – strikkegensere, islandsk design og kunsthåndverk. 

Vi skal på den klassiske rundturen «Den gylne sirkel» se geysiren Strokkur, Gullfoss og Þingvellir nasjonalpark. Vi skal gjøre oss kjent med Reykjavik på en byrundtur som avsluttes på Nasjonalmuseet.

Hvalsafari (mot tillegg)

På dag 2, 3 og 4 er det mulig å delta på en båttur hvor vi prøver å få øye på hvaler som oppholder seg i havområdet utenfor Reykjavik, eller passerer Island på vei nordover. Det er selvsagt ingen garanti for at vi lykkes, men er vi heldige kan vi observere delfiner og flere ulike hvaltyper.

Hvalsafarien er mot tillegg i prisen. Turen tar ca. 3 timer.

Daglige avganger, hvalsafari:
April og oktober kl. 09.00 og 13.00
Mai/juni/juli/august/september kl. 09.00, 13.00 og 17.00*
*15. mai – 15. sept.

Velkomin til Íslands!

 

Last ned programmet for turen i pdf format her: PREMIUM Island.pdf

 

Smakebiter:
 • Besøk i Den blå lagune
 • Heldagsutflukt «Den gylne sirkel»
 • Avreise fra Bergen og Oslo
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Busstransport tur/retur Keflavik
 • 4 netter i dobbeltrom på Radisson Blu**** i Reykjavik m/ frokost
 • Besøk i Den blå lagune
 • Velkomstmiddag
 • Byrundtur i Reykjavik
 • Utflukt «Den gylne sirkel»
 • Inngang til Nasjonalmuseet
 • Skandinavisktalende guide på utfluktene

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer, måltid på flyreisen, måltider utenom program, hvalsafari.

Program

Dag 1
Oslo - Keflavik
Oslo - Keflavik

Rett etter ankomst kjører vi den korte veien til Den blå lagune. Midt i en gold ørken av røffe lavaformasjoner ligger denne lyseblå lagunen, hvor vannet alltid holder behagelige 37 - 39 grader. Det mineralrike vannet sies å ha en helsebringende effekt på for eksempel psoriasis. Et bad i Den blå lagune er en avslappende opplevelse – uansett vær og årstid! Husk å ta med badetøy. Håndkle er inkludert. Etter besøket på det topp moderne badeanlegget reiser vi til Reykjavik og sjekker inn på hotellet.

Ettermiddagen er på egen hånd.

Om kvelden samles vi til felles velkomstmiddag i hotellets restaurant.

Dag 2
Sightseeing i Reykjavik
Sightseeing i Reykjavik

Vi møtes etter frokost kl. 09.00 for å bli med på en guidet omvisning i hovedstaden. Vi besøker blant annet Perlan, en enorm glasskuppel som hviler på toppen av store vanntanker. Her er det 360 graders panoramautsikt over Reykjavik med forsteder og fjellene rundt.

I Laugardalur ser vi Islands største utendørs badeanlegg. Bassengene på Island er oppvarmet med geotermisk energi, de er rimelige å besøke, og islendinger i alle aldre benytter dem flittig året rundt.

Vi legger turen om den sjarmerende eldre delen av Reykjavik, hvor bølgeblikkhus i muntre farger og små bakhager ligger tett i tett nedover de smale gatene. Øverst i byen troner den majestestiske Hallgrimskirkja, med statuen av Leiv Eiriksson i forgrunnen.

Ved byvannet Tjörnin er det yrende fugleliv, og ved, og delvis i, den ene enden av sjøen ligger Reykjaviks vakre og moderne rådhus. Vi tar også en titt på Alltinget og den fargerike havnen ved fjorden.

Byturen avrundes med et besøk på Nasjonalmuseet, som gir godt innblikk i islandsk historie og kultur gjennom mer enn 1000 år. Her kan du se hvordan våre forfedre vikingene levde.

Turen varer ca. 3 timer. Resten av dagen er på egen hånd.

Dag 3
«The Golden Circle Tour»
«The Golden Circle Tour»

Intet besøk til Reykjavik er komplett uten den klassiske rundturen til Thingvellir, Gullfoss og Geysir. Thingvellir nasjonalpark står på UNESCOs verdensarvliste, og er stedet for verdens eldste parlament. Området er også spennende sett fra et geologisk synspunkt, for det er her den nordamerikanske og eurasiske kontinentalplaten glir fra hverandre på synlig vis.

 Etter en kort spasertur gjennom det unike landskapet på Thingvellir fortsetter vi reisen til området ved Geysir, hvor det lukter sterkt av svovel, og det putrer og buldrer fra varme kilder. Den store attraksjonen er Strokkur, som med noen få minutters mellomrom spruter kokende vann høyt opp i luften. Selve Geysir regnes for å være sluknet.

Siste stopp på ruten er Gullfoss, en spektakulær foss hvor elven Ölfusá dundrer ned i en enorm kløft i to store fall.

Ta med varme klær – islandsk vær er variabelt. Som de sier på Island: Om du ikke liker været, så vent fem minutter!

Heldagstur, ca. 8-9 timer.

Dag 4
Reykjavik På egen hånd
Reykjavik På egen hånd

Kanskje du velger å følge med på hvalsafari i dag? Les mer om det lenger opp i teksten. Vi kan anbefale en spasertur ned Reykjaviks lange hovedgate Laugavegur med et mylder av butikker og hyggelige caféer. Prøv gjerne et besøk på et av de omtalte utendørs badeanleggene – mer islandsk blir det ikke!

Dag 5
Hjemreise
Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og reiser ut til Keflavik flyplass for å begynne hjemreisen til Norge.

Takk fyrir góða ferð!

Bilder

Kart

Del webadressen via epost.