• Om cookies

    Om cookies

Personopplysninger og cookies

Når du bestiller og betaler en reise med Solia gir du samtidig samtykke til at dine personopplysninger blir lagret i samsvar med Solias regler for personopplysninger (POL). 

POL for Solia:
Disse reglene gjelder behandling av de personopplysningene du oppgir til Solia, som navn, kjønn, adresse, e-postadresse og telefonnummer ved bestilling av reisen.

Dine personopplysninger kan også bli lagret av Solias samarbeidspartnere, som flyselskap, hoteller, lokale samarbeidspartnere/agenter på reisemålene. Lagringen kan skje både innenfor og utenfor EU, avhengig av reisemål.

Solia benytter såkalte cookies (datakapsler) for lagring av IP-adresser og analyse av trafikken på www.solia.no. Solia benytter Google Analytics og Google adwords, inkludert tredjepartsannonseringsverktøy.

Cookies må være aktivert for at du skal få fullt utbytte av våre websider. 
For informasjon om hvordan du kan deaktivere cookies eller slette cookies på din PC/Mobil/Mac/Nettbrett, se her.

 


Bruk av personopplysninger
Personopplysningene blir lagret for at Sola skal kunne gjennomføre reisen/turen eller tilleggstjenester. Lagring av personlig data kan også gjøres for at Solia skal kunne oppfylle forpliktelser i henhold til lover og forskrifter, f.eks. angående sikkerhet. Lagring kan også inkludere data om kontakt mellom deg og Solia, f.eks. registrering av spørsmål og klager.


Markedsføring og kundeanalyser
Personopplysningene lagres som underlag for markeds- og kundeanalyser samt til markedsføringsformål og statistikk. Solia kan bruke epost-adresser fra kunder som har reist med oss tidligere til å markedsføre egne reiser. Du står når som helst fritt til å melde deg av slik markedsføring (opt-out).

 

Ved bestilling av reise med Solia tillater du at dine personopplysninger lagres i inntil tre år. Hvis du bestiller en ny reise innen tre år spares opplysningene i nye tre år. Personopplysningene lagres som underlag for markeds- og kundeanalyser samt til markedsføringsformål og statistikk samt for å gi deg bedre reisetilbud og bedre service. Ved reklamasjoner kan visse opplysninger spares i syv år for å oppfylle krav i bokføringsloven og Solia ansvarsforsikringer


Personopplysninger fra andre registre
For å sikre korrekte personopplysninger kan vi komplettere og oppdatere dine personopplysninger gjennom private og offentlige registre, for eksempel gjennom oppdaterte adresselister fra Posten/Bring.


Ved å oppgi dine personopplysninger som beskrevet over, godkjenner du at Solia behandler dine personopplysninger for de angitte formål.



Personopplysningsloven
Solia, org.nr. 985142068, telefon 810 67 700.
Adresse: Storgata 8, 0155 Oslo
E-post: ferie@solia.no
er ansvarlig for personopplysningene som nevnt over ifølge personopplysningsloven. 

 

I henhold til § 24 i personopplysningsloven kan informasjon om lagret data kreves skriftlig. Før det gis innsyn i opplysninger om en registrert, kan Solia kreve at den registrerte leverer en skriftlig og undertegnet begjæring.

Del webadressen via epost.